• Äldre 3 Aug 21:40
    97081 visningar
    105 svar
    105
    97081

    Syrianskt/svenskt bröllop

    Jag och min pojkvän planerar att gifta oss inom 1-1,5 år. Vi har inte riktigt kommit igång med planeringen och vi vet egentligen inte vart vi ska börja. Vi ska ha ett syrianskt/svenskt bröllop då jag är syrian och han svensk. Vi skulle uppskatta om vi kunde få tips och förslag på festlokal, kyrka, ja i princip allt i Stockholms-området. Vi kommer att bjuda ca 150 gäster. Vi vill ha en syriansk cateringfirma och vigas i en svensk kyrka, det har vi i alla fall bestämt. Någon som har haft/ska ha ett syrianskt eller syrianskt/svenskt bröllop som vill dela med sig lite av hur er planering såg/ser ut? Någon som kan hjälpa oss med lite information om festlokaler, kyrkor och cateringfirmor? Kostnader osv? Alla tips och förslag tas tacksamt emot! 

    Tanken med denna tråd är också att vi som ska ha ett syrianskt/svenskt eller syrianskt bröllop ska kunna dela med oss av allt vad bröllopsplaneringen innebär! 


    syrianskt bröllop, bröllopsplanering, syrianskt/svenskt
  • Svar på tråden Syrianskt/svenskt bröllop
  • Äldre 14 Dec 17:09
    #51

    Har du kollat upp vad sångaren heter? Vi har bokat Bashar Youhanon. Han är riktigt grym och jag har alltid velat att just han ska sjunga på mitt bröllop, så nu får jag min önskan uppfylld! 

     

  • Äldre 17 Dec 12:03
    #52

    Föresten brudar, hur har ni tänkt göra vad gäller spriten? Vi funderar på att åka till Tyskland och köpa spriten. Att köpa sprit på Systemet till ca 200 gäster känns inte som ett alternativ. 

  • Mustik­ka
    Äldre 24 Dec 10:39
    #53
    kitkät skrev 2012-12-08 14:54:01 följande:
    Mustikka, 
    Ja, save-the-date-kort är som sagt ett kort där man skriver något i stil med:  "Bröllop lördagen den (datum) mellan Anna och Peter. Inbjudan och information kommer längre fram". Så om ni ska ha med all information om bröllopet på ett sådant kort så är det inte längre ett save-the-date utan ett inbjudningskort. 
    Vi vill också att våra gäster ska få extra information om bröllopet, om t ex boende. Därför så har vi tänkt att vi kort och gott ska skriva ett inbjudningskort OCH ett extra kort - med all extra information som inte hör hemma på ett inbjudningskort. Så vi kommer skicka ett inbjudningskort tillsammans med ett extra "informationsblad". Dessa skickar vi alltså ut samtidigt, i samma kuvert. Jag har sett exempel på det här på BT, tycker det är smidigast att göra så, än att t ex skriva viktig information på en hemsida eller blogg istället och riskera att vissa gäster missar det. Man kan t ex inte räkna med att dem äldre gästerna har datorer osv. 
    Vi ska skicka ut inbjudan tidigt, vi gifter oss i september och funderar på att skicka ut inbjudan redan i februari. Ni kan ju också skicka ut er inbjudan tidigt. 

    Vad gäller präst så kommer vi endast att låta en svensk präst viga oss. Jag ser ingen anledning att ha en syriansk präst OCKSÅ. För mig spelar det ingen roll om prästen är syrian, svensk eller indier. Så länge vi vigs inför Gud och får vårt äktenskap välsignat! 
    Dessutom så har jag aldrig ens haft en tanke att gifta mig i en syriansk kyrka. Jag tycker syrianska vigslar är opersonliga och jag förstår inte vad prästen säger (jag förstår inte syrianska, bara lite arabiska). Så för mig var det en självklarhet att vi skulle gifta oss i en svensk kyrka. Jag tycker svenska vigslar är vackra, personliga och man kan i samråd med prästen få möjlighet att utforma vigseln efter egna önskemål. 
    Men om jag vore ni, så skulle jag slå ihop vigseln och ha både en svensk och en syriansk präst. Är din fästman med i svenska kyrkan? En av parterna måste vara med i svenska kyrkan för att ha RÄTT att gifta sig i en svensk kyrka. För att få gifta sig i svenska kyrkan eller av en svensk präst krävs det att minst en av er är medlem i svenska kyrkan. 
    Hej igen =)

    Ja tack för infon, nu när du mämner save the date korten så låter det rimligare, hade varit lite förvirrande om man  gjorde på mitt sätt. Extra kortet var en perfekt idé, det ska jag också köra med. Är hemma i svea nu och ska kika på kort ovh få dem beställda, sen skicka så fort som möjligt, tidigare desto bättre tycker jag. 

    Angående prästen så bryr jag mig inte heller om det är en syriansk eller svensk, men gör det mer för mina föräldrars skull, dem vill gärna att jag ska gifta mig med "vår" präst, Min fästman är ju finsk så ingen av oss är heller inte medlemar i svenska kyrkan.  Vi kom på att vi kan gifta oss i Finland också, tänker på dem som är lite äldre eller inte kunde närvara i Sverige. Inget stort alls utan en vigsel sen kaffe och tårta =)

    Nu är jag på klänningjakt, prova en del klänningar men har en favorit som jag inte kan släppa, snackade nog om den tidigare. Köpte löpband och ska på hård diet 5 kg ska bort och sen får jag på mig den, Den är lite liten vid ryggen  och barn är alltid ärliga, hade min gulle granne på 6 år som sa, den är så fin men du ser lite tjockis ut i ryggen hahah! Men går man ner så får man på den =) Tycker ni det är att ta en risk eller ska jag köpa den? den är begagnad förståss och den kostar 20.000 kr i butik, men jag får den för 10.000 av en annan tjej. 5 kg ungegär borde väl inte vara såå tufft? =)

    Ringar är snart färdiga, får en ring av pappa som han designa när jag var ung och sen är det vigselringarna kvar. Nu känns det som om allting faller på plats.

    Hur går det för er tjejer`? =) 
  • Mustik­ka
    Äldre 24 Dec 10:49
    #54
    kitkät skrev 2012-12-17 12:03:55 följande:
    Föresten brudar, hur har ni tänkt göra vad gäller spriten? Vi funderar på att åka till Tyskland och köpa spriten. Att köpa sprit på Systemet till ca 200 gäster känns inte som ett alternativ. 
    Det alternativet finns ju också. Vi ska åka till Tallin i Estland. De nära Finland och även närmare Sverige än Tyskland. Spriten där är skitbillig och det är en resa med båten bara. ca 2 tim från Finland. Det finns säkert båtar från Sverige med. Hemsidan visar vad dem har för priser och man kan beställa allt i förväg, så åker man dit och plockar upp det bara. Lätt som en plätt och sidan finns att läsa på svenska också =)

    www.viinarannasta.ee/index.php

    God jul på er =)
  • Äldre 24 Dec 14:43
    #55

    Mustikka, 
    Om du vill så kolla på Calligraphen, dom har fina kort.

    Jag förstår att ni vill gifta er med både en svensk & syriansk präst. Om man själv eller familjen har en nära relation till en viss syriansk präst, så förstår jag om man vill att just han ska viga en. Och en liten vigsel i Finland låter inte heller som en dum idé. Då får ni ju gifta er två gånger. Haha. 

    Klänningen du skriver om nu, är det den du visade oss förut? Den som du hade hittat på blocket? Den är jättefin. Har du varit och tittat på den? Visst kan du chansa, du har ju ändå ett tag på dig att försöka gå ner i vikt för att komma i den. Men vad hände med dina planer att sy upp en likadan i Istanbul eller Kina? Jag har faktiskt suttit och kikat lite i Kina-trådarna här på BT och kopiorna ser inte alls dumma ut, speciellt dom som beställt från Landybridal eller Millybridal tycker jag har fått hem jättefina klänningar, likt orginalet. Så jag funderar nästan själv på att beställa från Kina och ta en chansning, blir det inte bra så är det ändå inte många tusenlappar det handlar om. Men jag har inte varit runt i butiker och provat brudklänningar än, vill göra det först innan jag bestämmer mig. 

    Vad skönt att det känns som att allt faller på plats. Så fort man bokat dom stora sakerna, så känns det som allt går på räls faktiskt. Det är början av planeringen som är jobbig, när man inte vet vart man ska börja.

    Tack för tipset om sprit i Estland. Det ska jag absolut kolla upp, låter mycket smidigare än att åka till Tyskland. Men hur funkar det, får man ha med sig hur mycket sprit som helst från fastlandet på båten tillbaka till Sverige?  

    God jul på er! Edo bricho!  

  • JimmyS­undell
    Äldre 4 Jan 16:43
    #56

    SNÄLLA JAG BEHÖVER EXTREM HJÄLP FRÅN ER. Jag är svensk och min tjej syrian hennes familj vägrar träffa mig och tillåter henne inte att träffa mig hon älskar mig över allt annat och jag henne. Snälla jag gör vad som helst för att reda ut allt kommer aldrig släppa henne snälla hjälp mig Min mail är jimmy_sixers@hotmail.com Ja ber er snälla skriv nått bara Grattis till er lycka Med vänlig hälsning, Jimmy sundell

  • Burre
    Äldre 4 Jan 17:48
    #57

    Måste bara skriva.... Har varit på två svensk/ syrianska bröllop och herregud så skoj det var! Svenska bröllop i all ära, men där kan man snacka fest! All lycka till er och lycka till med planeringen :)


  • Äldre 5 Jan 23:53
    #58

    JimmySundell, 

    Vad trist att hennes föräldrar inte accepterar er kärlek. Kanske behöver dom bara lite tid för att "smälta" det faktum att deras dotter har fallit för en icke-syriansk man.

    På vilket sätt kan vi hjälpa dig, menar du?  

  • Äldre 5 Jan 23:54
    #59

    Burre,

    Ja, jag håller med dig. Syrianska bröllop är kul! Är du också syrian, eller kanske ska gifta dig med en syrian? 

     

  • Burre
    Äldre 6 Jan 09:28
    #60

    Nej, är inte Syrian och ska inte gifta mig med någon :) var tvungen att skriva för jag har såna roliga upplevelser av bröllopen :)


Svar på tråden Syrianskt/svenskt bröllop