• Avatar86

    Olika sorters Äktenskap...

    Hej!


    Jag och min sambo funderar lite över äktenskap och vill veta vad det finns för olika etniska, religiösa, oreligiösa, kulturella, hedniska äktenskap och förlovningar eller bara tillägnadslöften som finns.


    Om du vet något förutom traditionellt kristet äktenskap så är vi tacksamma Glad


    Säg alla olika typer du vet så kan vi söka vidare själva sedan!


    Tack på förhand! Ha en underbart dag! Kram! <3 

  • Svar på tråden Olika sorters Äktenskap...
  • filibustern

    alltså.. vad vill ni veta? Hur dom gifter sig, hur det är att leva i ett äktenskap av annankultur/religion?  eller vad? :)

  • Utomlands 2013

    Förstår inte heller vad det är du menar?

    Juridiskt bindande finns det bara två slags vigslar: borgerliga respektive kyrkligt.
    Du menar olika varianter av icke-juridiskt bindande äktenskap? Vad är det ni vill med ert äktenskap? Bara något ceremoniellt er emellan?

  • Avatar86

    tack för att du frågar :)!


    Vi är mest intresserade av att få olika namn på olika kulturers äktenskap så kan vi säka vidare sedan. 


    Vi är egentligen bara ute efter att se vilka alternativ som finns till Kristet äktenskap :) 

  • Chicita

    Ska det vara juridiskt så är det kyrkligt (behöver inte vara kristet, men inom den religion man tillhör, typ buddism, islam... ) eller borgerligt.


    Sen kan man väl ha olika cermonier om man vill som inte har något som helst med en juridisk vigsel att göra och man blir bara man och hustru i sina egna ögon, inte lagligt...

  • Himla

    Det finns bara kyrkligt eller borgerligt som är jusridiskt bindande i Sverige. Man måste alltså ha en präst eller en som är godkäns som vigselförrättare för att äktenskapet ska bli giltigt. Sedan behöver man inte vara i en kyrka eller ett stadshus för att gifta sig. men alla papper måste vara i ordning och att det sker inom de ramar som gäller dvs att den som förättar vigseln har giltighet att göra det. man kan gifta sig i en regnskog, eller i ett Elviskapell eller på antarktis bara man har papper i ordning, tagit reda på vad som gäller samt har en giltig vigselförrättare. Nästa lördag är det väl drop in bröllop på Skansen om jag inte tar fel men även där gäller att du måste ha papperen i ordning. Man kan inte bara hitta på att koka ihop vad som helst när som helst lite regler finns det ändå när det gäller formalian även om man kan utforma själva vigseln som man vill.Man kan inte gifta sig katolskt om man inte är katolik, eller muslimskt eller judiskt etc om man inte är katolik,muslim, jude etc då måste man konvertera först....och kristet bröllop har ju inte så mycket med Kristus att göra utan äktenskapet är ju instiftat av Gud då och eftersom muslimer, judar och kristna har samma Gud så är det bara att judar och muslimer erkänner Jesus som en person men inte som Guds son som skiljer de från kristna....

Svar på tråden Olika sorters Äktenskap...