*

 • Mamma kanske inte kommer ned

  2013-03-06 19:02:04 Läst 1770 gånger Totalt 32 svar
  Anonym (bevik­en) Visa endast
  2013-03-06 19:02:04

  Hej pratade just med pappa och sa att han får prata med mamma om att hon får komma ned på bröllopet. Då sa han att hon hade det dåligt ställt med pengar och att hon inte klarade av att resa så långt ensam. Då sa jag att jag skulle bli grymt besviken om inte hon kunde ställa upppå sin dotters vikigaste dag och att jag då inte heller har ngn skyldighet att komma upp och hälsa på henne. Då börjar pappa pladdra om att jag "hotar" jag anser att jag bara gör som hon gör. Hon har inte ens kommit ned och hälsat på här nere.Känner mig grymt besviken att han tar henne i försvar. De är skilda mina föräldrar. Sen blrjar han prata om att hon måste få bo hos oss. I helvete heller (ursäkta svordommen) sa jag att hon ska..

 • Anonym (bevik­en) Visa endast
  2013-03-10 19:02:45 #21

  Jag menar bara att jag gång på gång på gång påpekat för min mamma att hon är varmt välkommen ned och då har jag fått höra " varför skulle jag komma ned o hälsa på dig" däremot har hon påpekat varför inte jag kommit upp. Får ständigt lite panik av att prata med henne då jag känner att hon trycker ned mig. Känner mig lite besviken att hon även inte har ens nämnt bröllopet då man pratat med henne i telefon. Det enda hon sagt är att " varför har ni det borgerligt? Jag svarade då att det är vår ensak och att hon får acceptera det. Min svärmor är super gullig hon har ställt upp med råd och shoppat massa saker till mig inför bröllopet. Ända sen jag flyttat ned hit ha jag fått höra via henne hur söka tycker att jag är den som inte stället upp för släkten med att tinga m.m. Sen i början få jag kom hit så ringde hon och sa att " pappa vill ta livet av sig och det är för att du har flyttat" och vems mamma säger så om sin dotter ? Eller att hon spred skitsnack om att jag såg ut dom en personlig assistent till min blivande man. Ifrågasatte detta inför henne men då svarade Hon att " jag kan inte säga vem det är". Sen ringer hon bara dagtid eftersom hon inte vågar ringa få min man är hemma.

 • Anonym (Anony­m) Visa endast
  2013-03-10 21:54:51 #22

  Min mamma har dåligt ställt och då jag bor en bit bort valde jag att betala hennes biljett hit så att hon garanterat skulle kunna vara med på bröllopet. Hon ska även bo hemma hos oss, men då bor vi iofs i en 3:a.


   


  Nar jag läser en del av inläggen ovan verkar det som att dina problem med din mamma har mer att göra än bara pengar. Samtidigt verkar du ha en väldigt hård attityd emot din mamma.... Om din mamma har råd att komma ner men inte vill "för att du flyttat" eller vad det nu kan vara, skulle jag också bli besviken. Om det däremot handlar om pengar, skulle jag göra allt för att hjälpa min mamma så att hon kan vara med (om det är det du verkligen vill). Vissa har inte råd, även om man har förvarnats långt i förväg.


   

 • 2013-03-11 18:24:37 #23

  Har din mamma något slags psykiskt problem, har hon betett sig såhär förr, innan du flyttade? Det låter ju inte som ett "normalt" beteende så att säga. Varför klarar hon inte att resa själv enligt din pappa och kan hon inte åka med honom? I slutändan så tror jag att det är din "samvetsro" som får avgöra. Klarar du att leva med att din mamma inte var med på ditt bröllop? Är konflikten mellan er så stor, är det värt det? Annars får du kanske försöka hjälpa henne, ekonomiskt och på andra sätt. Ibland måste man vara den vuxna och mogna, även i förhållande till sina egna föräldrar, när den andra parten inte klarar av det (t.ex. på grund av sin problematik).

 • 2013-03-11 18:26:52 #24

  Menar så klart inte att klanka ner på din mamma angående psykisk ohälsa, det kan bara vara en orsak. Tycker mig känna igen beteendet från vänners erfarenheter m.m.

 • Anonym (bevik­en) Visa endast
  2013-03-11 20:00:32 #25

  Hon har hållit på så ända sen jag flyttat har haft mkt karumhänge sen hon skilde sig från pappa på 90-talet. Ja jag tror att det beror på att hon för över 10 år sen blev sjukpenisionär och nu gnäller hon på alla som är feta eller smala eller har vissa kläder. Jag upplever att hon är väldigt bitter. Hon har inte kommit ned sen jag flyttade ned för över 2 år sen. Sen tycker hon att hon kan bestämma vilken kille jag ska ha eller vilka kompisar jag skall umgås med. Fick veta att hon gått in på min bank via telefon dumt av mig att ha pappren där.jag blev då klart rosenrasande.

 • Anonym (bevik­en) Visa endast
  2013-03-12 19:13:32 #26

  Hej nu verkar det som att det löst sig ringde upp mamma och sa att att jag gärna ville att hon kommer ned och att jag ville att hon och pappa kommer ned och vi får väl se vad svaret blir. Dock fick fick jag domninar i hela vänster sida och som resulterade i hemsk huvudvärk . Kanske spänner jag mig o

 • Anonym (bevik­en) Visa endast
  2013-03-12 22:42:13 #27

  Nu verkar det löser sig med att min mamma kommer på bröllopet. Ringde och bjöd in henne i kväll och hon undrade lite över när det var. Pratade med pappa och sa att dem kunde kanske dela på resan o så. Han sa att det skulle lösa sig. Dock kände jag hur först hela vänster hand och sen spred det sig ned i hela vänster sida och avslutades i ansiktet. Försvann sen inom 10 minuter. Efter detta har det kommit en blixtrande huvudvärk som hållit i sig hela kvällen. Kan dessa bero på stress?

 • 2013-03-12 22:45:01 #28
  Anonym (beviken) skrev 2013-03-12 22:42:13 följande:
   Kan dessa bero på stress?
  Ett enkelt och kort svar...
  JA
  Man kan få migrän och andra konstiga symptom när man varit stressad en längre tid och det till slut ser ut att lösa sig.
  Det är exempelvis därför som många har migrän på fredag kväll.
  Arbetsveckan är över då och man slappnar av och liksom "har tid" att vara sjuk.
   
 • 2013-03-12 22:47:17 #29

  Ja, det kan säkert vara stress och oro. Om du är orolig kan du ju ringa 1177 och rådgöra med någon mer sjukvårdskunnig person än vad vi kanske är här!

 • Anonym (bevik­en) Visa endast
  2013-03-20 17:32:45 #30

  Hej i går så bestämdes det att mamma och pappa skulle komma ned och det har varit en massa tjaff med mamma som ringer 2-3 gånger dagligen. Jag sa till pappa precis hur jag kände och hur detta inverkade på mig. Jag kan knappt sova och äta får koncentrations svårogheter. Och att när det var bestämt vilka som kommer ville jag inte ha flera samtal från mamma. Senast i förrgår gnällde mammma över att det inte var fisk som huvudrätt och att maten var så dyr. Då sa jag att hon skule va nöjd över det som bjöds. Och sen lade vi på och sen ringer hon IGEN och gnäller hon på mitt nya efternamn. Jag sa att jag valde själv vilket som skulle stå först.. Svarade inte på hennes samtal i dag ..Mamma skulle minsann inte komma om pappas nya kom. (smååbarn kan jag tycka) har kollat upp möjligheter till billigt bonde till dem med..

 • 2013-03-20 18:03:37 #31

  Ja, det låter otroligt barnsligt och omoget att hålla på som på mellanstadiet med "kommer den så kommer inte jag". Då skulle jag säga, okej bra då vet jag att inte du kommer. Att hålla på och tjafsa om fisk och efternamn verkar bara ännu mer omoget.


   


  Du måste nog försöka inse, och acceptera, att hon är som hon är. Den enda man kan förändra är sig själv och sina reaktioner på saker och ting. Jag tror du skulle må bättre av att försöka skaka av dig hennes kommentarer. Går det inte att tänka typ "det är så typiskt henne" och le åt det?


   


  Eller fråga om hon ville något mer eller ringde hon bara för att klaga. Hon kanske inte ens tänker på hur hon håller på.


 • Anonym (bevik­en) Visa endast
  2013-03-20 18:10:26 #32

  Jo nu sa jag i från till henne direkt i telefon att hon inte behöver ringa mer än en gång sen kan hon skicka sms om det var ngt hon ville . Jag sa även att hennes hysteriska ringande gjorde mig ofokuserad. Hon ringde bara för o fråga om pappa bestämt sig än. För 11 gången. Jag sa att han snart skulle bestämma sig. Tjata tyckte jag hon kan ju prata med pappa själv tycker jag.

Svara i tråden
Logga in
Bli medlem


Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Anonyma rummet

Innehåll

Missa inte

Hitta lokala företag

Alltid aktuellt på vigsel

Tips för festen

Alltid populärt på mode