• Äldre 14 Feb 14:10
    17083 visningar
    89 svar
    89
    17083

    6 juli 2013

    Hej alla brudar,


    Jag har inte sett någon tråd för oss som gifter oss den 6 juli 2013. Finns det någon annan här som väntar på samma datum som mig?
    Hur långt har ni kommit i planeringen och hur kommer ert bröllop gå till?

  • Svar på tråden 6 juli 2013
  • tiger
    Äldre 19 Feb 10:14
    #11

    Vad kul :) Hur går det för er i planeringen?

  • Äldre 19 Feb 10:25
    #12

    Det går rätt bra, vi började planerar redan i juni förra året. 
    Det som är klart är:
    lokal
    kyrka
    mat
    klänning
    skor till mig
    sambons kläder är mer eller mindre klart
    fotograf
    hår och smink
    ringar

    Vi måste prata med prästen en gång till, han är pensionär och vi pratade med honom i somras men man vet ju aldrig. Musik är på gång. Vi har ett tvåmannaband som ska spela lite men funderar på hur vi ska göra med dansgolv. Har en kompis som kanske kan va DJ men det återstår att se.

    Mitt projekt just nu är inbjudningskorten! Tog lång tid för mig att våga börja skära i pappret men nu har jag satt fart iaf. Måste bara få till en fullständig gästlista vilket inte är det lättaste..... Vi har skickat STD till släktingar men inte till kompisarna men många vet iaf.

    Jag ska ha en tärna och sambon en marskalk. Tärnklänningen är fixad men hon ska få prova den så den passar. Hon bor inte i sverige men kommer hem någon gång under våren. Hoppas hon kan ha den! Marskalken kommer nog ha uniform då han är yrkesmilitär.

    Det blir nog en tur till Tyskland för att handla sprit någon gång under våren också.

    Jag försöker lämna över saker till sambon men det är svårt. Hur engagerade är era killar? 

  • Äldre 19 Feb 15:59
    #13

    Tiger: Din klänning var helt bedårande! Nästan så jag ångrar mig lite ju! =)


    Lurigmumin: välkommen hit! Kul att det är någon mer som ska bli fru på samma dag! Ni verkar också ha kommit väldigt långt. Hur många gäster tror du att ni blir?


    Min kille är engagerad när jag ber honom =) Eller hur jag ska säga. Jag är lite kontrollfreak och föredrar att göra mycket själv faktiskt. Men när jag vill ha hans åsikter så har jag frågat och då har han engagerat sig. Men annars så har han i princip gett mig fria händer. Vi har kommit överrens om en budget och sen får jag få det att fungera bäst jag vill hehe. Jag tycker det är bäst så. Han vet ju hur jag är, skulle ha vara med och pilla och komma med åsikter hela tiden skulle jag bli tokig haha!


     


    Jag har också funderat på det där med tyskland men tänkt på om man verkligen tjänar på det. I och med bensin pengar osv osv. Hur har ni tänkt?


     


     

  • Äldre 19 Feb 16:01
    #14

    Juste mitt hår kommer jag att ha i en enkel uppsättning. Jag tycker inte om att ha håret framme i ansiktet, plus att jag har väldigt långt, självlockigt hår så minsta lilla jag blir svettig eller håret blir blött får jag stort troll hår =) Tänkte undvika det med en stram uppsättning bak på huvudet. Och sen har jag köpt ett par hårnålar med pärlor som jag vill ha i.

  • Äldre 19 Feb 17:04
    #15

    Vi blir nog ca 75. Min sambo har stor släkt och jag liten men sen vill vi ju bjuda en del kompisar och det är där det blir svårt. 

    Jag försöker prata med honom om olika grejer men det känns som han fortfarande tycker allt är långt fram. Han har mycket i skolan och då får han svårt att göra nåt annat. Men det löser sig nog så småning om.

    Har funderat en del på det där med Tyskland och visst kostar det ju att åka ner men det kan löna sig lite beroende på vad man ska ha. Vi ska ha bar till självkostnadspris efter men bjuder på allt till middagen.  Sen beror det ju lite på vart man bor i landet. 

    Jag har lite dilemma med slöjorna. SOm det är nu så har jag både en kort och en lång men tycker inte den långa passar till spetsen på klänningen. Funderar på att sälja den långa jag har och köpa en ny men de är ju så dyra!

  • tiger
    Äldre 19 Feb 22:23
    #16

    Tack JimmyoJennifer, är jätte nöjd själv, trivde inte i långa så blev väldigt glad när jag hittade den korta.
    Låter som du kommer ha en super snygg frisyr till klänningen. Själv håller jag på att spara ut, har nu en page strax nedanför öronen, var i höstas riktigt korthårig, men vill kunna ha en liten frisyr.

    Jag tänkte också åka till Tyskland, men jag tror man ska räkna på det en till gång innan man beger sig, vi har vänner i Helsingborg som vi i samma veva tänkte hälsa på, så där försvinner lite av bensinpengarna, för vi brukar besöka dom ett par gånger per år.
    Vi kommer bjuda på allt under hela kvällen, men tänkte be barpersonalen att göra 2 cl drinkar som standar, mest för jag inte vill att mina gäster ska bli allt för berusade under dansen, lite fräckt kanske, men det är trots allt mitt bröllop :) Vi kommer vara ca 50 personer.

    Min sambo är ganska engagerad, han har gjort en ecxel fil som vi bokar av i det vi har gjort eller saker som är på G, men han sitter inte och tittar på insperationsbilder, men ber jag honom om något så gör han det, eller tittar på bilder jag visar. Han tycker också att det är långt bort, vet att hans åsikter kommer komma när tiden närmar sig. Men har lite samma som er andra, vi har satt en budget och jag har i slutänden sista ordet :)

    Lurigmumin, jag skulle titta på att göra en själv, min syster gjorde det, så hon fick exakt rätt spets, eller be en sömerska om hjälp, många sybutiker kan förmedela kontakter, för då kan du hitta exakt rätt spets att fästa på slöjan, jag tycker själv det är fint med lång slöja om man nu ska ha slöja. 

  • Äldre 20 Feb 23:27
    #17

    Jag är också på den 6 juli. Glad

    Har kvar att köpa underkjol, slöja, skor, köpa mannens kläder (de är utprovade), samt bestämma utformning på maten. Väntar på klänning som är beställd från Kina. Sedan lite detaljer, menn ingenting stort som inte är på plats. 

  • Äldre 21 Feb 08:26
    #18
    minichristina skrev 2013-02-20 23:27:04 följande:
    Jag är också på den 6 juli. Glad
    Hej, vad kul att du också hittat hit! Vi är några stycken trots allt! =) Har du någon bild på din klänning som du vill visa?
  • Äldre 21 Feb 08:35
    #19
  • Äldre 21 Feb 08:35
    #20

    Min mamma var hemma hos oss igår och pratade blommor. Hon har jobbat som florist vilket är väldigt praktiskt just nu måste jag säga.


    Vårt färgtema är grönt och jag har haft en idé om hur jag vill ha det men mamma kom med massor av underbara idéer igår.


    Min bukett blir en rundbunden med champangefärgade rosor och långa stjälkar. Grönt sidenband runt stjälkarna och lite daggkåpa i buketten.
    Min killes corsage kommer att ha en likadan ros och lite daggkåpa.


    Tärnbuketterna kommer bestå av 3 rosor. Det finns jättefina rosor som går lite i grönt/vitt och sen daggkåpa. Våra marskalkers corsager kommer bestå av en likadan ros som i tärnbuketterna och lite daggkåpa.
    Daggkåpa kan vi plocka på landet och mamma har som sagt jobbat som florist så hon kan beställa rosor till grossistpris.
    Sen kommer hon binda allting. Jag är så tacksam att hon vill hjälpa till! Och att hon hade så bra idéer som kommer bli superfint och mycket billigare än det jag hade tänkt via florist!


    Jag vet att det är lite väl mycket matchande kanske men jag tror det kan bli bra ändå. Vad tror ni?


    Lite liten bild kanske, men den här typen av rosor hade vi tänkt i tärnbuketterna.


Svar på tråden 6 juli 2013