• Lotta.­M
    Äldre 5 May 18:47
    54798 visningar
    12 svar
    12
    54798

    Hur mycket mat per person?

    Mulann!

    Min erfarenhet från cateringbranschen säger att kallskuret kött brukar man beräkna 120g/pers och det är då ganska väl tilltaget. Potatissallad brukar man säga 150-200g/pers. Grönsallad kanske 80-100g/pers

  • Lotta.­M
    Äldre 6 May 10:12
    #0

    Mulann!

    Kanske det kan låta lite, men det är de siffror som man arbetade utifrån på den cateringfirman som jag har erfarenhet av. Har själv använt den vikten till flera större fester och alltid fått en hel del kött över (sägas bör att det då inte har varit med fläskfilé utan skivad rostbiff, kalkon, kassler osv.). Sedan får man givetvis se över vilka det är som ska äta av maten, vissa äter ju mer medan andra äter betydligt mindre än genomsnittet. Relevant är ju också hur mycket mer mat man har runt omkring. Ju mer rätter man har ju mindre kommer det givetvis gå åt av varje. Men jag tycker du gör rätt som inte snålar med din beställning. Det är ju ditt bröllop och du ska inte behöva oroa dig för att maten inte räcker. Det blir säkert jättebra.

Svar på tråden Hur mycket mat per person?