• little­_heave­n
    Äldre 26 Jun 13:47
    10872 visningar
    9 svar
    9
    10872

    Kall buffé mat?

    Vi tänkte ha buffé eftersom vi blir några stycken. Tänkte försöka göra så mycket som möjligt av maten själv. Men vill helst att så mycket som möjligt av maten ska vara kallskuret, är det någon som har några bra förslag på sånt? Det vanliga är ju rostbiff kalkon skinka potatissallad och sånna saker men finns det nåt mer man kan ha? Behöver idéer!

  • Svar på tråden Kall buffé mat?
  • johans­brud
    Äldre 26 Jun 14:06
    #0

    jag föreslår lite antipasti typ italienska charkuterier, god salami, parmaskinka o dyl å så mozarella, tomater och basilika som är en fräsch salladsrätt! man kan oxå göra minipajer och servera dem kalla typ chevreostpaj eller nåt. minipizzabitar är oxå gott. eller kycklingklubbor med någon fräsch dip. Lycka till

  • Roslag­sbrud
    Äldre 26 Jun 14:08
    #0

    Kall, marinerad fläskfilé är gott, lax och annan fisk förstås, fina skinksorter som parmaskinka, olika salamin, renkött... Finns hur mycket som helst att välja på!

  • Elliel­i
    Äldre 26 Jun 20:20
    #0

    Här kommer det vi ska ha på vår buffe (som är helt kall)

    *Rökt laxterrin (kallrökt lax, philadelphiaost mm)
    *Någon variant av skivad chorizo el salami
    *Mozzarella med Cremé fraiche, citron och chili. (låter lite skumt men är jättegott)
    *Potatiskaka (lite potatisgrat. aktigt fast kall
    *Grekisk potatissallad (färskpot,ruccola,körsb.tomater,fetaost,paprika,rödlök, solt.tomater och oliver)
    *Laxbitar med västerbottenspesto
    *Kycklingspett med citron och örter
    *Marinerad fläskfile
    *Tomatsallad med balsamico och ärtskott
    *Tunnbröd
    *Mjukt bröd
    *Ost (västerbotten, brie, grönmögel)
    *Frukt (melon,druvor,ananas)

  • Mangog­irl
    Äldre 26 Jun 20:37
    #0

    pastasallad med tex fetaost, soltorkade tomater och oliver... supergott och jätteenkelt

  • Peppin­a
    Äldre 26 Jun 23:13
    #0

    Ellieli: Vad har du för recept på potatiskakan? Låter som en bra grej.. Hade egentligen velat ha potatisgratäng, men vad gör man när det inte går att få tag i gammelpotatis i Juli..

  • Elliel­i
    Äldre 28 Jun 20:26
    #0

    Har faktisk inte receptet ännu men jag kan fixa det till nästa vecka. Ska träffa våran matsamordnare på måndag. (om du är intresserad)

  • Peppin­a
    Äldre 29 Jun 09:53
    #0

    Ellieli: Hade varit jättesnällt!!

  • isan
    Äldre 29 Jun 10:10
    #0

    Rotgrönsakssallad (kripigt, fräscht och kan göras nån dag innan)

    Tunt, tunt (potatisskalare) skivade:
    rödbetor
    gula rödbetor
    morötter (röda, gula, lila, orange)

    blanda i färsk spenat

    och gör en vinegrette å häll över! ( t.ex. olivolja, balsamvingäger, mangobalsamvinäger, kryddor)

    mums! :)

  • Ab fab
    Äldre 29 Jun 10:17
    #0

    Här kommer en riktigt smaskigt recept
    Rosmarin- och citronmarinerad fläskfilé

    30 pers (buffé)

    3 kg fläskfile

    Lag 1:
    2 l vatten
    150 g salt
    10 kvistar färsk rosmarin, eller 3 msk torkad
    6 vitlöksklyftor, skivade
    2 tsk grovmalen vitpeppar

    Koka upp och låt svalna

    Bryn fläskfiléerna, och stek dem sen färdiga i ugnen

    Häll lagen över filéerna, och låt stå svalt över natten

    Lag 2:
    Strimlat skal av 3 citroner ? koka upp i lite vatten och förväll 30 sek
    Blanda med:
    4 dl olivolja
    4 msk färsk hackad rosmarin
    1 vitlöksklyfta
    1 tsk grovmalen vitpeppar

    Skiva upp filéerna, och häll lag 2 över. Gärna ett par timmar innan serveringen

Svar på tråden Kall buffé mat?