• Äldre 14 Feb 11:22
    19958 visningar
    29 svar
    29
    19958

    Drop in-bröllop på Skansen.

    Jag och min sambo har bestämt oss för att gifta oss på årets drop in-bröllop på Skansen. Är det någon här som har gjort det? Eller som kanske också planerar att slå till i juni? 😊 Skulle vara roligt att höra hur ni lade upp dagen eller hur ni planerar att lägga upp dagen. Det känns ju inte helt enkelt att planera i detalj, då man inte vet hur lång tid allt tar. Planen är iallafall att vi ska äta middag på Scandic Hasselbacken med våra nära och kära klockan 17 den dagen. Hoppas man hunnit bli vigd innan dess 😄 Har ni någon speciell anledning till varför ni valde/ska välja just Skansen? Jag och min sambo hade vår allra första date (och kyss) på Skansen, så det känns väldigt mysigt att gifta sig där. Känns också bra med ett budgetbröllop, då det finns så mycket annat som vi vill lägga pengar på, huset till exempel. Hoppas nån hittar till den här tråden.

  • Svar på tråden Drop in-bröllop på Skansen.
  • Äldre 14 Feb 12:00
    #1

    Ibland när jag har tröttnat på att försöka få planerat ett bröllop och bara få det gjort så har jag lust att ta med mig m2b och ställa mig i kön till Skansen

  • Äldre 17 Mar 13:05
    #2

    Vi slog till på Skansens drop-in i somras. Vi chockerade hela släkten (vi hade inte berättat det för någon bortsett från två kompisar som följde med som vittnen). Tycker det var supersmidigt. Vi ville inte ha något stort bröllop med allt det innebär. Jag kan inte tänka mig något värre än att spendera 1-2 år på att planera EN dag!?

    Om jag minns rätt kom vi till Skansen 30 minuter innan de slog upp dörrarna. Då var det kanske 40-50 par framför oss i kön in. Vi tog som de flesta en borglig vigsel, så knappt 45 minuter från det att dörrarna öppnats var vi gifta. Det kunde gått snabbare, vi fick "missa" första gången de ropade ut att vi skulle ställa oss i kön till båsen, för våra kompisar hade inte hunnit komma (vi trodde aldrig att det skulle gå så fort, så vi hade sagt att de inte behövde komma förrän lite senare)

    Reflektioner:

    Med facit i hand tycker jag att vi valde ett perfekt alternativ för oss. Skansen är jättevackert och det kändes skönt att vi var så många där som hade ungefär samma inställning till äktenskap som vi. Även om jag måste erkänna att det kom fram lite nerver i kön in till Skansen...

    Vi hade helt otrolig tur med vädret. Det var strålande sol och klarblå himmel, så vi tog med oss lite skumpa och brunch och så hade vi picnic inne på Skansen efteråt. Vilket var jättemysigt.

  • Äldre 18 Apr 23:24
    #3

    Vi har oxå bestämt oss för drop in på Skansen! Hur tänkte ni lägga upp eran dag? Vi har tre barn så vi ska bjuda med m2bs föräldrar och hoppas att de vill bara lite barnvakt på kvällen/natten så vi kan få lite egentid och fira på. Picknick på Skansen efter vigseln tänkte vi oxå :) längtar en himla massa!!

  • Äldre 6 May 08:52
    #4

    Jag o min sambo har bestämt oss för att gifta oss på Skansen. Hoppas på en kanon fin dag ! Men du skriver att du tog med vänner som vittnen. Det är inget måste va?.. För vi tänkte endast ta med barnen

  • Äldre 6 May 15:02
    #5
    BaraSofie skrev 2014-05-06 08:52:39 följande:

    Jag o min sambo har bestämt oss för att gifta oss på Skansen. Hoppas på en kanon fin dag ! Men du skriver att du tog med vänner som vittnen. Det är inget måste va?.. För vi tänkte endast ta med barnen


    Det är nog inget större problem. vanligtvis kan de som hjälper till ställa upp som vittnen om det behövs. :)
  • Äldre 6 May 15:04
    #6

    Måste säga att det är kul att se att det är fler än jag som har detta lite som en plan B. Min m2b och jag träffades också på Skansen och om bröllopet inte blir som jag vill så blir det nog en promenad dit nästa år för oss också haha.

  • Äldre 7 May 11:41
    #7

    Det låter trevligt, hoppas ni får bra väder så kommer det att bli lyckat. Vi försöker också att göra ett budget bröllop. Jerker tycker ändå att vi skall lägga pengarna på en bra ring. Ringen skall ändå finnas med resten av livet. Vi skall besöka Albrekts guld och Smycka ikväll och se om vi kan bestämma oss till slut.

    Kram och lycka till
    Anna

  • Äldre 9 May 08:42
    #8

    Tror det stod på Skansens sida att de kan bistå med vittnen. Vi kommer ha hans föräldrar med o ett gäng vänner. Sammanlagt blir vi ca 14 personer (med oss inräknade, med våra tre barn). Allt jag hoppas på nu är INTE regn! Annars känns allt bra. Lite halvnervös dock :)

  • Äldre 13 May 13:43
    #9

    Vad kul att det är fler här som kommer att gifta sig på Skansen 14 juni!
    Vår plan för dagen är att vi och våra gäster (sammanlagt 12 pers) övernattar på Hasselbacken och äter gemesam frukost där för att sedan bege oss till Skansen. Dit tar vi med oss filtar, bubbel, jordgubbar, kaffe och tårta. Så småningsom sedan tar vi djurgårdsfärjan till Slussen och vidare till Fjäderholmarna där vi bokat bord för middagen. Jag har en känsla av att jag kommer att följa SMHIs prognoser oftare än vad som är rimligt när det närmar sig och har lite svårt att få till tid att få håret fixat men i övrigt känns det lugnt och som ett bröllop helt i vår stil.

  • Äldre 14 May 13:39
    #10

    Vi kommer nog oxå följa väderrapporteringen maniskt när det börjar närma sig. Vad ska ni brudar ha på er? Jag ska ha en vit knälång klänning (ej spets), men den är väldigt "stilren", undrar om den känns lite för "tjusig" för ett utomhusbröllop? Kanske borde ha valt något mer somrigt? Vita pumps... Hur svårt blir det att gå runt med pumps på Skansen? Jag har aldrig varit där nämligen..

Svar på tråden Drop in-bröllop på Skansen.