• l i s a
    Äldre 22 Mar 09:41
    34254 visningar
    27 svar
    27
    34254

    tips på bra preventivmedel utan hormoner

    Jag vill också rekommendera kopparspiral! Jag har inte fött barn men har likaväl haft kopparspiral sedan jag var runt 20.

    Apropå detta med ökad risk för svamp har jag aldrig hört talas om det. Jag har sökt info om detta nu och finner inte någon stans sådan info? Vart kan jag läsa det? På FASS kan man dock läsa att risken för bland annat äggledarinflammation ökar.

    Jag hade MASSOR av svampinfektioner innan jag satte in kopparspiral. Jag tror att spiralen hjälpte till att göra detta bättre för mig genom att jag inte behövde hålla på och "pilla" med kondomer, pessarer, spermadödande glidmedel och sånt. Jag har inga hormoner i kroppen som påverkar slemhinnorna vilket kan leda till ökad känslighet och risk för svamp.

    Enda nackdelen med kopparspiral som jag ser det är att det gör förbannat ont i 1 minut vart 5e år då den ska bytas. Nu senast fick jag dock bedövning och det var guld värt! :) Och så mensen såklart... den blir nog i de flesta fall rikligare. För mig har det varit helt klart värda att ta för att slippa sköra slemhinnor, konstiga hormonsvängningar och trixande med piller.

    *propagerar ihärdigt för kopparspiral*

Svar på tråden tips på bra preventivmedel utan hormoner