Publicerad 11 November 2016

Fotograf:

I samarbete med Freedom Finance 10 spartips inför bröllopet

Det är mycket som ska planeras inför bröllopet och kostnaderna har en tendens att springa iväg. Samtidigt finns det vissa saker som man bara inte vill snåla eller kompromissa med. Ett bra knep är därför att spara in på kostnader inför bröllopet som man kanske inte tänker på. Här är 10 smarta spartips!
Håll koll på vardagsekonomin
Genom att ha full koll på var pengarna tar vägen varje månad är det enklare att upptäcka onödigt dyra vanor. Införskaffa en kassabok där ni sätter budget för olika områden som mat, nöjen, kläder, hygienartiklar etc. Idag finns även många smidiga appar som hjälper till att hålla koll på vardagsekonomin, som till exempel Tink eller Quapital.

Börja veckohandla
Om ni inte redan veckohandlar kan det vara en bra idé att börja nu. Genom att storhandla och planera veckans inköp kan ni undvika många onödiga impulsköp. Sätt er ner en gång i veckan och planera vad ni behöver köpa för den kommande veckan. Se till att planera smart så att ni tar tillvara på det som redan finns hemma. Det gör gott både för plånboken och miljön. Att äta lunch ute är en typiskt dyr vana, gör istället lunchlådor på middagsresterna. Även en liten sak som att strunta i take away-kaffe och istället införskaffa en termosmugg kan spara förvånansvärt mycket pengar varje månad.

Se över fasta kostnader
Säg upp de abonnemang, prenumerationer och medlemskap som ni inte behöver. Det kanske finns onödiga småsummor som dras på autogiro varje månad av gammal vana, som ett outnyttjat Netflixkonto eller Spotify premium istället för gratisversionen. Välj ett billigare gymkort eller strunta i gymmedlemskapet helt och träna hemma eller utomhus istället.

Se över försäkringar, el och telefoni
Se över era avtal. Om du inte har gjort ett aktivt elhandelsbolag kan du spara en hel del på att jämföra olika bolag. Även försäkringar mår bra av av att ses över regelbundet. Har du till exempel olika försäkringar hos olika bolag? Genom att samla alla dina försäkringar under ett och samma bolag erbjuds ofta bra rabatter. Överväg även att betala dina försäkringar årsvis då försäkringsbolagen ofta lägger på en extra kostnad för att betala månadsvis. Se även över ditt mobilabonnemang och undersök om du kan hitta billigare lösningar som känns rimliga för dig. Kanske kan du begränsa ditt abonnemang till färre samtal och mindre surf? Det blir oftast billigare att köpa till extra surf vid behov än att betala för en onödigt stor surfpott varje månad.  Slutligen, har ni en fast hemtelefon som ni aldrig använder? Säg upp den.

Samla era lån
En del väljer att låna pengar för att bekosta bröllopet. Oavsett om man överväger att ta ett nytt lån eller inte är det alltid klokt att se över sina befintliga lån. Att ha många olika lån kan bli dyrt i längden. Dels på grund av att flera lån kan innebära flera höga räntor, och dels att ni kan tvingas betala aviavgifter och uppläggningsavgifter för varje enskilt lån. Genom att samla alla lån på ett ställe kan er månadskostnad minska avsevärt. Ni får även bättre översikt av er ekonomi då ett lån är enklare att kontrollera än flera olika. På Freedom Finance kan ni snabbt och enkelt ansöka om att samla gemensamma eller enskilda lån genom att fylla i låneansökan online.

Se över era TV-kanaler
Gå igenom ert TV-utbud och säg upp eventuella kanalpaket som ni inte behöver. Det kan låta som en ganska obetydlig detalj, men på ett år kan man spara stora summor genom att enbart hålla sig till basutbudet.

Tänk på vad som ingår i lokalen
Genom att välja en lokal som redan erbjuder bord, stolar, tallrikar, bestick och glas kan ni spara många tusenlappar. Hyrgods är ofta dyrt och kräver extra logistik.

Utnyttja era kontakter
Ni har säkert vänner och bekanta som kan hjälpa till med smått och stort. Kanske känner ni någon som kan sjunga eller spela under vigselakten, är duktig på att fotografera eller kan sätta ihop blomsterarrangemang? Fråga runt i bekantskapskretsen och poängtera alltid att det är helt ok att tacka nej.

Besök Freedom Finance för att snabbt och enkelt fylla i låneansökan online.
Textstorlek 1 2 3
Visa kommentarer...

Innehåll