Inlägg från: sommar2014 |Visa alla inlägg
  • sommar2014

    När den andra inte vill, hur hittar man en annan väg?

    Har ni tänkt er att ha barn tillsammans i framtiden? Jag kan tycka att om man kan tänka sig att skaffa barn med någon, då kan man också gifta sig ? eftersom barn är ett större commitment än äktenskap enligt mig. Ett äktenskap kan du ångra genom en skilsmässa, men med gemensamma barn kommer ni alltid att höra ihop oavsett vad.

    Jag tycker inte att det känns rätt mot barnet att säga att han inte ville gifta sig med barnens mamma ? finns inte risken att barnen kan bli väldigt sårade? Även om de inte är småbarn kan det vara väldigt känsligt. Om mina föräldrar var skilda skulle jag vilja att de hade inställningen att de är glada för att de träffade varandra för att det gav dem barnen, men att det av någon anledning inte fungerade. Att säga att man ångrar att man gifte sig kan av en ledsen och förvirrad tonåring tolkas som att man ångrar hela relationen inkl. barnen.

    Jag har inga bra råd att ge dig då jag inte har erfarenhet av att ha en kille med barn från tidigare relation men jag tror att man får inse att barnen alltid kommer i första hand.

  • sommar2014

    Sen vill jag även flika in att även när ett skilt par har vuxna barn så kommer de att ha med varandra att göra: barnen tar studenten, gifter sig, får barn. Din kille och hans ex kommer då att vara morfar-mormor och/eller farfar/farmor tillsammans. Att han har barn från en tidigare relation är liksom inte ett "övergående problem" tills dess barnen flyttar hemifrån. Antingen accepterar man det eller så får man försöka hitta en kille som inte har barn sen tdigare. Den man fått barn tillsammans med kommer ALLTID att vara betydelsefull för en, that's it.

Svar på tråden När den andra inte vill, hur hittar man en annan väg?