• diaboli

    hjälp mig!

    Jag har fått en förfrågan att skriva en artikel till en tidning. Jag gör nu en reserch så jag har kött på benen när jag ska börja skriva. Artikeln kommer handla om möhippor/svennsexor. Jag har några frågor som jag skulle vilja ha så många svar som möjligt på.  Diskutera gärna!

    Vad tycker bruparen i dag är den perfekta möhippan? Och vad är de redda för?
    Är de själva deltagande i planerna eller är överraskningsmomentet fortfarande stort?

    Tack på förhand! KRAAM!

  • Svar på tråden hjälp mig!
  • Anneli256

    Tror det är väldigt individuellt. Helt och hållet beroende på vilken typ av person man är. Själv är jag gärna lite teaterapa och skojar till det. Vilket jag verkligen fick uppleva på min möhippa. Jag visste inte något alls, enligt min uppfattning så hade det förstört det roliga för mig. Min make däremot är lite "lugnare" sort och hans svensexa blev som han ville några öl och god mat med grabbarna. Det största farhågan tror jag är att dom som arrangerar inte känner en tillräckligt väl för att välja aktiviteter man uppskattar tex shottar till absolutist, offentligt framträdande till någon som är blyg osv.


    Jag hade en underbar dag.. det enda jag blev lite besviken på förrutom vädret då förståss :) var att det var lite dålig uppslutning. Folk som jag var övertygade skulle komma tex min ena tärna kom inte :/ sen visade sig också att det var flera som inte hade blivit tillfrågade vilket jag tyckte var tråkigt. Men ingen last ska ligga på hon som annordnade allt för hon fick dåligt med hjälp av andra så det är inte lätt.

  • frida o björn

    Jag vill inte vara delaktig i en ev. möhippa för mig, har aldrig varit med om att bruden varit det på de möhippor jag varit på. Brukar vara överraskning, i min krets i alla fall. Jag har varit på ca 20 bröllop och alla de brudarna har fått en möhippa. Mindre och mindre av "förnedring" tycker jag mig uppleva.

    Jag är rädd för att jag ska tvingas klä mig i något pinsamt, tight eller utmanande. Någon slöja skulle vara roligt, men inte fula kläder helst. Känns som det ska bli en trevlig dag, med någon rolig aktivitet, som spa, danslektion, drejning m.m. Gärna avsluta kvällen med utfrågning av bruden, det brukar alltid bli roliga frågor! Personligen skulle jag uppskatta att få ledtrådar som jag måste lösa för att komma vidare.

    Jag tycker alla kvinnliga gäster ska inbjudas att vara med, inte bara en del. Är ju ett roligt tillfälle att få lära känna de andra bröllopsgästerna, blir ju roligare på själva bröllopet.

    En skillnad som jag har märkt är att möhipporna nu nästan alltid är en hel dag, för några år sedan var det vanligt med en em/kväll. Men det kanske bara är mina kretsar det har ändrats...

  • diaboli

    Jätte tack för att ni ville vara med och bidra till min artikel! Glad

    Funderade på det här med alkohol och festande på möhioppor/svensexor.. undrar om alkoholen är mer aktuell hos männen än hos kvinnorna. Samt om det är vanligare hos yngre brudpar än hos de mogna brudparen på deras möhippor/svennsexor...? vad tror ni?!

  • TheD

    Jag ville inte ha en möhippa och därför slapp jag det. Att alkohol är ett måste enligt vissa tycker jag är löjligt och ett omoget beteende. dvs ej middagsmängd av alkohol ;) Gällande om det är mer aktuellt för män än kvinnor... det är säkert ingen skillnad.

  • martina o affe

    Jag  har pratat lite med mina tärnor som undrarde lite snabbt om hur jag ville ha min hippa..
    Som jag sa till dom så vill jag ha allt som får mig att skratta!

    Jag ska så klart inte vara med och planera något,
    men det enda jag sa att jag absolut inte vill var att sjunga eller på något sätt pussa eller kyssa någon.
    Men jag bad gärna om en strippa, ska pojkarna få det så ska jag ha det.. hihi

    Jag tror att man festar lika mycket på herrar och damer, det breor nog mer på person idag.

    Jag kan tänka mig att hippor för äldre kanske är mer lugna och fina typ spa och fina middagar och sånt..
    Men yngre är det mer fart och typ 10kamper gör uppdrag för att få dricka och såna saker.

    Sen finns det ju folk som skämms om dom har fula kläder och sånt, då tycker man att deras tärnor och co ska veta sånt om bruden. För varför skulle annars just dom vara tärnor.

    Jag bryr mig inte vad dom kommer sätta på mig för kläder, bara jag inte visar hela nedra delen om ni förstår..
    Och mina flickor vet det och skrattar åt vad dom planerar. Och det är det viktigaste att vi kommer skratta tillsammans.

    Sen har jag läst om folk som har haft hippor där dom inte alls har tyckt om det och och bara tyckte att det var förnedrande och sagt att det var hemskt och genomlida. Då undrar jag vad det är för vänner som inte känner en och varför man inte säger ifrån direkt. Att detta gör jag inte vad trodde ni?

Svar på tråden hjälp mig!