• goli
    Äldre 7 Oct 13:27
    1426299 visningar
    3377 svar
    3377
    1426299

    Orientaliskt bröllop

    Hej!

    Tänkte att detta skulle bli en samlingsplats för alla med frågor samt erfarenheter av allt som har med orientaliska bröllop att göra: lokal, orientalisk buffé, sofreh aghd, vigsel mm mm.

    Välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-12-13 12:57
    Vi som planerar bröllop i denna tråd är:

    Pagnie (13 juli 2013)
    Kitkät (27 september 2013)
    TS (3 augusti 2013)

    Men vi välkomnar fler så joina oss gärna!

  • Svar på tråden Orientaliskt bröllop
  • Äldre 6 Oct 22:29

    Kililiiiiii Kitkät!!!!
    Stort stort stort grattis! Nu är du fru (sen över en vecka tillbaka!!). GUD SÅ AVIS JAG ÄR PÅ ER ALLA!!!! HAHA!!

    Så vackra bilder och så vacker du var Kitkät!! Så himla roligt att se bilder på er alla!!
    Älskade er "tårta" Kitkät. Jättefin och annorlunda!! Och klänningen var helt magisk!
    Så skönt att du blev nöjd med håret också eftersom du, likt mig, inte gjorde någon provuppsättning innan! Men alltså en liten klapp på syrianska axlar...de som kan hår, KAN HÅR! Och vet vad som förväntas med våra uppsättningar! Visst var de Lorens du hade eller var de Charbel?
    Du måste ju berätta mer om bröllopet dock! Hur blandades den svenska kulturen med det syrianska osv? Berätta!

    Hursomhelst, stort grattis igen! Jättekul att få se bilder!!
     

  • Äldre 6 Oct 22:44

    Mitt liv just nu ekar "GÄSTLISTA, GÄSTLISTA, GÄSTLISTA" hahaha...
    Nej men usch... det tillkommer och bortfaller och tillkommer och bortfaller...och en del har hört av sig och sagt att de kommer och att de återkommer dagen efter med exakt antal..och de har fortf inte hört av sig... det har gått snart 1 vecka. Sista osa var 29 sept. Fästmannens sida har knappt hört av sig. Min sida är iaf 90 % fixad och alla som är bjudna har mer eller mindre tackat ja... I en del familjer så kommer kanske inte alla osv. 

    Utöver det så har vi fixat med lägenheten. SÅ FIN DEN BLIR!!!! Älskar att vara där och bara gå runt haha... trots att inget är på plats än förutom sängen och tv-bänk + en tv haha... På tisdag levereras soffan, matbord/stolar, en skänk och vardagsrumsmatta. Och senare i veckan eller veckan därpå kommer vårt hallbord plus vår nya 55 tums tv, som jag idag insåg förmodligen kommer vara totalt gigantiskt i vardagsrummet haha men men kanske slipper ha linser/glasögon på mig då hela tiden?! Gardiner och sånt väntar vi med till efter bröllopet.

    Får hem menykorten i veckan från Calligraphen också. Det är triangelkort med bordsnr på en sida, våra namn och datum på en sida och sen drinkmeny på en sida. Får även hem champagneglasen och servetterna med våra namn folierade samtidigt.

    Svåger åkte en vända till Tyskland igen för han tyckte minsann inte att spriten var tillräcklig så han lastar på med lite mer och passar på att ta hand om lite affärer därnere samtidigt. Tror vi kommer få över så mkt sprit!

    Ska beställa hem löshår nu tänkte jag. Från Rapunzel. Så att frisören har lite svängrum.  

    Imorgon så ska jag ringa och tjata lite på Afram haha... inte fått bilder av floristen än på blomarrangemangen på borden. Sist vi var där (i torsdags förra veckan) så hade han inte hemma de blommor som jag främst vill ha på kandelabrarna och honnörsbordet så han kunde inte visa mig hur de skulle se ut. Så han sa att han ska mms bilder till mig...men det har inte blivit av. Fick dock igenom min vilja att ha majoritet orkideér, speciellt på honnörsbordet. Och sen bestämde vi hur det ska se ut bakom honnörsbordet också. Och jag ändrade mig från att vilja ha rund brudbukett till dropformad.  
    Ändrade även mig ang hotellrummet innan bröllopet... det blev sviten ändå. Så man har mer yta på sig att fixa sig. Min klänning tar ju upp ett helt rum!!

    Nu är det knappt 3 veckor kvar!!! Längtar!!!!

  • Äldre 8 Oct 10:29

    Kitkät, du såg verkligen ut som en prinsessa! Precis som Mustikka skriver så syns verkligen lyckan i dina ögon!

    Ang filmen så väntar vi fortfarande på den. Det rä min vän som ska fixa redigering och han och hans kollegor har använts sig av något HD-system som tar lång tid att fixa. Men jag hoppas verkligen att vi får filmen snart. När det gäller bilderna har vi redan fått se alla. Jag skojar inte nu men det blev över 2000 bilder, haha! Det tog oss väldigt lång tid att gå igenom alla och välja ut vilka vi vill att han ska redigera som vi kan ha i ett fotoalbum. Så där väntar vi fortfarande. När kommer ni få era bilder och er film? Det känns härligt att ha den biten att se fram emot iaf och kunna återuppleva hela dagen.

    Låter som att ni har riktigt mysigt i er nya lägenhet. Grattis till den! Själva har vi inte alls hunnit inreda så mycket och det är fortfarande helt tomt i extrarummet, hade tänkt köpa skrivbord mm men det har inte blivit av än. Lite jobbigt med våra arbetstider, speciellt som jag har påbörjat mina nattskift också. Sen bor vi också i en riktigt liten stad så det finns verkligen inga affärer här. Närmaste stället är Sundsvall och Birsta City men det är något av ett projekt, speciellt som vi inte har någon bil än. Men vi försöker skynda långsamt. Får ta en sak i taget. Men du får hemskt gärna lägga upp bilder på er inredning om du vill! Och hoppas ni får er soffa snart så ni slipper sitta på golvet!

    Lavelii, den där eviga gästlistan, hahaha! Vet precis vad du menar och tyvärr får du nog räkna med ändringar in i sista minuten. Tråkigt men sant. Folk kan vara riktigt opålitliga och konstiga när det kommer till sånt. Många verkar ta för givet också att man är stenrik bara för att man planerar ett bröllop. Jag vill inte ens tänka på hur mycket pengar vi lade ut på folk som aldrig dök upp eller hörde av sig samma dag och sa att de inte skulle komma. En var fräck nog och använda sin flytt och nya jobb som ursäkt. !!!

    55 tum??? Tjoooooo! Hahaha! Vi har en 51-tummare och jag är så stolt över den! Min favoritstund på dagen är när jag och mannen sitter och myser framför TVn.

    Mustikka och Kitkät, till helgen kommer min svärmor (hahaha, fortfarande konstigt att säga så!) och hälsar på. Vill verkligen ge ett bra intryck och laga mat och desserter mm. Så jag håller med, vi måste vägleda varandra i livet efter bröllopet, hahaha! Tar tacksamt emot tips!

  • Äldre 13 Oct 19:55

    Mustikka, 
    Jag log mig igenom hela ditt inlägg. Vilken go' Oskar du har! :)
    Hälsa från mig och min Oskar! Haha ja skägg hade alla tre gossar (Oskar, min bror och hans bror, dvs. våra bestmans). Dagen innan bröllopet gick dom iväg och fintrimmade skägget hos frisören. Oskar tyckte det var orättvisst att jag skulle få håret fixat och bli sminkad av proffs, så då ville han också göra något för att känna sig extra fin på bröllopsdagen. Det fick bli skäggtrimning. Haha. 

    Lavelii,
    Vi försökte få in både svensk och syrianskt genom att vi vigdes i en svensk kyrka av en svensk präst. Vi hade såpbubblor som brudtärnorna delade ut till gästerna när dom gick ut från kyrkan, vilket jag aldrig har sett på syrianska bröllop. Alla tyckte det var kul att blåsa bubblor, stora som små! Tyvärr så blåste det ganska mycket, så alla bubblor blåste bort istället för på oss. Haha. Men det var fint ändå! 
    Vi hade solosång under vigseln (Oskars bästa tjejkompis) sjöng Kärleksvisan och min bror läste en dikt om kärlek ur bibeln. Det var också något nytt för våra syrianska gäster, med solosång etc. 
    Bröllopsfesten däremot var mestadels syriansk även om vi försökte få in svenska inslag då också. Vi hade syrianskt liveband som spelade största delen av kvällen men även en Dj som spelade i sammanlagt ca 1,5 timma fördelat på två set. Vi hade festprogram på borden med välkomsttext/tacktal, meny etc. Det är också inget som jag sett på syrianska bröllop tidigare. Under middagen så höll min pappa och svärfar tal och sedan dansade vi brudvals efter middagen. Det tog vi också från svenska bröllop, där man dansar efter middagen och inte när man kommer in till festlokalen! 

    Jag är jättenöjd med det vi åstadkommit med all planering och allt slit lönade sig verkligen. Många pratar fortfarande om vårt bröllop, att det var så annorlunda och att det var det finaste och mest välplanerade bröllop dom varit på. När gästerna skulle hem och kom för att gratulera oss och säga hejdå så sa nästan allihop att det var det bästa bröllopet dom varit på och att det var nytt och annorlunda från andra bröllop. 
    Det känns såklart jättekul! Mycket var nytt både för dom syrianska och svenska gästerna. 
    Kyrkan vi valde är väldigt fin och mäktig med sin höga trappa (måååånga trappsteg) med utsikt över vattnet. Många gäster tyckte det var väldigt vackert när vi stod högst upp på trappan och kom ner mot gästerna som hojtade och blåste bubblor nedanför. Det blev väldigt fina bilder på oss högt uppe! Vi kände oss som kung och drottning. 
    När vi kom till festlokalen så hade vi så mycket glädje i kroppen att när vi skulle göra entré så skuttade och dansade vi in. Det gick inte att gå in fint och stilla... Vi bara släppte loss alla känslor! Och det märkte våra gäster, många har gett oss komplimanger för vår entré och dom har trott att vi planerat att dansa in, men i själva verket var det känslorna som svällde över bara. Det var en obeskrivlig känsla att höra musiken börja spelas när vi skulle in och alla gäster stå och ta emot oss vid entrén. Förutom vigseln så är det den absolut bästa stunden på bröllopsdagen för mig. Det var så mycket glädje, känslor och energi att det nästan gick att ta på det. 
    Och när vi dansade tryckare så hade vi ju rökliknande grejs som såg ut som moln på golvet, vilket många tyckte var jättefint och annorlunda också. Man kan se det på en av bilderna jag la upp ovan. 
    När vi skulle skära tårtan så släcktes all belysning i lokalen ner och låten "Conquest of Paradise" att spelas. Väldigt mäktig låt! Lyssna på den så förstår ni känslan av det hela. 
    In kom typ 10 personal med varsin "tårta" och stora tomtebloss in och bildade en gång som vi sakta gick igenom fram till tårtan. När vi kom fram till tårtan så började bandet att spela. 
    Alla gäster ställde sig upp vid detta ögonblick och var förbluffade över hela ceremonin. 

    När festen var slut och alla kom fram för att tacka och gratulera så sa nästan varje gäst att vi hade det bästa bröllopet dom varit på, att det var annorlunda från alla andra bröllop! 
    Livebandet sa att det var ett av dom roligaste bröllopen dom spelat på, att det var liv och röj på dansgolvet hela kvällen trots att vi var så "få" gäster. Oskars kusin var uppe och sjöng "Ahna kulan suryoye, heja heja heja suryoye" med sångaren och hoppade på scenen så alla på dansgolvet sjöng med och hoppade i takt. Helt obeskrivligt roligt! Tillomed jag med min klänning hoppade med lite smått! Haha. 

    Mitt råd till dig, Lavelii, är att verkligen försöka att njuta av varje stund, försök att känna in varje ögonblick under bröllopsdagen.
    Var glada och le mycket, visa era känslor och er glädje, då kommer ni få med gästerna också! Var beredd på att gäster kommer "hoppa av" i sista stund och inte dyka upp utan att lämna återbud! Vi hade sammanlagt ca tolv gäster som inte dök upp, trots att vi hade räknat med dom. Väldigt trist eftersom vi hade varit noga med att veta exakt gästantal och med bordsplaceringen. Men vet du vad? Det gjorde absolut ingenting när vi väl var där, vi brydde oss inte ens om det! En tom stol här eller där, spelade ingen roll! Det gjorde varken bröllopet sämre eller bättre. 

    Du har en otrolig dag framför dig! Längtar till att få höra och se bilder från ert bröllop också! 

    goli,
    Vi har varken fått bilder eller film ännu. Bilderna kan vi få nu om vi vill, men eftersom vi bor i Örebro och bilderna finns i Södertälje så får vi ta det när vi åker dit! Filmen har vi beställt i Bluray. Oskar tyckte det var värt att betala extra för att få i Bluraykvalite, så att kvaliten hänger med i många, många år till i och med att teknologin hela tiden går framåt! 
    Det ingick ju en videokamera i paketpriset, men vi betalade ju för en extra videokamera. Men i slutändan så dök dom upp med tre videokameror! Dom bjöd på det! Inte för att jag tycker att det hade behövts tre videokameror, men det var trevligt att dom gjorde det. 

    Haha soffan har vi inte fått ännu, i fredags var mina föräldrar här och hälsade på och sov över till igår. Vi satt som araber på madrass i vardagsrummet. Haha. Till slut fick min pappa så ont i ryggen så han tog in min rosa solstol från balkongen och satte sig (snarare låg) på den istället!  
     

  • Äldre 13 Oct 19:57

    Här är föresten en liten videosnutt från när vi skulle skära tårtan: 
    https://www.facebook.com/photo.php?v=665790903445159 

  • Äldre 14 Oct 16:51

    sorry kitkät jag hade tagit en paus från internet rent generellt men nu är jag tillbaka. och jag måste bara säga att du var helt sagolik. du ser ut som en prinsessa och klänningen blev sååååå vacker på dig. helt fantastiskt. jag är så avundsjuk. jag vill gifta mig igen. men hur som så var du underbart vacker.
    jag hoppas ni hade en helt fantastisk dag.

  • Äldre 14 Oct 17:34

    Kitkät:

    Hej!

    Alltså hur hade ni fixat röken? Var det något festplatsen fixat eller något man kan göra själv?

    Otroligt fina bilder  hade ni hur som helst! :)

  • Äldre 17 Oct 09:39

    Hallo tjejer!

    Varit lite off ett tag härifrån. Gått in och läst dock!

    Få se nu då...9 dagar kvar. Känner jag mig stressad? Nej, faktiskt inte. Känns som jag haft min stressperiod. Det kommer säkert tillbaka dagarna innan. Känner fästmannen sig stressad? JAPP, big time! Han går igenom nu, det jag gick igenom för några månader sedan haha...

    Men hursomhelst, idag ska vi träffa Afram för att grovt gå igenom alla detaljer, sen träffar vi honom någon dag innan också. Har skrivit en lista på allt som ska tänkas på till den dagen, bordsnummrering, dukning etc.
    Vi ska även gå igenom dekoren idag.
    Bordsmenyerna/bordsnummer har kommit och är jättefina! Likaså champagneglasen och servetterna.
    Det som ska inköpas är nu juicer för drinkarna och lime/citroner, socker.

    Pratat och träffat Josef Özer och hans bror. Supertrevliga och har stenkoll på allt. De har jobbat tillsammans med Afram vid flertalet tillfällen och det känns bra. De känner till varandras sätt att jobba. Så det känns som det blir ett samlat grepp kring allt!

    På måndag/tisdag ska jag testa min klänning en sista gång. Och fästmannen sin kostym. Och så klart kom jag på nu att jag inte skickat iväg mina svågrar för att prova sina smokings en sista gång! :-/
    Min bror har köpt sin smoking och är så stilig i den. Mammas klänning är klar. Pappas kostym också, så fin i den. Mamma kommer hit imorgon och hjälper mig. Och från och med imorgon är jag ledig 2 veckor också. Behövs.
    Förkylning kickade igång idag. Ska springa på apoteket direkt på lunchen. Men det var väl väntat. Självklart att man ska bli förkyld nu liksom. Har inte vi alla varit det inför våra bröllop nu??? haha...
    Blir att ångbada ansiktet idag tror jag. Kanske hjälper lite mot de jäkla finnar som dykt upp av stress (som alla pratar om men som jag inte direkt känner av...omedveten kanske?!).

    Anyway, back to work. hur är det med er alla?!
    Hörs snart!!

  • Äldre 17 Oct 18:41

    åh vad roligt. jag vill också vara där igen. men nu är bröllopet över och man får leva på glädjen över att andra gifter sig helt enkelt.
    det kommer säkert bli en helt fantastisk dag tror jag. åh vad fina ni kommer vara och vad roligt ni kommr ha.

  • Äldre 17 Oct 19:34

    Kikat jag läste precis som ert bröllop och började nästan gråta. Jag (svensk) gifter min med min blivande (kird) i augusti 14. Tänk att få ha ett sånt dröm bröllop som ni. Hur stor var er budget? Och hur många gäster hade ni? Vi har tänkt oss 100.000 men det känns som det inte räcker någon stans... tack för det fina inlägget som gjorde min så avundsjuk så jag döööööör

Svar på tråden Orientaliskt bröllop