• Anonym (Ångra­t)
    Äldre 5 Mar 21:30
    3992 visningar
    17 svar
    17
    3992

    Jag har ångrat mig

    Jag gifter mig i juli och skickade ut inbjudningarna direkt efter nyår, med osa nu i slutet på februari. På stället vi skall vara på finns sovplatser för 47 pers och vi blir totalt 67 där vissa åker hem efter festen. Nu till saken. På min gästlista har jag hela mitt liv haft en person som självskriven på listan, en vän jag haft sedan jag var sex och vi är nu 28. Vi var bästa vänner under många år, fram till och med gymnasiet ungefär. Efter det började vi tappa kontakten och hörs nu kanske ett par gånger om året. Eftersom min fästman hade ångest över hur mycket folk som skulle komma så föll min vän bort från listan till slut, delvis på grund av att hon har en pojkvän som vi knappt känner - vi har ju inte så mkt kontakt längre...Har tänkt på detta under lång tid nu och nu kommit fram tlll att jag ändå vill att hon kommer. Men hur skall jag göra? Inbjudan är ju gammal nu (osa-tiden har gått ut). Jag hade kunnat göra om den med ett nytt osa-datum, men hur förklarar jag då att alla rummen hux flux är slut? Skall jag vara ärlig och berätta, eller försöka låtsas som ingenting? Och egentligen vill jag att bara hon kommer (då hade det faktiskt funnits en sängplats kvar), men hon har ju sin pojkvän (och det finns dumma kutym-regler, jag vet).

    Vad skall jag göra? 

  • Svar på tråden Jag har ångrat mig
  • Anonym (Ångra­t)
    Äldre 6 Mar 20:38
    #6

    Jag ringde henne idag! Jag sade som det var och sade att jag gärna ville ha henne där. Sade att det fanns en sovplats för henne, förklarade varför hon inte fått inbjudan innan. Hon lät glad över att jag ringt och skulle återkomma med besked. Så vi får se om hon är bitter i efterhand...

  • Anonym (Ångra­t)
    Äldre 7 Mar 17:04
    #9

    Det gick inte så bra som jag trodde...Hon skickade idag ett sms där hon tackade nej. Hon ville bli bjuden som alla andra och förstod att vi hade valt att prioritera andra människor framför henne. Tyckte det kändes konstigt och skrev att hon inte ville bli bjuden "för att det blev en sängplats över"...Jag vet inte om hon uppfattade vårt samtal som att hon var en reserv, vilket hon aldrig var. Det var bara jag som fick ont i mitt hjärta av mitt misstag och nu kanske jag har förlorat henne. 

     

  • Anonym (Ångra­t)
    Äldre 7 Mar 23:54
    #14

    Jag ringde henne, men hon svarade inte så skickade ett sms där jag verkligen var ödmjuk inför situationen och sade att det inte alls var som hon tolkade det. Jag försökte ringa igen nu på kvällen, men fick inget svar. Jag får prova igen. Borde jag ge henne några dagar?

Svar på tråden Jag har ångrat mig