• Äldre 25 Mar 10:51
    69937 visningar
    336 svar
    336
    69937

    Vi med små bröllop

    Hej!


    Jag hoppar gärna in här o suger åt mig av lite tips och idéer. :)


     


    Vi hade först tänkt ha ett stort bröllop med pompa och ståt med kyrka, präst, lokal o hela paketet nu i sommar. Klänningen måttbeställdes och gästlistan landade på över 100 pers. Men ödet ville lite annorluna och till midsommar kommer det en liten bebis. :)


    Så vi kör istället ett litet borgligt vårbröllop i maj med våra närmaste sås om föräldrar och syskon med respektive så vi kommer bli ca 30 pers.


    Jag tänkte höra lite hur ni gör med tex dukning. Vi ska bjuda på egengjord planka med lite kallskuret o såna saker samt tårta efter vigseln hemma hos svärföräldrarna. (Tårtan kommer att köpas)


    Blir det fjantigt om man lägger mycket krut på en fin dukning ändå när det "bara är vi" eller vad tycker ni?

  • Äldre 25 Mar 11:08
    majjja skrev 2013-03-25 10:55:05 följande:
    välkommen till tråden. Vad kul med både bebis och bröllop.
    Tycker absolut att ni kan göra en fin dukning även om ni har ett mindre bröllop. Vi är bara 9 pers (oss inkluderade) och jag tycker det är jättemysigt att få göra en fin dukning så att det blir lite extra högtidligt.
    En klar fördel är ju dessutom att om man är ett mindre sällskap så blir det inte för stort projekt att duka fint heller. Det tar inte evigheter, man kan göra extra fint och tex köpa de lite finare ljusen/blommorna istället för att snåla för att man blir ruinerad om det ska vara väldigt mycket på 10-20 bord

    Det har du ju faktiskt rätt i. :) När man satt och räknade på de saker man gärna ville ha på den "stora dukningen" så hoppade ju hjärtat över ett slag eller två.


     

  • Äldre 25 Mar 11:23
    majjja skrev 2013-03-25 11:13:58 följande:
    nej men faktiskt! med fina blommor så är det ju tex bara att köpa ett 10-pack rosor på mataffären och det räcker ju till en stor fin bukett eller blommor på flera bort. Allt för drygt 50 kr.

    Såg din klänning i den andra tråden, den blir nog jättefin!

    Vi får se vad jag lyckas med. :) Får uppdatera när dagen d är här. Bättre sida än denna att få inspiration och tips finns ju inte. :)


    Tack så mycket. Jag bara hoppas hoppas hoppas att den passar! :)

  • Äldre 23 Apr 11:40


    Gjorde en provdukning nu i helgen.. Dock fattas vinglasen och hållare till ljusen. Vad tror ni, funkar det att strö ut enskilda murgröneblad på det sättet eller ska jag investera i en girllang? (Kom inte på nåt bättre ord)
  • Äldre 24 Apr 09:51
    Jeanette08 skrev 2013-04-23 12:42:16 följande:

    Jag tycker nog att så som du gjort är snyggare, kanske sprida ut de ännu mer då de är enskilda blad till och med. Med långa grenar med murgröna tycker jag att dte ibland kan bli lite för mycket.


    Tack majjja! :D


    Jag känner oxå att långa grenar/girlanger va man nu ska kalla det kan bli lite mycket... Iaf om dom är täta. Riktig murgröna är ju glesare, men man vet aldrig vad för äckliga kryp man kan få med in. :P


    Jag kommer nog klippa isär dem så att varje blad blir enskilt och lägga lite glesare.. Murgröna kommer finnas med i både bukett, servettringarna och på tårtorna.. Därför tänkte jag att det kunde se lite kul ut att ha lite på bordet oxå som en återkommande detalj. :)


     


    Vi kommer köra det väldigt enkelt, så tallrikarna är i papp och besticken är i plast. Bara glasen och kaffekopparna kommer vara porslin. Sparar massa disk på det, men det rätt okej ut ändå tycker jag. :)

  • Äldre 24 Apr 09:56


    Här är från en annan vinkel. Ser helt ok ut för att vara papp och plast tyvker jag. :) Vi ska bjuda på kallskuret med lite röror och pasta/potatissallader och såna grejer. Hade vi haft "riktigt" varm mat så hade vi så klart kört med riktigt porslin.
  • Äldre 27 Apr 12:37
    annapia skrev 2013-04-27 10:03:50 följande:

    Teresa L: Fin dukning. Enkelt och stilrent. Annorlunda tallrikar, har aldrig sett så fina papp/plastallrikar. Vill ge ett litet tips i all välmening. Skedarna ligger felvända samt att det blir en flottare dukning om du stryker och gärna även stärker duken. Det kan även vara kloka att ha riktiga glas istället för plast, då de kan bli så "gingliga" med risk för att de välter. Vad ska du ha för hållare till ljusen? Det skulle vara dekorativt att även blanda in ett par höga ljusstakar tillsammans med de låga värmeljusen. Prova dig fram. Murgrönan ser jättefin ut. Vad ambitiöst och klokt att provduka. Lycka till!


    Tack för tipsen. Det är inte denna duken vi ska ha utan jag har vara lagt ut ett vitt lakan för att få de rätta färgerna. :) Vi ska ha riktiga vinglas förutom till de minsta barnen.


    Ljushållarna kommer vara små enkla med en liten guldkant och vit sand. :) Bra att du sa de om skedarna, jag har ingen ening om vilka bestick som ska ligga på vilken sida. :P


    Plastbesticken hittade jag på ICA Maxi och tallrickarna hittade jag på Ö&B. :)

  • Äldre 14 May 16:15

    Sussie2013 skrev 2013-05-13 10:58:48 följande:Hej allihop, jag är ny här på tråden och vi ska gifta oss på nyårsafton..äntligen och firar därmed att vi har varit tillsammans i 20 år. Vi har bestämt att göra det  litet och intimt med bara våra barn och ev. mina svärföräldrar på plats. Kyrkbröllop blir det och barnens(2 av 3 än så länge) konfirmandpräst har vi bokat till vigseln. Efteråt äter vi något gott tillsammans med familjen för att sedan åka vidare till ett jättemysigt hotell där vi bokat bord för en privat bröllopsmiddag bara för oss två och där har vi också bokat bröllopssviten med jacuzzi och champagne.Jag vill ju gärna ha fin klänning och vara "brudfin" men är rädd att det ska kännas överklätt när man har ett så litet bröllop..har ju iofs tänkt mig någon enkel brudklänning men ändå. Hur hade ni tänkt?Finns inget som heter överklätt tycker jag. Vill du ha brudklänning med slöja, 3 meter släp, tiara och håruppsättning så har du det! Sen finns det ju otroligt fina afton/festklänningar som funkar även som brudklänning och du inte vill vara "brudig". På Nelly.com finns superfina fest/maxiklänningar!! Beställde en därifrån men det funkade inte med min mage så jag fick beställa en liknande från lightinthebox.com, och det var en festklänning och ingen brudklänning. :)Vi gifte oss i rådhuset med de närmaste, som syskon och föräldrar. Med alla barnen blev vi totalt 27 st. Alldeles lagom tyckte vi. :) 

  • Äldre 14 May 16:16

    Ojdå... Gick ju sådär att citera... Va knas de blev. :P

  • Äldre 15 May 12:08

    Jag blev då jättenöjd! Tog ca 10 dagar och paket levererat till dörren. Klännigen var mycket mer välgjord än vad jag trodde att den skulle vara, så jag skulle lätt kunna beställa därifrån igen.
    Lägger upp bilderna på klänningen från sidan och hur den sen såg ut på mig så får du se. :)



  • Äldre 15 May 17:47

    Tack så mycket! :D

  • Äldre 16 May 10:20
    majjja skrev 2013-05-15 20:20:48 följande:
    själv så var man ju då inte fullt lika fager när man var gravid. 
    Fråga mig inte varför men av någon anledning fick jag för mig att köpa en ljusrosa plyschdress (byxor och hoodie) när jag var gravid. Den var verkligen jätteskön och jag lufsade runt i den jämt. Såhär i efterhand kollar jag på bilder och inser att jag såg ut som Barbapappa .D  
    Hahahaha, jag har oxå köpt en rosa plyschdress, byxor och hoddie! :D Fråga mig inte varför, jag som inte ens tycker om rosa. Skönt att veta att jag inte är ensam. ;)
Svar på tråden Vi med små bröllop