• Äldre 4 Mar 08:56
    9052 visningar
    40 svar
    40
    9052

    När den andra inte vill, hur hittar man en annan väg?

    Nu har du fått en massa bra svar och samtalet har flutit på en stund här i tråden, men spontant måste jag säga att jag tror du måste backa och sortera bort din relation med din pojkvän från hans relation med sina barn. Du tävlar varken med hans barn eller hans ex. Vad någon skulle få ut av såna deklarationer inför barnen, hur stora de än är, om er relation jämfört med den han hade med deras mamma begriper jag faktiskt inte, det känns bara fel. 

    På mig låter det som att du borde berätta en del saker som du sagt här om hur du uppfattar hans agerande och prata om vad du resp ni gemensamt vill ha ut av er relation. Att barnen pratar om sin historia och du uppfattar det som försök att mobba ut dig, ja, så kan det säkert vara - barn kan agera manipulativt om de ser att det finns sprickor som de tror sig kunna vinna fördelar i - det är inte elakhet eller så utan en reaktion på situationen. Ser flera exempel i min närhet på bonusfamiljer med såna bekymmer, men barn prövar dem de litar på mer än andra, tro mig. Men det är ju upp till er vuxna att hantera situationen. 

  • Äldre 6 Mar 09:31
    #38
    Undrande skrev 2013-03-04 17:59:09 följande:
    Hm, av svaren jag får att dömma så är jag tydligen en av få som tycker det var självklart att det var mina föräldrar som valde vilken ny partner de ville ha och när de skulle flytta ihop, var vi åt middag på kvällarna mm. Skulle aldrig kunnat tänka mig att äventyra mina föräldrars framtida lycka genom att tex säga att jag vill ha pappa för mig själv. Känns helt horribelt för mig om jag skulle ha fått sätta stopp för deras relationer eller säga nej till att de flyttade. De är ju jättelyckliga nu många år efteråt och jag har sedan länge flyttat hemifrån. Det är ju deras nya partners som de ska vara lycklig med resten av livet, jag skulle ju bara vara med tills jag skaffat ett eget liv!! NU får jag göra som jag vill, men som barn åker man lite med på tåget och det funkar rätt bra, har iaf gjort i den familj jag kommer från. Det finns mycket som är omställningar i livet elelr där man bara får gå med på det någon annan bestämmer. Skulle mina föräldrar frågat mig om det var ok att vi flyttade till ett annat hus tex när de fortfarande bodde ihop? Enligt mig är det de vuxna som avgör om man behöver flytta eller ändra situationen. Det är bra om barn kan vara delaktiga, men inte om de får bestämma.  Jag inser att det finns många (kanske nästan alla här) som har helt andra åsikter, kanske från att ha andra upplevelser själva. Det här var mer en reflektion över hur olika man kan uppleva saker.  För mig är det konstigt att höra om hur barnes vilja ska få styra och det är det faktiskt för min pojkvän också. Han vill att barnen ska vara delaktiga, men han skulle inte acceptera att de säger nej till att han träffar mig eller flyttar ihop med mig.
    Som allmän reflektion (ganska långt från din ursprungsfråga kanske kan tyckas, men men) är ju att föräldrars beslut om att t ex flytta som du tar upp väldigt ofta ändå sätter barnens behov i centrum, även om barnen inte till slut tar beslutet.  Att flytten antingen beror på elle rändå riggas för att på bästa sätt ta tillvara barnens intressen och behov, tänker jag. På samma sätt bör väl barnens intressen tas tillvara i frågan om hur familjens ska organiserar även efter en skilsmässa? De har inte valt situationen med skilda föräldrar eller deras resp nya partners, men det minsta man kan begära av vuxna är väl att de ska sätta sina barn i centrum? Vetorätt är inte det jag är ute efter, har flera fall i min närhet där barnen kanske styr sina bonusföräldrars tillvaro för mycket, men deras intressen och behov har absolut en rättmätig plats i avgörande beslut.

    Men jag tror fortfarande du ska fokusera på er relation separat från relationen med barnen. Din pojkvän är deras pappa och har ett ansvar för deras väl och ve. Om du vill visa för dem att du är permanent i deras tillvaro så får du nog visa det för dem, genom att hitta sätt att utveckla er relation på olika vis.
Svar på tråden När den andra inte vill, hur hittar man en annan väg?