• weddin­gstres­s
    Äldre 5 Mar 15:07
    36115 visningar
    44 svar
    44
    36115

    Hindersprövning, utländska medborgare

    Hejsan! Jag maste erkänna att jag blir riktigt snurrig i huvudet när jag läser igenom alla inlägg och all annorlunda information som inkommer. Jag ska gifta mig I Stockholm med en brittisk medborgare i sommar, bada är vi bosatta i München, Tyskland och jag är dessutom utskriven ur Sverige. Efter att ha pratat med bade skattemyndigheten och UD har jag kommit fram till följande:
    1. Hindersprövning
    2. Blankett om efternamnsbyte om det är aktuellt
    3. fran UD Äktenskapslagen - kostar 200 SEK. OBS! En ny lag träder tydligen i kraft 01.05.2004 MEN enligt informationen jag fick av UD (den 01.03.2004) sa är de fran Skatteverket, som ska ha hand om allt som gäller hindersprövning i fortsättningen, ännu inte riktigt informerade och kan pga detta naturligtvis inte ge oss korrekta uppgifter. Kvinnan pa UD (och även jag) rekommenderar de som gifter sig i maj och kanske även i juni att de dock funderar över att skaffa sig ett utdrag av äktenskapslagen i alla fall. Detta utdrag maste bada underteckna och ange, "att de förstatt lagen och att det i den inte finns nagot hinder för er att inga äktenskap" (ordagrannt fran skatteverkets information jag lyckades fa av dem).
    4. Kopia av din makes pass där födelsehemort och medborgarskap framgar
    5. Intyg fran myndighet utvisande hans civilstand (dvs. Certificate of Impediment).

    Jag hoppas detta hjälper alla brudar som ska gifta sig med engelsmän vidare! Kontakta dessutom ditt lokala skattekontor för att vara pa säkra sidan (och föreslar att ni är ute i god tid, om det skulle visa sig att de dock behöver ytterligare papper ....)
    MEN Efter alla andra bidrag känner jag mig ju inte direkt säker längre! VARFÖR kan inte skattemyndigheten göra en A4-sida med anvisningar vad de behöver, istället för att vi alla far olika uppgifter beroende av med vem vi pratar med en särskild dag pa ett kontor...ringer man kontoret ett par dagar senare och pratar med en annan, far man ett annat svar! HELT OTROLIGT!! LYCKA TILL!!!!

  • weddin­gstres­s
    Äldre 17 Mar 23:34
    #0

    Grattis, littletiger! Dessvärre väntar jag fortfarande pa att UD ska skicka mig äktenskapslagarna - trots att jag bad dem skicka dem till tyskland, sa har de nu skickat det Rekommenderat till min kompis, som blev tvungen att betala kalaset a mina vägnar (tills vidare, för jag har saklart inget svenskt PG) - naväl, hoppas ha papprena här i nästa vecka, sa jag kan skicka iväg det - bröllopet är nu endast om ca 9 veckor, sa börjar bli lite nervös över att inte ha klarhet i det hela i tid! läste dock pa en annan länk, att själva hindersprövningen tydligen skall vara avklarat rätt snabbt, samma antydan har jag även fatt av UD, men vem vet i denna cirkus..! Lycka till allesammans! ser verkligen fram emot bröllopsresan, när all planering ligger bakom en...
    BORDSPLACERING: jo, vi tänkte blanda vilt, dock vill vi att alla ska känna atminstone 1 vid bordet (av 8) och att alla ska kunna kommunicera, vi har dock 15 olika nationaliteter bjudna, sa inte helt lätt, men alla kan ju engelska, sa det blir med säkerhet vart "officiella" sprak. Funderar pa om vi ska köra själva vigselceremonin tvasprakig (och att jag ska svara pa skotska och min man pa svenska), det skulle vara en rolig idee, men än maste vi i sa fall öva och tiden börjar bli knaper

Svar på tråden Hindersprövning, utländska medborgare