Inlägg från: pärlsocka |Visa alla inlägg
  • pärlsocka

    Naglar som skivar sig, vad göra??

    Naglar som skivar sig beror ofta på att de är torra och/eller inte har fått tillräckligt med vitaminer och mineraler. Testa att smörja in naglarna med sesamolja, som är bättre för skivade naglar än myrraolja. Myrraoljan är bättre om du har tunna och mjuka naglar.

    Du ska inte behöva fila naglarna mer än en gång i månaden, filar du för ofta är det större risk att du förstör nagelns egna ytskikt vilket kan vara en anledning till att dina naglar skivar sig.

    Om du ofta har händerna i vatten eller håller på med rengöringsmedel av olka slag, gör det nageln uttorkad och torr och den går lättare av. Använda gummihandskar när du håller på med disk och tunna plasthandskar (finns på apoteket) när du exempelvis tvättar håret eller joxar i trädgården.

    Gemensamt för alla s.k. nageloljor är att de har tillräckligt små fettmolekyler som kan tränga ner i nagelns skikt och behandla den innifrån.

    Ha alltid ofärgat nagellack på dina naglar, då det ger dem en skyddande hinna mot diverse slitage. Och använd inte dina naglar som verktyg för att exempelvis öppna läskburkar eller skrapa lotter. Och att byta nycklar i nyckelknippan får du överlåta till pojkvännen! ;)

    Lycka till med dina naglar!
    Kramar

Svar på tråden Naglar som skivar sig, vad göra??