• Äldre 24 Sep 16:48
    4082 visningar
    4 svar
    4
    4082

    Maldiverna

    Hej! Jag och min nyblivna man åker till Maldiverna i april 2015 och undrar om någon har ett hum om hur mycket man behöver ha med sig som fickpengar. 
    Vi har All inklusive och tänkte åka på någon typ av fisketur och kanske någon annan utflykt. Vi är inte intresserade av att ta dyklektioner, vi håller oss till snorkling!
    Vi kommer vara där i 2 veckor.
    Dela gärna med er av hur mycket ni hade med och vad ni gjorde för pengarna(ungefär)! Hur funkar det med dricks mm. Hur mycket behöver man ha i kontanter osv...
    Tacksam för svar! :)

  • Svar på tråden Maldiverna
  • Äldre 8 Nov 06:14
    #1

    Vi bodde på Reethi beach, två veckor i Januari. Vi hade också all inclusive, men vi provade på några andra restauranger och handlade lite snacks och småsaker i den lilla shoppen på ön.

    Var ute ett par timmar och seglade katamaran samt åkte på en snorklingsutflykt. Några utflykter var gratis så vi behövde inte lägga till speciellt mycket.

    Tror vi spenderade runt 4000:- i fickpengar. Då levde vi gott och unnade oss av det vi kände att vi ville och hade behov för :)

  • Äldre 10 Nov 13:15
    #2

    Det beror ju också på vilken ö ni åker till. Vissa öar är ju ganska stora och det finns mycket att göra (t.ex. Kuredu och Kuramathi), andra öar är jättesmå och har inte så många aktiviteter etc.
    Gå in på hemsidan hos den ö ni bokat och kolla vad de erbjuder och vad ni kan tänka er att göra och räkna ut en summa efter det. Lägg gärna till lite för oförutsedda utgifter.

    Men ni tar väl inte med er kontanter? Betala med kort så behöver ni ju inte ens tänka på det.

  • Äldre 10 Nov 14:35
    #3

    Det smidiga med, i alla fall, Reethi beach var att man skrev upp ALLT på rummet. i barerna, utflykterna, restaurangerna, allt tog man på rummet. Sedan betalade man sista dagen. Smidigt att slippa ta med och oroa sig över en plånbok hela dagarna.


    Men lite kontanter kan vara bra att ha om man vill lämna lite dricks. Vi valde att ta med 2000:- i kontanter. Vi gav bort allt då vi inte behövde använda dem. Något som också kändes bra för servicen var verkligen oslagbar och de var värda varje krona. 

  • Äldre 13 Nov 19:56
    #4

    Kontanter tänkte vi ha med till dricks :) 
    Tack för tipsen! Ska kika runt på deras hemsida lite :)

Svar på tråden Maldiverna