• EATA
    Äldre 16 May 12:20
    69916 visningar
    336 svar
    336
    69916

    Vi med små bröllop

    Jag är ny här och tänkte hoppa på denna tråd!  Glad
    Vi ska gifta oss 15 juni på en liten herrgård och vi blir 29 personer, inklusive oss och tre syskonbarn och en tonåring.
    Det mesta är fixat, bokat och förberett, men maten är vi inte klara med ännu. Vi har velat fram och tillbaka vad vi vill ha. Första tanken; Välkomstbål och snacks utomhus. Vigselakt och brudskål också utomhus. Förrätt som står framdukad när gästerna sätter sig vid bordet. Därefter buffé som gästerna får ta själva. Vinkaraffer på bordet. Sist bröllopstårta och kaffe.
    Detta kräver endast några personer som fixar i köket och dukar av. Vi hade tänkt fixa förrätt själv och ta catering till buffén.
    Andra tanken var att vi skulle ha en varmrätt istället för buffé, men då blir problemet att vi måste ha mer personal som serverar och är snabba, så maten inte kallnar. Då bör nog vinet hällas upp av personal också och inte stå i karaffer på bordet.
    Till förrätt hade vi tänkt oss laxröra i glas med lite tillbehör. Då skulle vitt vin passa bra att dricka till det. Men till buffén passar det bättre med rödvin, för vi har tänkt oss kycklingfilé. Det blir en himla massa glas: till välkomstbål, brudskål, att ha förrätten i, vitt vin, rödvin, vattenglas... Svårt att veta hur mycket vitt respektive rött vin som kommer att gå åt!
    Det kanske vore bra att ha en förrätt, som man kan ha rödvin till, så slipper man fundera för mycket!?
    Till förrätt ska det vara något som kan stå framme, som inte ska vara varmt. Kanske någon sallad med serranoskinka eller liknande? Vi får se.
    Så det som inte är klart, är; maten, personal och dryck!
    Vi måste hitta en som kan städa efter festen också. Vi har begränsad budget. Jag hade inte haft något emot att göra det själv, men vi kommer åka på bröllopsresa direkt efter bröllopet, så det går inte. Bland våra gäster har vi inte ännu hittat någon som skulle kunna göra det, så vi får fundera på andra alternativ.

  • EATA
    Äldre 7 Jun 21:24

    Tack, Jeanette08! Glad
    Nu har vi bestämt att till förrätt har vi serranoskinkrullar (fyllda med philadelphiaost och smaksatt med bla citron), tomater och parmesanostkex (som vi gör själv). Till det passar det alldeles utmärkt med rödvin, om man inte har i för mycket citron.
    Vinet är bestämt; även bubblet! Min sambo är bra på sådant, så han har ordnat det. Skönt!
    Två tjejer från en restaurangskola kommer att servera och fixa köksjobbet. Skönt! Ännu en sak att kunna bocka av.
    Städningen tror jag också är fixad! Måste bara checka av en sista gång.
    Allt löser sig; en sak i taget. Gäller bara att hålla huvudet kallt och se möjligheter istället för problem.

Svar på tråden Vi med små bröllop