• PiaB
    Äldre 4 Mar 09:54
    9010 visningar
    40 svar
    40
    9010

    När den andra inte vill, hur hittar man en annan väg?

    Jag ser också att TS fått en massa kloka råd redan. Här kommer en synvinkel till. Jag är i samma sits som TS pojkvän. D.v.s. jag har barn och inte min blivande man. Och jag har varit väldigt försiktig med mitt nya förhållande, även om barnen är stora. De var 14 och 20 när vi träffades, men jag och deras pappa var väldigt nyskilda och det var svårt för dem.


     


    Jag har varit noga med att tala om för min nya att jag har bra kontakt med barnens pappa, det har varit ett krav från oss båda att vi ska kunna umgås för barnens skull. Så vi träffas t.ex. när de fyller år och vi pratar i telefon om det behövs. Och tack vare att jag varit så tydlig med det är det inga problem för min nya. Han pratar med barnen om deras pappa och visar intresse, även o han kanske inte är så jätteintresserad. Nu är det den yngsta dottern som bor hos mig, som är 16 nu, och när hon varit hos sin pappa frågar min nya vad de gjort och ber henne berätta om det är något speciellt.


     


    Och det tror jag är viktigt. Mina döttrar älskar min blivande man, och jag tror mycket beror på att han är så genuint intresserad av dem. Han vill veta vad de ser för filmer, lyssnar på för musik, gör på fritiden, hjälper till med skolarbeten o.s.v. Han har tagit emot dem med öppna armar, samtidigt som han inte trängde sig på.


     


    Och jag kan säga att om inte det funkat så vet jag inte hur vi hade haft det med vårt förhållande. Om han hade haft krav på att jag skulle visa att jag är lyckliga med honom än än med barnens pappa. Framförallt skulle jag aldrig acceptera att han ville att jag sade till barnen vem jag är lyckligast med.


     


    Jag var lycklig då, vi fick våra barn. Det är något som ingen kan tävla med. Nu är jag lycklig med min nya man. Lyckligare än jag någonsin var med barnens pappa, men det behöver inte de veta.


     


    Jag tänker på hans ex med värme. Jag är glad att han haft det bra innan vi träffades och att han fått och fått ge kärlek. Jag kan bli alldeles varm när jag tänker på att han haft det bra förut. Och nu är det jag som gör honom lycklig.Så är livet. Min blivande man säger också att han är glad att jag hade mitt ex så jag fick mina barn som han älskar. Eftersom vi inte kommer få några egna barn får han liksom två vuxna döttrar på köpet.


     


    Ja, nu blev det långt men jag fick mycket tankar av TS inlägg


Svar på tråden När den andra inte vill, hur hittar man en annan väg?