Publicerad 7 February 2017

Fotograf:

Så väljer du musik till bröllopet

Musiken sätter en personlig prägel på hela bröllopet. Men det är inte bara under vigseln och brudvalsen som låtvalet spelar en stor roll. Vi listar andra tillfällen under bröllopet som förtjänar rätt låtar – och misstagen du ska undvika när du väljer musik.

(Foto: Mitchell Orr/Unsplash)
In– och utmarschen och bröllopsvalsen är självklara delar av bröllopet där brudparet lägger ner tid för att hitta rätt låt. 

Men det finns anledning att välja musiken med omsorg till resten av kvällen också.

Den amerikanska bröllopsajten Weddingwire listar flera tillfällen där musik och rätt låtar kan bidra till att ert bröllop blir än mer personligt och minnesvärt.

FORUM: Tips på låtar som gör er glada 

1. När du och dina brudtärnor gör er i ordning

via GIPHY

2. När gästerna minglar innan vigsel

3. Mingel mellan vigsel och middag

4. Paus under middagen

via GIPHY

5. Bröllopsvalsen

6. Bröllopstårtan skärs upp

7. Sista dansen

via GIPHY

8. Efterfesten

Samtidigt finns det vissa fällor att undvika när ni planerar för musiken, speciellt om ni ska ha levande musik.

FORUM: In– och utgång? Solosång? Bröllopsvals?

Mingelmusik
Tänk på att många av era gäster kan kommer till ceremonin en halvtimme innan den börjar och att väntan kan upplevas som väldigt lång om det inte spelas någon musik i bakgrunden. Samma sak gäller under minglet som vanligtvis sker mellan vigseln och middagen.

Förberedelser
Se till att det görs en soundcheck innan vigseln för att garantera att ljudsystem och akustik inte ställer till det när det väl gäller. 

Inte för långt
Under bröllopsvalsen vill alla se er skina – men en bröllopsvals blir lätt monoton (om ni inte gör något sånt här vill säga...). Välj därför inte en alltför lång låt – det finns ju vissa ballader som är uppemot tio minuter långa. Vid det laget börjar nog de flesta gäster trampa otåligt. 

via GIPHY

Inte för högt
Anpassa volymen till stämningen. Ingen orkar eller vill sitta och skrika sig igenom en middag.

Gå igenom
Om ni har en egen DJ eller band som spelar under dagen, se till att träffa dem innan festen så ni är överens om vilken typ av musik ni vill ha och när vi vill att vissa låtar spelas.

Variation
Det är förvisso er fest, men om er favoritmusik är hårdrock eller någon annan smalare genre kan ni nog inte förvänta att ni får sällskap på dansgolvet hela kvällen. Se till att ha alternativ för de äldre paren också.

via GIPHY
Textstorlek 1 2 3
Visa kommentarer...

Innehåll