Inlägg från: jimmyojennifer |Visa alla inlägg
  • jimmyojennifer

    När den andra inte vill, hur hittar man en annan väg?

    Jag tycker att du ska börja med att kolla upp det jurdiska angående det där med hans barn. Om jag inte missminner mig så har hans barn lika stor arvsrätt som du även om ni är gifta.
    Du ärver 50% och hans barn 50% däremot om ni har gemensamma barn ärver dom först när du går bort. Däremot finns de någon härlig klausul. Du kan sitta i orört bo tills du avlider men din mans barn har rätt att ärva 2/3 av bas eller något sånt redan när han går bort. Alltid lika svårt att försöka läsa lagar.


     


    Jag tycker inte att du på något sätt ska baktala barnens mamma det ska inte din kille göra heller. Dom har varit en familj, han älskade barnens mamma och oavsett vad du har för roll i hans liv kommer dom alltid vara mamma och pappa till sin gemensamma barn. Om du vill leva med någon som har familj sen tidigare måste du acceptera detta. Det kan du aldrig komma ifrån.


    Han kan älska dig högt över allt annat men du kan inte begära att han ska försöka visa sina barn att du är viktigare än deras mamma. Det är du på ditt vis, men du måste känna detta och inte kräva bevis för det. Hur hade du känt som barn om din pappas nya flickvän hade försökt få det att låta som att din mamma inte var viktig? Jag personligen hade blivit galen om pappas nya hade haft den inställningen. Min mamma är min mamma och hon är bäst, så känner de flesta barn.


    Det här problemet grundar sig egentligen inte på din kille, han har sagt att han inte vill gifta om sig, att han inte vill förlova sig och att han inte tror på äktenskap.
    Jag tror du måste bestämma dig för om du verkligen vill leva med honom. För om du älskar honom och inte kan tänka dig livet utan honom så måste du nog bestämma dig för att vara hans sambo och inget mer. Vem vet han kanske så småningom ändra sig men det kan du inte veta.


    Man måste kunna kompromissa i ett förhållande och mötas på halva vägen, men om han inte tror på äktenskap men du tycker att ni ska förlova er/gifta er då är det inte en kompromissa längre. Då förväntar du dig att han ska behöva göra något han inte tror på för att bevisa dig sin kärlek.


    Om han nu gifte sig med barnens mamma gjorde han förmodligen det enbart av jurdiska skäl för att det är enklare att vara gifta om man har barn ihop.


    Älskar du honom så pass mycket att du kan ta till dig hans barn, acceptera hans förflutna och leva med honom utan att vara förlovade/gifta i framtiden? Du behöver nog verkligen fundera på vad du vill, snarare än att fundera på sätt att omvända honom.

Svar på tråden När den andra inte vill, hur hittar man en annan väg?