Familj

Så friade Vegard (26)

Överraskade med originell gräsklippning.

Gräsklippning blev frieri

Vegard Grønneberg (26) hade grubblat ett tag på hur han skulle fria till sambon Hege S. Tverberg (23) på ett lite originellt sätt.

En dag när han tittade ut genom fönstret och konstaterade att det var hög tid med en gräsklippning, fick han plötsligt idéen.

– Jag kan ju klippa det till ett frieri, tänkte han.

Paret hade redan pratat om att gifta sig, men Hege hade påpekat flera gånger – halvt allvarlig – att det saknades ett ordentligt frieri.

Vegard hävdar själv att han inte är väldigt romantisk. – Men det kommer ögonblick då jag får lust att skämma bort min kära och då kan jag vara romantisk, berättar han för Mammasidan.

Han ville därför gärna göra mer av frieriet. Ett restaurangbesök innan kunde sätta en fin ram på förlovningen. Det var bara ett problem. Det finns inga restauranger i Tinn, Norge, där paret bor.

Men Vegard hade lösningen klar för sig – varför inte göra sin egen romantiska restaurang hemma i vardagsrummet? Och själv ta rollen som kock, kypare och bordspartner. Men tiden var knapp, gräsklippning och romantisk middag skulle vara redo innan Hege kom hem från jobbet.

LÄS OCKSÅ: 9 mammor du bör följa på Instagram + en pappa

– Var du nervös?

– Jag var lite spänd på om jag skulle klara av att överraska henne. Men att det skulle bli väl mottaget var jag ganska säker på. Hege älskar romantik, levande ljus och att bli bortskämd, så där hade jag en stark känsla av att det skulle gå bra, ler Vegard.

Vänta med att komma hem idag!

Hege jobbar som journalist. Den här dagen fick hon ett telefonsamtal om ett lite speciellt jobb.

– Jag fick frågan om jag kunde komma hem lite senare än planerat, så jag visste att det var en överraskning på gång. Men inte vad, berättar hon.

När Hege kom hem möttes hon av Vegard i dörren.

– Han följde mig in i vardagsrummet och där hade han ställt vardagsrumsbordet mitt på golvet och stearinljus överallt. Han hade gjort en god middag och han öppnade champagnen, berättar Hege.

LÄS OCKSÅ: Anette (24) födde i hissen

Därefter fick han med sig Hege upp på övervåningen och bad henne titta ut genom fönstret.

– När jag tittade ut genom fönstret hade han skrivit «<3 Hege min <3» i gräset. Jag tyckte det var sött och började nästan gråta, berättar Hege.

Vegard hade under tiden satt sig på knä bakom Hege och tagit fram ringen.

– Jag vände mig om och när jag såg honom och ringen började tårarna verkligen att rinna.

Hon berättar att hon blev otroligt rörd över frieriet och att hon omedelbart svarade ja.

Nu planerar paret bröllop den 31 Maj 2014.

– Det blir ett ganska enkelt och trevligt bröllop med familj och vänner, berättar Hege.

LÄS HEGES BLOGG