• Anonym

    Gammalt som borde vara glömt

    Hej!

    Jag vet inte alls hur jag ska kunna råda dig egentligen men jag råkade ut för något liknande med mitt x. Han slog inte så ofta men han tryckte ner mig desto mer. Det enda jag kan säga är att jag har kommit över de jobbiga dagarna som påminner om honom genom att skapa mig nya minnen på just de dagarna. Det har fungerat bra för mig. Att ha dåligt samvete för att man känner att man "lämpat" över sina bekymmer på sin nya känner jag också igen men ser man det på ett annat sätt så är det kanske hans förtjänst att du kommit så långt som du har.Så känner jag inför min nya och när jag talade om det för honom så lyste han upp och kände sig stolt över att han fått mig tillbaka på rätt bana igen, att han kunde hjälpa till med det. Dessutom tror inte jag att din nya känner att han har "fått tagit" utan för honom är det nog bara en självklarhet.

    Hoppas du hittar kraft att "bli av" med ditt x så mycket det går och att du och din nya får ett fantastiskt liv tillsammans!

    Kram 

  • Anonym

    Jag tycker att det har varit rätt av dig att inkludera din pojkvän i detta. Det är ditt liv, dina upplevelser och det är du som måste bearbeta det. Det som har hänt påverkar dig för livet och gör dig också till den person du är idag. Känn inte att du lämpar över på din pojkvän. Han är ju med dig, och har varit det hela tiden, eller hur?

    Jag har varit med om något liknande, fast jag är på andra sidan. Det är min pojkvän som blev förföljd och hotad av sitt ex. Det är helt sjukt, "någon" anlade till och med en brand i hans lägenhet, men fallet lades ner i brist på bevis.

    Han har däremot inte velat prata med mig om det. Vid tiden när rättegången (för allt annat som gick att bevisa, förutom branden då) så fick jag tvinga honom att berätta vad som hade hänt, för det påverkar honom så mycket. Jag vill veta varför han reagerar som han gör på vissa saker, hur han känner och vad jag kan göra för honom.

    Vad jag vill säga är att det är rätt att inkludera din nuvarande pojkvän. Han måste få veta, även om saker är svåra för honom att höra.

Svar på tråden Gammalt som borde vara glömt