• Linngb­g
    Äldre 13 Aug 21:35
    3673 visningar
    7 svar
    7
    3673

    såpbubblor istället för ris utanför kyrkan?

    har kommit på att vi borde ordna något för gästerna att kasta på oss utanför kyrkan efter vigseln. ni som har haft såpbubblor, blir det fläckar på kläderna av det? pratade om det med en kompis som ställde frågan och insåg att jag inte har någon aning... eller har ni tips på något annat trevligt förutom ris som de skulle kunna kasta? :)

  • Svar på tråden såpbubblor istället för ris utanför kyrkan?
  • Äldre 13 Aug 23:54
    #1

    Vi hade bubblor. Det finns bröllopsabubblor som inte ska ge några fläckar. Det stod tydligt i informationen om bubblorna när jag kollade runt på nätet.

    På Dagen så blåstes bubblorna som närmast några meter ifrån oss och lyfte med vinden innan de sprack eller dalade. Effekten av bubblorna runt oss på fotografierna från kyrktrappan är magisk och jag ångrar inte att vi valde bubblorna :)

  • Linngb­g
    Äldre 14 Aug 07:27
    #2

    åh vad bra, tack för svar! då borde ju allt som heter typ "Bröllopsbubblor" som verkar finnas i samma förpackning på massor med olika sidor vara ok :)

  • Äldre 14 Aug 08:07
    #3

    Min vännina hade bubblor på sitt bröllop men vinden låg på från fel håll när de stod utanför kyrkan så de blåste åt fel håll iallihopa.

  • baller­ina
    Äldre 14 Aug 09:18
    #4

    En vigsel jag var på hade bubblor, men locken höll inte tätt... så alla var mer eller mindre kladdiga efter vigseln.

    Vi hade fågelfrön (eller solrosfrön, kärt barn har många namn). Blev jättefint!

  • Äldre 14 Aug 10:29
    #5

    Om ni väljer annat än såpbubblor så kolla med kyrkan först. 


    Det är inte alla som tillåter att det kastas ris, frön eller såna där sockerhjärtan-konfetti.
    Det beror dels på att det ofta är grusgångar vid kyrkor, vilket gör det mer eller mindre omöjligt att städa upp detta, och då får nästa brudpar (ofta flera vigslar samma dag) liksom traska igenom "era matrester"...


    Men dels (och det är största grejen) för att det lockar dit fåglar som skiter på gravstenarna, utomhusbänkar och själva kyrkan. Samt råttor som kan ta sig in i kyrkan och äta upp kyrkotextilier mm och förstöra för stora summor.

  • Aniara­4
    Äldre 14 Aug 11:10
    #6
    +1

    What Chicita said. Glad

    Sen kan vi ju också påminna om det vi brukar, dvs att EGENTLIGEN är det inte brudparet som ska tänka på den delen alls, riskastningen är en välgångsönskan från gästerna till brudparet och därför blir det lite konstigt när brudparet ska ge gästerna något att kasta på dem. Nästan som att ge dem gratulationskort de ska skriva under och skicka tillbaka.

    Med det sagt så är det inte alla gäster som är bröllopsvana, känner till traditioner, eller kommer ihåg att ta med sig ris hemifrån skafferiet, och det har blivit ganska vanligt att brudparet ordnar ris, sockerhjärtan eller såpbubblor. Just såpbubblor, sockerfigurer och sånt är ju inte lika självklart att skaffa heller, vanligt ris har däremot de flesta hemma redan. Vill man sköta det lite snyggare kan man ju be någon annan, föräldrar eller om man har några andra värdpersoner, att stå för utdelandet så att det inte uppenbart kommer från brudparet själva.

    Och som sagt, kolla med kyrkan vad de tillåter. När vi gifte oss visste vi inte innan var vi skulle "komma ut", det fanns två olika platser och det berodde på vädret. Hade det regnat hade vi varit under ett tak, och där fick man inte kasta ris, utanför gick det däremot bra. Av den anledningen höll vi också med såpbubblor, men eftersom vi kunde vara ute kastades det allt möjligt som gästerna hade med sig! Drömmer

  • Linngb­g
    Äldre 17 Aug 14:22
    #7
    +1

    Tack för all feedback :) har kollat med kyrkan och de tillåter faktiskt att man kastar ris. får se om det blir det också. vi har tänkt att toastmastern samt våra föräldrar ska dela ut bubblorna så att det känns lite mer "naturligt" även om det är vi som har införskaffat dem. ska såklart även testa på insidan utav klänningen och hans smoking så att det inte blir några fläckar!

Svar på tråden såpbubblor istället för ris utanför kyrkan?