*

 • Privat vigsel följt av middag och fest

  2013-03-05 11:46:51 Läst 918 gånger Totalt 6 svar
  2013-03-05 11:46:51

  Jag och min sambo planerar att gifta oss i juni nästa år. Vi håller på att kompromissa oss fram för att båda ska bli så nöjda som möjligt. Vi är överens om att vi inte vill gifta oss i kyrkan. Min sambo vill helst hålla vigseln privat, då han tycker det blir jobbigt att ha publik. Det är inget problem för mig, men jag vill helst att åtminstone våra föräldrar, syskon och ev någon vän är med. Jag skulle helst vilja ha vigseln samma dag som festen och att  vi  kommer till festlokalen efter att alla gäster har anlänt. Vi tänkte oss att toastmastern ska "samla gästerna", hälsa alla välkomna etc. Men det är ändå en del lösa trådar. Jag vill gärna kunna hälsa på alla gäster personligen, vilket blir naturligt efter en vigsel då alla kommer fram och gratulerar men så blir det ju inte nu. Vi funderar på om vi ska stå vid ingången när det är dags att  gå till bords och i samband med det hälsa på alla.

  Nu undrar jag om det är fler som har haft detta upplägg, funderar på det, kommer att ha det etc..? Kort sagt, alla tips och råd är välkomna.

 • 2013-03-06 13:13:15 #1

  Vi hade inte den typen av vigsel, men jag tycker det låter mysigt och trevligt att bara ha den närmsta familjen närvarande vid vigseln och senare ha middag tillsammans med tex övrig släkt och vänner.

  Om ni bjuder in folk till tex kl.17.00, så kan ju ni anlända vid tex 17.20-17.30 för då har ju förhoppningsvis alla gästerna hunnit komma till lokalen. Då kan ni ju ta en brudskål tillsammans, utomhus kanske om det finns plats och är väder för det? Sedan kan ni ju helt enkelt göra som du skriver, att efter det ställer ni er vid ingången och hälsar alla välkomna när dom går in i lokalen för att sätta sig. Jag tror nog det skulle funka :)


 • 2013-03-06 22:25:46 #2

  Vi kommer att ha det upplägget - en intim vigsel (med bara vår son, våra föräldrar och syskon med respektive) och sedan bjuder vi in släkt och de närmaste vännerna på middag och fest.
  Vi ska vigas i trädgården till festlokalen (som för övrigt ligger jättevackert i en dunge), så vi kommer att vara där när gästerna kommer. Men vi vet inte än hur vi ska lägga upp ankomsten, att stå inne i lokalen och vänta medan alla gäster anländer och får välkomstdrink för att sedan göra storstilad entré känns lite.. uppstyrt och arrangerat.
  Vi kommer antagligen att befinna oss på framsidan av huset och hälsa på gästerna allt efter som de kommer. Då får vi lite tid till det när vi missar kramarna man normalt får utanför kyrkan ;)

 • 2013-03-06 22:56:29 #3

  Jag tror det blir naturligt för alla att komma fram och gratulera er ändå - när de kommer eller när ni kommer (vilket som händer). För självklart ska ni hälsa personligen på alla som kommit för att fira er.

 • 2013-03-07 07:16:46 #4

  Tack för era svar! Jag tror det blir något liknande som daniiel skrev. Det kommer säkert lösa sig naturligt att alla kommer fram och hälsar. Tror det blir lättare när vi ser lokalen också. De flesta gäster kommer att övernatta där festlokalen är (herrgård) så de har ju redan kommit tidigare för att checka in och så. Därför känns det nästan bättre att vi kommer efter att de samlats utanför ingången t.ex. lilja01: Det låter som ett jättemysigt upplägg! Kul att det är fler som gör som vi. Ja, varken jag eller min sambo är några som gillar storstilade entréer. Det är nog därför jag/vi funderar kring detta (trots att det finns måånga andra saker att planera ).

 • 2014-01-29 09:18:40 #5

  Hej, vi ska ha en väldigt privat borglig vigsel i Göteborg.Därefter ska vi ha en stor bröllopsfest med många inbjudna. Vi tycker då att vi får två av de bästa världarna med detta upplägg. Både det romantiska och privata, men även den stora festen. Vi ska inte ha festen samma dag som vigseln 

 • 2014-01-29 10:14:28 #6

  Vi ska också dela upp det för att vi tycker att själva vigseln vill vi ha lite mer intim och privat. Vi bjuder föräldrar och syskon på själva bröllopet och har sen en mysig dag/ kväll tillsammans där vi bara myser. Och sen 2 veckor senare så ordnar vi en fest som våra kompisar är bjudna på, då vi dansar hela natten!!!

Svara i tråden
Logga in
Bli medlem


Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Vigsel

Innehåll

Missa inte

Hitta lokala företag

Alltid aktuellt på vigsel

Tips för festen

Alltid populärt på mode

Annat innehåll

Veckans par

Veckans fråga

Har du haft en bra påsk

Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.

Senaste artiklar