• Äldre 13 Mar 13:00
    9936 visningar
    9 svar
    9
    9936

    Var kan jag hitta kuvert i rätt storlek

    Vi beställde våra inbjudningar från Vistaprint och blev jättenöjda med själva korten.

    MEN de vita kuvert som medföljer är inte speciellt snygga. Hade tänkt fixa envelope liners i våra färger för att piffa upp dem lite, men det är platta/smala flikar på baksidan istället för "v-formade", så det skulle inte bli något vidare snyggt. Dessutom är de rätt dåligt limmade. :(

    Korten och kuverten är dessvärre i ett litet udda format då Vistaprint inte använder svenska standardmått. Tänkte därför höra om någon lyckats hitta kuvert någon annanstans ifrån som passar deras inbjudningskort??

    Korten är 117 x 182 mm och kuverten 120 x 190 mm. Skulle självklart funka med några millimeter större kuvert.

    Det närmsta jag hittat storleksmässigt är Calligraphens "v-formade" kuvert '445OUT' som har måtten 125 x 185 mm. 

    Någon kuvertspecialist som har några tips? Eller finns det någon annan snygg/pysslig lösning??

    Tack! 

  • Svar på tråden Var kan jag hitta kuvert i rätt storlek
  • Äldre 13 Mar 13:38
    #1

    Göra egna kuvert?

    Köp snygga papper, vik och limma och stoppa ner korten i...
    Själva måtten säger mig inget alls.

    Jag är van vid att tänka i C5 -format (alltså vanliga kuvertmått) så om du hade sagt att kortet är 1 cm för brett för ett C5 kuvert men passar på höjden (exempelvis) så hade det varit lättare för mig Flört

    Vi köpte i alla fall våra kuvert på bokia.
    Dom hade en hel del olika kuvert där 

  • Äldre 13 Mar 15:33
    #2

    Håller med Chicita, gör egna kuvert. Lättast och billigast är att köpa en rulle tapet på loppis, vita brukar vara lättast att få tag på. Tapetbutikerna brukar också vilja bli av med gamla kataloger, de kan man få gratis om man har tur.


     


    När du ska göra en mall så ta ett hyfsat styvt papper. Absolut lättaste mallen är tänka hur de bruna kuverten man ibland får ser ut och bara rita efter just ditt kort. Lägg på minst en cm åt vardera håll för att det inte ska bli för litet och en lååååååååååång bit för den delen du ska vika ner så har du lite att spela på om du vill göra mönster.


     


    Om du vill göra det lite finare kan du dra en stämpeldyna i samma färger som kortet längs kanterna på kuvertet, klippa med mönstersax längs fliken längst upp eller kanske sy en mönstersömn om du har en kul symaskin.

  • trixie­71
    Äldre 13 Mar 16:00
    #3

    Hittade de här, finns tyvärr ingen bild.... kanske är lite för stora istället....
    http://www.skapamer.se/papper-och-kort/kort-och-kuvert/kuvert/pollen-langa-kuvert-125x324-skimrande-vit

  • hannij­ohanna
    Äldre 13 Mar 16:09
    #4

    Vi beställde från ebay i rätt storlek och det var väldigt billigt och gick ganska så fort att få hem :)

  • Pillan
    Äldre 13 Mar 18:23
    #5

    Vi köpte platta påsar i cellofan. De var lite större än korten men jag vet in ena sidan och fäste "invikningen" med adresslapp som jag skrivit ut som etikett... Blev bra tycker jag!

  • Äldre 14 Mar 09:46
    #6

    Tack för alla bra svar!

    Chicita: Haha, och jag kan inte ett skvatt om svenska kuvertmått efter att ha bott utomlands i 8 år där måtten är helt annorlunda! Men förstår att det förmodligen inte säger folk någonting om man inte råkar ha en linjal framför sig. Tungan uteAllis: Det där låter hur fint som helst, tvivlar inte en sekund på att det skulle bli toppenfina kuvert! Glad Lite för tidskrävande dessvärre, men definitivt något jag skulle försökt mig på om jag börjat tidigare.

    Var runt och letade på Svanströms, Panduro och Åhléns igår och insåg att det troligen inte finns att få tag på i Sverige. Ebay visade sig vara en guldgruva, fanns faktiskt en hel del att välja på! Men återigen var jag lite orolig om jag skulle hinna få hit dem i tid. Åker nämligen hem till Australien igen om en vecka och vill hinna skicka ut alla svenska inbjudningar tills dess.

    Bestämde mig därför igår kväll för att använda Vistaprint-kuverten trots allt och piffade upp dem lite. Stansade fliken och klistrade på spetsborder i papper som jag köpte på Lagerhaus för några månader sedan. Vi har vintage-tema och spetsborden går igen i designen på korten, så det blev inte så tokigt ändå tycker jag. Glad


  • Äldre 14 Mar 10:24
    #7
    miamibeat skrev 2013-03-14 09:46:24 följande:
    Det blev väl jättebra Glad
  • Pillan
    Äldre 14 Mar 22:22
    #8

    Jättefint!

  • Äldre 3 Apr 09:19
    #11

    Tråden är ett år gammal och TS har fått hjälp redan och är klar med sina kuvert.
    Onödigt att dra upp den för att få lite reklam för företaget :P 

Svar på tråden Var kan jag hitta kuvert i rätt storlek