• FreNi
    Äldre 3 Aug 09:56
    285069 visningar
    2767 svar
    2767
    285069

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Det är just nu ett år kvar till den stora dagen, och jag tänkte att vi brudar som ska säga ja till våra älskade i augusti 2013 kan samlas i en grupp för att prata av sig om allt från tidig planering, jobbiga släktingar, klänningsletande, dekoration, mat, tårta och allmänt skitsnack däremellan Flört

    Alltid skönt att kunna prata med andra som sitter på samma ställe  planeringen, fråga om tips & råd, svära över jobbiga saker och glädjas åt varandras lycka. Hoppas vi får många roliga stunder här i tråden! {#emotions_dlg.flower}

  • Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!
  • 130810
    Äldre 16 Aug 19:33

    Lycka till alla ni som gifter er imorgon! Glöm inte att stanna upp ibland och njuta av stunden för det går så fort.Imorgon har jag varit gift en vecka och bröllopsdagen var magiskt. Allt var perfekt och jag får tårar i ögonen bara av att tänka på det. Bästa dagen någonsin med så mycket kärlek och lycka!    

  • Helipa
    Äldre 16 Aug 20:53

    Hej augustibrudar!
    Jag behöver pepp!!  Imorgon är min möhippa, jag vet det eftersom det är sista helgen kvar innan bröllopet och mina två tärnor som anordnar möhippan jobbar mån-fre. Har fått det bekräftat så det är väl ok.

    Men nu har jag insett att i princip ingen av mina vänner är hemma den här helgen. Till saken hör att mina tärnor i början av maj frågade mig vilka jag ville ha med på möhippan och jag fick maila en lista. Kanske inte riktigt helt rätt att be mig om denna lista men skitsamma, nu är det ju gjort. De har alltså över tre månader på att ro iland den här möhippan och jag satt redo flera helger i början av sommaren.

    När vi har diskuterat kring möhippor tidigare har jag flera gånger sagt att jag hade tyckt som brud (detta var innan vi var inne i bröllopsplaneringen) att det absolut viktigaste med en möhippa är att alla ska få en ärlig chans att vara med. Det vill säga att möhippan inte ska utesluta folk pga kostnader eller dålig tidsplanering. Mina tärnor som också är nära vänner vet att för mig är det absolut superviktigt att alla kan vara med och jag äter hellre middag med femton vänner än hänger på spa med två, om ni förstår vad jag menar.

    När jag tittar igenom listan jag mailade i maj ser jag att det är i princip bara mina tärnor som är hemma och lediga imorgon. Alla andra är bortresta eller jobbar.Det kommer alltså bara vara vi tre. Och då väljer de att sätta det helgen innan mitt bröllop, när de vet hur supermycket jag har att göra och hur stressad jag är. 

    Av en av de här vännerna som inte kan vara med har jag dessutom fått reda på att de andra tjejerna inte fick vara involverade i processen utan att allt i princip redan var bestämt, inklusive datumet och att de dessutom hade urusel framförhållning.
    Jag har via en kollega av misstag fått reda på att de har bett min chef att inte schemalägga mig den här helgen vilket innebär att jag faktiskt förlorar en OB på runt nån tusenlapp plus att jag, för att täcka upp mina timmar, de senaste två veckorna har fått jobba helt galna arbetspass. Alltså 50+ timmars-veckor. Jag är därmed totalt slutkörd och jättestressad för jag har inte hunnit med något annat än att jobba.

    Jag vet att de gör det här för att vara snälla och har säkert tänkt ut en fin möhippa, men jag är så besviken, redan innan. Varför ska jag ta ledigt för min egen möhippa? Utan att ens själv få välja det? Varför har de prioriterat sig själva före alla andra? De andra jobbar inte galna helger eller är ute på vift jämt, men just den här helgen är de allra flesta ute på semesterresor eller  har jobbgrej på annan ort. Eftersom jag känner mina vänner kan jag lugnt säga att de har haft väldigt många fria helger i sommar...
    De har alltså vetat hela sommaren att det är i princip bara dem två som kan den här helgen (egentligen inte ens jag) och ändå har de valt att hålla möhippan imorgon.. 

    Förlåt för superlångt inlägg, men jag behöver peppas så att jag kan vara glad imorgon och inte har en taskig inställning från start, för jag vet att det finns inget någon kan göra åt det just nu. Men jag är just nu inte alls sugen på nån möhippa och vill bara skita i det. 

  • Helipa
    Äldre 16 Aug 21:01

    Ser nu att det var redan i april som den där listan skickades, så 4,5 månader har de haft på sig...

  • 7011e gången gilt
    Äldre 17 Aug 08:13

    ingen präst ringt än ingen kantor inget va då stressigt jag ringer på måndag.. 2 v kvar stress till 1000

  • 7011e gången gilt
    Äldre 17 Aug 08:20

    å hur tänkte tärnan när hon tar den sista helgen jag kan göra nått till bröllopet på till möhippa jaja mer panik mer stress hehe

  • Äldre 17 Aug 08:20

    Helipa, jag förstår dig! 

    Efter att ha varit i den här bröllops-karusellen i över ett år så har jag lärt mig två saker;
    1. Ingen förstår vår stress/planering/tid/energi/pengar/kärlek/oro/lycka inför bröllopet 
    2. Fokusera endast på lyckan att få gifta dig med mannen i ditt liv under bröllopspleneringen o bröllopet 

    Så mitt råd till dig Helipa är att vara glad för de vänner som kommer vara med på din möhippa och vara lycklig för att du vunnit högvinsten i livets lotteri, du har vunnit din blivande mans kärlek. Allt annat kan kvitta i livet!

    Ha en härlig dag Helipa! Hjärta 

     


    Brud anno 2013
  • Äldre 17 Aug 08:22
    7011e gången gilt skrev 2013-08-17 08:13:53 följande:
    ingen präst ringt än ingen kantor inget va då stressigt jag ringer på måndag.. 2 v kvar stress till 1000
    Vi gifter oss samma helg och kände lika stress inför prästen och kantorn. Vi skrev ett e-post och bad prästen ringa oss. I det e-psosten skrev vi att vi vara stressade och nervösa och ville träffas så fort som möjligt. Nu ska vi ses på tisdag!
    Glad 

     
    Brud anno 2013
  • confuz­ed86
    Äldre 17 Aug 08:27

    Idag är Dagen! Kl 10 kommer alla tjejerna! Då blir det hår, smink o skumpa! :)

  • Äldre 17 Aug 08:30

    Idag är både min möhippa och sambons svensexa. Svensexan har jag vetat om länge, men möhippan trodde jag skulle vara förra helgen, men då det inte blev så så fattade jag ju att den är idag (vi är bortresta nästa helg). Svensexegänget ringde på dörren klockan 8 och väckte oss, så sambon är redan iväg. 8.40 ringde det på dörren igen och jag fick ett brev medv instruktioner för min möhippa, men jag har gott om tid för jag ska bege mig iväg först 12.55 enligt brevet. De verkar inte ha tänkt på vår hund, men jag går ut med henne innan jag åker och så får jag bara hoppas att det finns något tillfälle att be någon gå ut med henne eller eventuellt sticka sig hem själv.

  • Alvsti­na
    Äldre 17 Aug 08:58

    Min möhippa blir också idag. När jag kom hem från jobb igår (+färgning av bryn och fransar, samt sista provning och hämtning av brudklänning) såg jag att mina båda systrar, som har åkt 50, respektive 80 mil, satt i soffan och såg luriga ut.

    Jag trodde inte att det skulle vli något eftersom detta är sista helgen innan vi gifter oss. Dom har fortfarande inte avslöjat vad som händer idag, men dom har fortfarande inte ätit frukost, så jag 

    Grattis till alla som gifter sig idag!! 

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!