• Snökristallen

    Bröllopsklänning i Umeå?

    Hej!

    Undrar om någon vet var man ska vända sig för att köpa eller hyra sin klänning i Umeå?

  • Svar på tråden Bröllopsklänning i Umeå?
  • juni

    Mitt tips är Stallet i Vännäs. De är jättegulliga att ha att göra med! Värt att åka dit.

  • Ms Mary K

    Hej snökristallen!

    JAg köpte min klänning hos Kristina F design i Stöcksjö. Hon syr klänningarna själv. Man kan även hyra klänningar väldigt billigt. Hon är specialiserad på medeltidsinspirerade klänningar men har även en del vanliga. Till henne ringer man och bokar tid.
    Sedan har du ju högtidskläder men personligen så tycker jag inte att man blir hjälpt där. Ingen speciellt bra service.
    Golden existence ska tydligen vara bra också. Hon har nog inte så stort urval ännu vad jag hört, men är hjälpsam!

    Lycka Till!!!

  • Jenny28

    jag tycker stallet i vännäs är överlägset bäst, proffsigast o vänligast!

    annars håller jag med Ms Mary K! golden existence kan nog bli ett bra ställe i framtiden, jättetrevlig kvinna men har inte så stort utbud än tyvärr.
    högtidskläder i centrum ska iaf jag ALDRIG mer ens gå in på. SÅ otroligt otrevliga människor!!

    hoppas du hittar nån klänning!
    är du oxå en umebrud?

  • pingst

    Hej
    Jag har köpt min kläning på stallet i vännäs. Tycker att de hade bra kläningar som var i toppform trots att de varit uthyrda. I

  • Snökristallen

    Tack alla för er hjälp!!! Ska ska absolut kolla in Kristina F design i Stöcksjö och Stallet i Vännäs. Nej, själv är jag en Ö-viks brud men jag vet inte om så många ställen i Övik heller som hyr eller säljer bröllopsklänningar så jag kollar även i Umeå. Kanske någon av er även vet något ställe runt Ö-viks trakten som hyr ut alt säljer klänningar? Brudgummens kläder....var går man då i Umeå?

  • Jenny28

    kläder till brudgummen finns oxå i stallet, vännäs.
    men allra bäst tycker jag dom är på Greger´s en herrbutik inne i centrum, jättebra sevice och snygga kläder och trevlig personal.

  • majsol

    Jag kommer att hyra från Golden Existence (se även www.goldenexistence.com) men utbudet är inte så stort (ännu) men jag hittade en som passar mig precis! =)

    Om man bryr sig om kostnader så är ju Högtidskläder dyrast, de börjar på 2900kr och uppåt emedan stallet ligger runt 2000-2500kr... Kristina F ligger lägre, typ 1500-2000 och har jättefina klänningar men av speciell modell så det beror ju helt på vad man vill ha. Otroligt fina medeltida klänningar har hon!!
    Kristina F hyr dessutom ut tiaror och slöjor för 100kr styck om man inte vill lägga ned flera hundra på att köpa en tiara och slöja (jag kommer att spara ca 500kr på det ).

    För er som har storvuxna blivande: Min kille är storlek 62 (190cm lång och 120 kg) och då är tyvärr Högtidskläder enda alternativet. Inte ens hon hade hemma, men nu ska hon ta hem större storlekar också så att det ska finnas till de karlar som är mycket att älska
    Gregers var mycket vänliga men kunde inte hjälpa till, och inte heller Stallet. Kristina F och Golden har inte herrkläder...

  • majsol

    Bara ett tips Snökristallen:
    På all dessa ställen (utom Högtidskläder (?)) måste man boka tid för att få komma och prova, så fläng inte upp från Övik på vinst och förlust för de verkar ha ganska körigt just nu med alla brudprovningar!

  • Snökristallen

    Hej Majsol!
    Tack så mycket för alla dina tips, du är en pärla!! Ska absolut boka tid hos dessa som du gav som förslag på. Bra priser också om man jämför med här i Sthlm...
    Ha en trevlig Påsk! // Snökristallen

  • majsol

    Var så god snökristallen, det var så lite! Bara erfarenheter från den senaste månadens eget rännande

    Jag måste bara få kontra med att försvara Högtidskläder litegrann. Visst, de kan uppfattas snorkiga och dålig service, det kan jag förstå. De har ju en affärsfördel att de är störst i södra västerbotten (med inland) på uthyrning och det är fullt med kunder där jämt, men man behöver ju inte vara snorkig för det... Så de har rätt mycket att göra även utan goda renomméer...

    Klänning brydde jag mig inte om att prova där, men när det gällde vårt problem med stora kläder till kärestan så har hon varit en KLIPPA!! Hon har bekymrat sig, brytt sig, ringt och donat för att vi skulle bli nöjda.
    Visst, hon insåg väl att det är en kundkrets hon inte kan vara utan heller i dagens välfärdssamhälle (ingen brudgum=ingen brud), men ändå!
    Hon kan om hon vill! och det jobb hon lagt ned nu på att ragga kläder till sambon ska hon ha en eloge för!

  • vilsen

    Jag håller med alla föregående talare. Undvik "Högtidskläder"!

  • Mavenor

    Jag hyr hos Kristina Forsman i Stöcksjö. Hon är väldigt trevlig och hjälpsam. Jag tyckte att hon hade ett stort utbud och tänkte aldrig på att det var medeltidsinspirerat, men mycket var uppbokat.Fick dock en som jag tänkt mig fast vackrare!

  • Majsan

    Hej! Vad är det som gäller i Umeåtrakten när det kommer till brudklänningar? Vill hellre prova en klänning i butik än chansa och beställa en. Tips på olika butiker skulle uppskattas, vet nämligen inte vad som finns kvar av det som skrivits i den här tråden då det är nästan 10 år sen Glad

Svar på tråden Bröllopsklänning i Umeå?