• Kroati­en2013
    Äldre 15 Jan 16:47
    70588 visningar
    336 svar
    336
    70588

    Vi med små bröllop

    Vi ska oxå ha litet bröllop. Blir utomlands o juni med ca 20 gäster varav nästan hälften är barn. Vi kommer hålla vigsel p middag på ett hotell o det är vår närmaste familj som kommer. Vår budget ligger runt 40000 kr o då ingår inte resa etc. För det får vi en fin middag, bra fotograf o musiker till ceremonin. Lite svårt att planera på distans, men vi har kommit ganska långt.

  • Kroati­en2013
    Äldre 17 Jan 20:34
    #26

    Inte så mkt. Har bokat biljetter för 5000 för oss o två barn o vi bor gratis i min blivandes mammas historia där, men det kostar ju att ha semester Vi är där varje sommar eftersom han kommer därifrån så har lite koll på det vi bokar för bröllopet iaf.

  • Kroati­en2013
    Äldre 17 Jan 20:35
    #27

    Hus skulle det vara, inte historia

  • Kroati­en2013
    Äldre 22 Jan 11:42
    #32
    majjja skrev 2013-01-20 17:04:21 följande:
    Ska ni ha någon solosång på vigseln? Vi spånr lite och har ju några låtar som känns så "vi" men sambon tycker att det blir för känslosamt att han av rädsla att stå och stortjuta säger nej till alla mina förslag :/
    Min syster ska sjunga på vår vigsel. Blir lite meckigt (och dyrt) då vi får fixa ngn som kan spela i kroatien, men tycker det känns viktigt att hon gör det.

    För övrigt börjar jag bli lite nervös... Hotekllet vi har planerat allt med skulle återkomma i januari så vi fick betala deposition och så att säga bekräfta bokningen (på båda håll) och de har inte hört av sig än. Har mailat för ngn dag sen men ej fått svar... Tror ju de kommer höra av sig men man blir lite osäker när det är på distans. Har en reservplan ifall ngt skulle gå fel, men även den behöver ju isåfall börja planeras. jaja, hoppas på svar denna veckan. Inbjudningarna är klara och ska skickas ut när vi lagt depositionen.
  • Kroati­en2013
    Äldre 3 Feb 13:30
    #63

    Oj så mkt ni hunnit skriva här:) Kort update har beställt vigselring, blir denna i gult guld:)

  • Kroati­en2013
    Äldre 8 Feb 11:52
    #81

    Yes guldfynd o ordpris ca 14.

  • Kroati­en2013
    Äldre 8 Feb 11:53
    #82

    Underbara skor majja

  • Kroati­en2013
    Äldre 14 Feb 20:51

    Tyckte pale green lät snyggt o ovanligt på underkjol. Själv skulle jag ha en Tealång klänning men har ändrat mig o beställt ny, så nu har jag snart två

  • Kroati­en2013
    Äldre 16 Feb 17:30
    Ebbaa skrev 2013-02-15 00:18:49 följande:
    Bild? :) vad ska du ha för någon nu? :D
    Detta var den jag redan köpt. Tänkte mig just halvlång o enkel.


    O detta är den jag nu beställt. Känns lite för uppklädd, men den känns så rätt (iaf på bild). funderar på att korta släpet, vill att det ska vara lätt att röra sig.
  • Kroati­en2013
    Äldre 5 Mar 09:47

    Hej tjejer!

    Jag har inte varit så aktiv i tråden då jag har väntat på att slå fast planerna lite mer, men nu verkar allt vara någorlunda iordning.

    Min nya klänning är på väg och jag är spänd på hur jag ska se ut i den. (tränar som en galning då den är ganska kroppsnära och jag har lite mer höfter o lår än jag skulle vilja för tillfället). Om släpet är för långt har min mamma sagt att hon nog kan korta det själv, så det vore ju ekonomiskt. inte för att vi har tajt budget, men det skenar ju iväg lite med allt. Näbbklänningen har jag redan fått så nu ä det mannens kostym och min lilla ettårings kläder kvar.

    Hotellet vi ska vara på i Kroatien har preliminärbokat fotograf, florist, musiker, frisör och vigselförättare och när vi kommer ner 12 dagar innan vigseln ska vi träffa dessa samt de på hotellet och fixa med detaljerna. (Måste nog börja samla bilder på hår och bukett etc. att ta med) lite nervöst att ordna allt där, men antar att det blir bäst.

    Min syster ska sjunga på vigseln och det blir "Why do birds suddenly appear..." (ja vad den nu heter)

    Vigselring har jag fått med, den är underbar och jag längtar efter att bära den.

    Sen är det ju det där med allt pappersarbete, lite meckigt, men vi kan ju börja beställa papper o få dem översatta först när det är mindre än tre månader kvar. Hotellet har iaf lovat att om vi skannar dokumenten så ska de kolla så att vi har allt vi behöver och det känns bra, vill liksom att vigseln ska bli giltig;)

  • Kroati­en2013
    Äldre 12 Mar 12:40

    Denna klänning blir det. Tycker ni det gör ngt om skorna syns? Själv tänker jag att det är lättare att röra sig bara.


  • Kroati­en2013
    Äldre 18 Mar 09:45

    Pandan - middagen kan ni ju ha på en restaurang eftersom ni inte är så många.

  • Kroati­en2013
    Äldre 4 Apr 12:54

    Är dålig på att skriva här, men följer tråden:) Nu börjar stressen komma...massor av papper som ska fixas för att allt ska bli giltigt och mindre än tre mån kvar... Ska nu skicka in till skatteverket och sen måste allt översättas och legaliseras. Letar musik för fullt med...min syster ska sjunga "why do birds..." men vi behöver en vacker ingångslåt. Funderar på your song instrumentalt.

  • Kroati­en2013
    Äldre 8 Apr 18:23

    Majja - ni var jättefina. Stort grattis!

  • Kroati­en2013
    Äldre 9 Apr 10:22

    Ett tips om skorna klämmer om tårna är att fylla plastpåsar med vatten och trycka in i tå-boxen och lägga i frysen sen tar man ut dem när det har frusit och låter det tina innan man tar bort påsarna. Har gjort så med mina bröllopsskor och de blev mkt rymligare och skönare:)

  • Kroati­en2013
    Äldre 9 Apr 10:42
    majjja skrev 2013-04-09 10:30:07 följande:
    vad smart! själv tänkte jag köpa gelinlägg och ha under trampdynan, men glömde dessvärre bort det. Det brukar annars vara rätt skönt om det är klackar. 
    har dyyyra skor så mina är rätt gångvänliga, men kommer även ha hälgrepp så de sitter på plats o ej skaver.
  • Kroati­en2013
    Äldre 10 Apr 17:47

    idag har jag varit hos min mamma som ska ta bort släpet på min kina-klänning så att den blir mer "gångbar". Upptäckte även att den skaver vid spetsen över axlarna (blev alldeles röd där den satt åt) så där ska hon göra armhålen lite vidare. Kändes nära nu då jag stod på en stol och det nålades o fixades:) bara hoppas att allt blir bra med ändringarna...


  • Kroati­en2013
    Äldre 15 Apr 12:50
    Jeanette08 skrev 2013-04-14 22:34:20 följande:

    Vi bestämde datum i Januari/februari, men då känndes det som om det var lång tid kvar och då vi bokat kyrka och frågat svärmor om vi fick vara i hennes trädgård efteråt så kändes det som om planeringen räckte då.


    Då det inte är så stort så känns det som om vi inte har så mycket att planera och förbereda, men samtidigt så kommer jag på fler och fler små detaljer. Tänkte leta upp alla bröllopstidningar igen och gå igenom dom :)


     


    Ska skriva en lista på sånt som jag kommer på, sålla ut snittar som vi vill göra, macarones eller liknande, dekorationer, hur många bord kan behövas, vad för bord, glas, fina tvålar och dylikt till toaletten, var ska barnen vara på förmiddagen, frisör eller fixa hår själv, make up, skor m.m. m.m. Ja, det är ju en hel del även om det är litet.


     


    Superiorrum på Clarion Arlanda bokat, skippade svit då vi kommer checka in tidigast 18.30 och checka ut ca.06


    Även bokat bord i restaurangen och fått maialt en lista över VIP meny om vi vill förbeställa någonting till rummet.


     


    Ska ringa flygbolaget också och beställa en flaska Champagne till flyget!


     


     


    Kommer oxå på massa smågrejor hela tiden... Vi ska ju dessutom vara utomlands o kommer dit två veckor innan o då blir det hektiskt schema med att träffa fotografen, hotellet, floristen etc... så även om man har det litet blir det ganska mkt att fixa.
  • Kroati­en2013
    Äldre 7 Jun 20:33

    Varit tyst här länge, men nu är det äntligen dags för oss. Reser ner på onsdag o gifter oss sen den 24. Så allt hemma är klart, men blir en del fixande för att få allt på plats där nere. Lite nervös, men längtar mest.

  • Kroati­en2013
    Äldre 3 Jul 17:33

    Nu är vi äntligen gifta! Allt gick super o vi är så nöjda:)



Svar på tråden Vi med små bröllop