• Äldre 3 Aug 21:40
    97771 visningar
    105 svar
    105
    97771

    Syrianskt/svenskt bröllop

    Jag och min pojkvän planerar att gifta oss inom 1-1,5 år. Vi har inte riktigt kommit igång med planeringen och vi vet egentligen inte vart vi ska börja. Vi ska ha ett syrianskt/svenskt bröllop då jag är syrian och han svensk. Vi skulle uppskatta om vi kunde få tips och förslag på festlokal, kyrka, ja i princip allt i Stockholms-området. Vi kommer att bjuda ca 150 gäster. Vi vill ha en syriansk cateringfirma och vigas i en svensk kyrka, det har vi i alla fall bestämt. Någon som har haft/ska ha ett syrianskt eller syrianskt/svenskt bröllop som vill dela med sig lite av hur er planering såg/ser ut? Någon som kan hjälpa oss med lite information om festlokaler, kyrkor och cateringfirmor? Kostnader osv? Alla tips och förslag tas tacksamt emot! 

    Tanken med denna tråd är också att vi som ska ha ett syrianskt/svenskt eller syrianskt bröllop ska kunna dela med oss av allt vad bröllopsplaneringen innebär! 


    syrianskt bröllop, bröllopsplanering, syrianskt/svenskt
  • Svar på tråden Syrianskt/svenskt bröllop
  • Äldre 28 Feb 09:59
    #81

    Mustikka, 
    Är du syrian och har missat Hollywood-klipp som brudpar har i sina bröllopsfilmer? Hur kan du ha missat det? Alla syrianer har ju det... Dom filmas när dom får direktiv av kameramannen om att dom ska se kära ut, dom ska gå hand i hand och låtsas som att allt är väldigt spontant, men det är allt annat än naturligt och spontant! Och inte nog med det så redigerar kameramannen in olika effekter för att göra det ännu mer onaturligt om möjligt! 

    Gå in på www.oscarsfoto.se, klicka på Video och titta någon av videona som är inspelad i en park, så får du se vad jag pratar om!
    OBS: Inget illa menat mot någon av brudparen i videona, alla har olika smak, men jag skulle absolut inte känna mig bekväm att bli filmad så!  

    Hahahaha, jag vet precis vad du menar med fake kärleksbilder, när brudparet står mot ett träd och bruden sträcker ut sina armar mot trädet för att visa sina fina fake-naglar, och brudgummen står med ena foten mot trädet och händerna i fickorna.... JÄTTE NATURLIGT! Det är precis så kära par gör!  

  • adinas
    Äldre 28 Feb 14:21
    #82

    Tack så mycket! Superkul att kunna planera ihop med andra!:)
    Åh, vilket sammanträffande! Ser ut som det blir den 28/9 för oss. Septemberbröllop låter mycket vackert! Dock så är det han som är syrianen och jag svensken. Men jag är uppvuxen med många syrianer att det känns som hemma för mig, förstår syrianska mer och mer och vet om traditioner bättre än min fästman haha.

    Fadi känns bra faktiskt. Stod mellan honom, Tomas Demir, Pascal och Josef Özer som vi kunde komma på befinner sig i sverige. Några valdes bort och resten var bokade. Vi ska prata med Fadi ikväll. Jag tycker han sjunger bra, sedan får man ju säga till att man vill att musiken är igång hela kvällen så han inte tar tim-långa pauser som jag vet endel kan göra. Man vill ju hålla igång :)

    Ang filmning kanske det låter roligt men jag ääälskar hollywood-intro på bröllopsfilmer. Tycker det är supersött ochlöjligt romantiskt hihi!

    Okej.. Till klänningssidor. Jag har beställt min förlovningsklänning ifrån en grymt bra sida: www.dhgate.com De har sjukt sygga klänningar. Obs: var ute i tid, min klänning hinner inte komma till förlovningen så jag ska ha en annan nu. Den jag beställde ska jag istället ha när jag är Kharuto till min svägerska i sommar.
    Andra sidor är
    www.lightinthebow.com
    www.whiteazalea.com

    Min svägerska beställer alla klänningar på ebay ifrån kina. Men då handlar det om att hitta rätt leverantörer. Jag har inga namn just nu men lägger upp dem här så fort jag får tag på dem :)

  • adinas
    Äldre 28 Feb 14:25
    #83

    Denna beställde jag till vår förlovning. Hinner dock inte få den Så kommer ha den när jag är kharuto i sommar. Beställde den i en mörk champange, så den är inte så vit i verkligheten. Från www.dhgate.com


  • Mustik­ka
    Äldre 28 Feb 18:15
    #84

    Kitkät jag har totalt missat filmerna. Såg dem nu och jag ska inte ha ett filmteam på plats när vi fotas. De får gärna filma men inga slowmotion rörelser blir det från min sida! Hahah skrattar ihjäl mig nu skulle aldrig kunna hålla mig om fotografen bad mig att göra ett och annat för kameran. Adinas det är tur att vi alla är olika och tycker om olika saker :) Menar inget illa med filmningen men måste säga att de kom som en rolig chock när jag såg dem. Vad synd art du inte hinner få den. Du måste visa bilder sen när den är framme, klänningen är super fin och något som lillsyrran skulle gilla. Hur längr tar det att få klänningen? ?

  • Äldre 28 Feb 21:54
    #85

    adinas, 

    När ska ni hålla en förlovningsfest? Och ska ni ha en stor sådan? Vissa har ju jättestora förlovningsfester, nästan lika stora som bröllop! Och vissa har med dom närmsta i familjerna bara. 

    Jag & min fästman ville absolut inte ha någon stor förlovningsfest. Mina föräldrar hyrde en liten lokal och så bjöd vi bara våra föräldrar, syskon, far- och morföräldrar. Men det blev riktigt lyckat och vi höll på till kl 4 på morgonen! 

     

  • adinas
    Äldre 28 Feb 22:05
    #86

    mustikka, Ja det är tur att det finns så mycket olika smaker och sätt att göra det på. Kan ge lite beslutsångerst iof med mycket att välja på Kitkät, vi kommer ha vår förlovning den 16/3. Så om nästan 2 veckor är jag min älsklings fästmö. Wow, vilken känsla! ) Vi valde faktiskt också att ha en liten förlovning med bara de allra närmsta eftersom det blir bröllop ganska tätt inpå. Vi har hyrt en lokal och catering och bjuder ca 60 närmsta. Det blir personligt och enkelt. Hoppas på en underbar kväll det kan inte bli annat än lyckat när man firar kärleken bland dem man älskar mest

  • Äldre 28 Feb 22:15
    #87

    Adinas, 
    Det blir nog säkert en underbar kväll för er! Och känslan att äntligen bli fästmö och fästman är häftig! 
    Då vet man att man är ett steg närmare bröllop! :Och jag kan bara föreställa mig hur det kommer kännas sen när man blir man & hustru. 

    Och föresten, vad kul att ni ska gifta er den 28 sept. Vi ska nämligen gifta oss den 27 sept. Vi kommer alltså gifta oss på fredagen!  

  • Mustik­ka
    Äldre 28 Feb 23:41
    #88
    adinas skrev 2013-02-28 22:05:55 följande:
    mustikka, Ja det är tur att det finns så mycket olika smaker och sätt att göra det på. Kan ge lite beslutsångerst iof med mycket att välja på Kitkät, vi kommer ha vår förlovning den 16/3. Så om nästan 2 veckor är jag min älsklings fästmö. Wow, vilken känsla! ) Vi valde faktiskt också att ha en liten förlovning med bara de allra närmsta eftersom det blir bröllop ganska tätt inpå. Vi har hyrt en lokal och catering och bjuder ca 60 närmsta. Det blir personligt och enkelt. Hoppas på en underbar kväll det kan inte bli annat än lyckat när man firar kärleken bland dem man älskar mest
    Vad härligt att det är förlovning snart Skrattande Hade själv ingen förlovning utan vi förlovade oss bara och åkte till Sverige med mina svärföräldrar under en helg. Eftersom mina och hans föräldrarna inte träffades innan så hade vi middag och mys med släkten. Det var ganska mysigt och en bra start för svärföräldrar som inte är så vana vid stora folkmassor haha!

    Du får berätta mer om din härliga kväll sen. Man blir ju så glad av andras glada stunder Solig
  • adinas
    Äldre 1 Mar 07:55
    #89

    Tack så mycket Mustikka & Kitkät!

    Kitkät, va kul att vi ska gifta oss samma helg! Hoppas verklligen att det blir ett riktigt fint väder den helgen.

    Mustikka, vilken bra idé för föräldrarna att först träffas över en middag. Så de kan lära känna varandra. Mina föräldrar och svärföräldrar träffades också över en middag första gången. Det var ca 1 månad innan vår trolovning. Då hann de bekanta sig och "komma på kaffe". Så skönt när familjerna komemr bra överrens :)

    Tänkte dela med mig av en idé jag hade. (kanske inget nytänk) Man vet ju inte hur vädret är på den stora dagen och även om man hoppas på strålande solsken så kan det ju tyvärr regna och vara grå himmel.
    Jag har en idé av att fota mig i en slottsträdgård. Men för att ha en back-up ifall regnet kommer så kollade vi med slottet (som har mkt arrangemang/rundvisningar i lokalerna) om det fanns möjlighet att få fota sig inne i slottet. Mot en liten, liten summa fick man det. Så vi "bokade" in oss där. Så om det regnar den dagen så har vi ytterligare en vacker miljö att ta bröllopsfoton i. Tyckte det var skönt att ha en back-up.

    Nu är fadi Komo bokad. Super trevlig på telefon och till bra pris :) Skönt, sångare: check!:)

  • Äldre 1 Mar 15:47
    #90

    adinas,

    Ja, jag hoppas på bra väder och fina höstfärger! Jag håller tummarna för att höstfärgerna ska hunnit komma fram till dess! :)

    Och vilken bra idé med att fotas i slottet, ifall vädret inte skulle vara på er sida! Vi ska fotas vid Gripholms slott i Mariefred, jätte fin miljö vid vattnet, men slottet stänger kl 16, så jag vet inte om vi får lov att vistas och fotas i slottet efter vigseln! Men man kan ju alltid fråga.... Det ska jag faktiskt göra nu när du nämnde det!  

Svar på tråden Syrianskt/svenskt bröllop