• Catty
    Äldre 18 Mar 09:33
    36109 visningar
    44 svar
    44
    36109

    Hindersprövning, utländska medborgare

    Kunde inte lata bli att skriva i den har traden eftersom jag 2002 genomgick samma upplevelser som ni da jag gifte mig med min hollandske man.
    Jag var da skriven i Sverige men bodde utomlands med min make i Holland, och det var i princip omojligt att installa sig personligen. Sa jag pratade lange med bade rsv och UD's juridiska avd och fick tillstand att skicka in ansokan med blanketterna, intyg om min makes civilstand, kopia pa hans pass som var vidimerad, samt UD's utdrag av de hollandska aktenskapslagarna som vi bada skrev under. Som den jurist jag ar sa skrev jag aven ett langt utforligt brev dar jag refererade till alla samtal mm och poangterade att vi inte behovde komma dit personligen. Sen ringde jag efter ca 3 dagar och da gjorde de faktiskt provningen direkt i telefonen och inom 2 dagar lag beslutet hemma hos mina foraldrar. Detta var skattekontor 1 i Stockholm.
    Sta pa er! Det gar om man ar extremt envis!
    Lycka till!

    ps. 'existensbevis-argumentet' motte vi med en vidimerad kopia pa passet och intyg om civilstand ( som maste hamtas personligen i Holland) samt fragan varfor vi skulle begara hindersprovning for nagon som inte fanns...

Svar på tråden Hindersprövning, utländska medborgare