• jennif­erocha­ugust
    Äldre 11 Feb 16:48
    280048 visningar
    2767 svar
    2767
    280048

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Hejsan på er blivande augustibrudar!


    Jag och min pojkvän kommer att gifta oss den 31 augusti i Sofia kyrka på Södermalm i Stockholm. Efter vigseln har vi hyrt Skärholmens gård, superfin 1700-talsgård (man kan aldrig gissa att den ligger utanför Skärholmen).
    Det här planerandet har nästan tagit kol på mig och jag jobbar ändå som projektledare!
    Vi har blivit besvikna, lurade, stressade, ledsna osv så många gånger under de 2 månader vi planerat bröllopet. Men nu äntligen är allt bestämt! Jag har precis designat klart inbjudningskorten och ikväll ska jag be pojkvännen godkänna dem. Hade hoppats på att de skulle hinna ut till alla hjärtans dag, men det lär ju inte hända :(

    Jag behöver er hjälp!
    Vilka blommor är vackra i augusti! Vi har inget riktigt styrt färgtema, men det blir väl ljusa pasteller typ blå, rosa, grön... Jag ville ju ha pioner, men det går tydligen icke att få tag på i augusti!

    Tack och hej!

  • jennif­erocha­ugust
    Äldre 23 Apr 12:30

    Nu kommer min jättelista! Det är så sjukt mycket att göra! När jag ser den här listan så får jag huvudvärk och blir illamående. Är jag ute i god tid? Behöver jag stressa? Det känns som att det är så mycket kvar att fixa!


    Klart


    Kyrka Präst Vilka som ska vara tärnor och marsalker Lokal (inkl serveringspersonal, dukning av linnedukar och linneservetter, dekorationer, barpersonal osv) Transport av gäster (buss från kyrka till festplats) Inbjudningskort Skor till bruden Liveband Fotograf Hår och makeup Övernattning på hotell 2 nätter Placeringskort Bröllopsresa Budget (även om den är spräng massa gånger) Toastmaster och värdinna Färgtema (som inte är ett färgtema egentligen, bara: pasteller) Önskelista (bidrag till bröllopsresan) Namnbyte (jag har precis skickat in blankett för att byta efternamn till min mammas flicknamn, A byter till samma efter vigseln) Presenter till marsalker

    Ej klart


    Transport av brudpar (HJÄLP!!! Vill inte betala 5000kr för en 30 minuters bilresa) Menyn (relativt klar, men behöver justera med lite vegetariska alternativ) Bordsplacering (går inte förrän vi vet hur många som kommer) OSA, vissa har inte hört av sig än Slöja, ska jag ens ha det? A:s vigselring (han ska få en ny då den han har idag är så klen) En massa logistik, planering, schema Vigseln (vilka låtar ska sjungas/spelas, in- och utgångsmusik, psalmer osv) Vigselprogram (vi vet ju inte ens hur vi ska ha det) Vad ska delas ut till att kastas på brudparet? (sånt där puffigt ris som smälter och är miljövänligt eller såpbubblor som INTE ger fläckar på kläder) Manikyr och pedikyr Hindersprövning Gravera och putsa ringar Presenter till tärnor

    Under arbete (på G)


    Brudklänningen är hos sömmerska Tärnornas klänningar är beställde (förväntas komma i början/mitten på maj) Vad brudgummen ska ha på sig (typ klart men inte köpt) Vad marsalkerna ska ha på sig (typ klart men inte köpt) Blommor (min toastmaster fixar detta med en bekant, men jag vi har inte riktigt bestämt exakt vad det blir) Dekorationer (har köpt lite rislampor, fjärilar och annat men vill även ha pompoms, vimplar och antika flaskor/burkar att dekorera borden med). Vill även ha partytält (som vi kan låna av bekant) och mysbeslysning i trädgården. Tårta (en bakbloggerska ska göra min tårta och i maj nu när vi vet hur många gäster det blir ska hon pårovbaka en tårta och vi ska få smaka!) Solist som är prelbokad till vigseln men inte helt klart
  • jennif­erocha­ugust
    Äldre 22 May 10:10
    psychosomatic skrev 2013-05-20 09:09:57 följande:
    Oj det var bra gjort av era gäster! Vissa har ställt frågor som typ får man ta med +1 och så, men sen när vi svarat har de inte svarat tillbaka om de ska komma eller inte. Vad betyder det då? Och ja, de som inte svarar alls tänker vi räkna som nej by default. Vi tänkte ge eftersläntare några dagar, kanske tom upp till en vecka om vi känner oss generösa, men kommer de ännu senare än det så kommer de att få ett "tyvärr så är det försent". Jag vet inte hur det är med er men jag började bröllopsplanerandet väldigt öppen, glad och tålmodig men i takt med att tiden gått och jag sett hur folk betett sig så har jag blivit alltmer.. vad ska man säga.. hård. Det är trots allt vår dag och om vi ska bjuda till fest så får fan folk bete sig som människor också. Man kommer till en gräns då man helt enkelt måste sätta ner foten och säga att nu bestämmer jag att det ska vara såhär. Det känns som att alla ska ha så mycket åsikter hela tiden. Det är väl ändå våran dag och i slutändan så är det ju vi som ska gifta oss.
    Jag känner verkligen igen mig i det du skriver!
    Jag tror vi var lite naiva när vi började planera bröllopet, trodde liksom att det skulle vara glädjefyllt hela vägen, även om vi visste att det skulle bli lite stressigt. Men det har tyvärr kantats av en del besvikelser, folk som inte hört av sig, blivit sura för att vi inte bjudit vissa och så... Det är trist eftersom vi verkligen försökt göra vårt bästa för att det ska bli en underbar dag och för att fira vår kärlek. Vi kan liksom inte göra alla nöjda och jag blev överraskad över hur mycket åsikter folk har om bröllop, att det ska vara på ett visst sätt och att gällande just bröllop är "vett och etikett" otroligt viktigt. Man ska göra si och man ska göra så, man ska bjuda på allt, bjuda alla osv... Och sen har folk inte vett att osa i tid. Riktigt tråkigt! Och jag kommer alltid minnas det och försöka göra mitt bästa som gäst för att vara positiv och glad när jag blir bjuden på framtida bröllop :)
  • jennif­erocha­ugust
    Äldre 22 May 10:29

    Jag känner mig så otroligt stressad över bröllopet och jag vet liksom inte ens vad det är jag stressar över! Men all logistisk känns jättejobbig, ekonomin är väldigt stressande... Men vi har väldigt mycket klart ändå inför vårt bröllop 31 augusti. Det som inte alls är klart är det min kille ansvarar för: vigseln. Så typiskt honom...
    Försökt kolla checklistor på nätet för att få lite koll på hur vi ligger till.

    Det som är klart är:
    * Kyrka
    * Transport för gäster (buss) och brudpar (båt)
    * Brudklänning och skor
    * Marsalker och tärnornas outfits
    * Fotograf
    * Hår och makeup för brud och tärnor
    * Hotell 2 nätter
    * Festlokal
    * Meny
    * Liveband
    * Brudens vigselring
    * Bröllopsresa
    * Inbjudningskort och osa
    * Jag har tagit min mammas flicknamn som vi båda ska ha efter vigseln

    Under arbete:
    * Festprogram
    - har ett bra utkast, men spikar det itne förrän några veckor innan bröllopet. Vi ska även köpa lite fina papper på panduro och fixa och trixa lite för att det ska bli fint...
    * Floristen
    - bokat möte 9 juni, men inte bestämt blommor än
    * Dessertbord
    - vi har bokat en tjej som ska göra ett dessertbord åt oss med bröllopstårta, cupcakes, cake pops, macarons och lite kakor. Det som återstår är att provsmaka i juli.
    * Bordsplacering och placeringskort
    - jag har gjort kartan för bordsplaceringen, men inte spikat hur vi ska sitta. Placeringskorten är inköpta, men jag behöver köpa lite snören och fina pennor till.
    * Dekorationer
    - jag har en tanke om hur jag vill ha det. Har köpt gamla glasflaskor och burkar som jag tänkte sätta blommor i. Jag har även köpt rislampor som jag skulle vilja ha utomhus. Funderar på "tårtunderlägg" att ha under tallrikarna, vill ah ltie romantisk vintage stil. Vi köper lite allt eftersom... Vi vet inte än hur tillgången till lokalen kommer att se ut. Vi hoppas att den itne blit bokad på fredagen, då kan vi komma dit och fixa på fredagskvällen innan. Skulle vara väldigt skönt!

    Ej klart:
    * Brudgummens vigselring
    - vi ska byta ut hans förlovningsring mot en rejälare ring
    * Brudgummens kläder
    - vi vet hur han ska se ut, men inte köpt än
    * Vigseln + vigselprogram
    - vi har prelbokat solist som måste bokas på riktigt, bokat präst, hittat förslag på psalmer men mycket återstår
    * Hindersprövning
    - ska skicka efter det så snart som möjligt
    * Ris eller såpbubblor
    - vad ska gästerna kasta på oss utanför kyrkan?
    * Dötid för gästerna
    - de kommer attt ha 1,5 timme att slå ihjäl medan vi fotograferas. Jag gilalr itne lekar och dylikt, men kanske ska köpa en gästbok i alla fall. Dessutom kommer det att vara dötid på en timme efter maten då personalen ska duka undan borden och förvandla rumemt till ett dansgolv. Då skulle vi kanske behöva göra något skoj?

    Jag tror det är allt? Är det något jag missat?

  • jennif­erocha­ugust
    Äldre 23 May 09:54
    Nivi och Jesper skrev 2013-05-22 23:24:48 följande:
    Usch vad tråkigt för er! Som tur är så har vi inte alls många sånna som inte tänker tre gånger innan de pratar. Har haft någon som trodde att man kunde ta med sig +1. Men det löste vi ut och ingen var sur för något. 
    Vissa folk har ingen uppfattning av hur dyrt det lätt blir med bröllop! Sånt ska man inte ens behöva informera. Även antalet med timmar man lägger ner på planeringen har vissa folk svårt att förstå. 
    Jag tror inte heller att folk förstår hur dyrt det är med bröllop. Alla kan liksom inte ha med sig +1 utan de som blir bjudna är ju de närmsta som vi gladeligen betalar drygt 1000kr per kuvert för liksom :)
  • jennif­erocha­ugust
    Äldre 27 May 13:39

    Jag hittade äntligen mina drömörhängen!
    Köpte dom på "antikt, gammalt och nytt" på Mäster samualsgatan i Stockholm :) Är så nöjd!


  • jennif­erocha­ugust
    Äldre 27 Jun 10:19
    idonotcare skrev 2013-06-26 21:05:59 följande:
    Jag gifter mig den 10 Aug. och håller på att flippa ut! Min klänning är för liten runt brösten, Fattas minst 1dm för att stänga till den håller på att gå ner i vikt men 1dm är mkt och den är insydd men jag håller på att dör! Det dumma är att det är en dragkedjeklänning med 0 stretch.  Någon som haft / har samma problem och hur har ni tänkt lösa det?
    Min klänning var också för liten kring bysten, det saknades 6-7 centimeter för att den skulle sitta riktigt bra enligt sömmerskan. Jag tog den till en sömmerska som jobbar just med festklänningar och brudklänningar. Hon kollade att det fanns sömnsmån och sa att det inte är några problem att sy ut! Idag ska jag till henne igen och prova klänningen :) Hoppas verkligen att den passar fint nu!!! Det är INTE fint när klänningen är för liten över bysten, det blir helt fel passform. Jag fick igen dragkedjan men såg helt rak ut i överkroppen = inga kurvor.

    Ta din klänning till en bra sömmerska/skräddare så kan hon eller han säkert fixa! Det kostar dock lite såklart... Men det är det ju värt!
  • jennif­erocha­ugust
    Äldre 2 Jul 12:29

    Nu är det mindre än två månader kvar till vårt bröllop 31/8. Det känns så nervigt och jobbigt, men har planerat, beställt och fixat det mesta. Borde vara lugn! Men vem kan vara det innan sitt bröllop? Kan inte fatta att det redan är juli!


    Det jobbigaste just nu är ekonomin, vi hade liksom inte börjat spara när vi i vintras bestämde oss för att köra. Vi hade absolut inte tänkt att det skulle bli så dyrt som det till slut blev. Trots att vi varit superduktiga och kommer att ha sparat 100.000 på 8 månader så ligger vi precis på gränsen att klara det. Det här är ett otroligt stressmoment såklart. Det finns såklart saker vi skulle kunna skära ner på, tex hotellnatt, transport och fotograf. Men vi vill verkligen inte.

    Hur har ni andra det? Någon mer som känner den ekonomiska pressen?

  • jennif­erocha­ugust
    Äldre 2 Jul 13:59
    Karolajia skrev 2013-07-02 13:18:41 följande:
    Det är samma här, Vi tänkte att 80.000 skulle ge oss lagom med marginal men nu är vi strax över 90.000 så det lär väl sluta på 100.000 antagligen. Hade en total breakdown och satt och grät när vi fick en faktura på 5000 som vi inte räknat med. Kändes som hela bröllopet skulle gå åt helvete. Men det gjorde det ju inte. Allt löser sig. Läste en artikel precis i början av planeringen och det är tre saker man inte borde spara in på: Ringen, fotografen och klänningen om jag inte minns fel. Och känns helt rätt. Ringen kommer du ju ha för evigt, klännningen är ju den enda gången i livet (förhoppningsvis) man får ha och till sist kommer dagen gå så himla fort och då kommer man vara tacksam att man har bilderna så man kan minnas tillbaka :)
    Jag skrev i någon annan tråd om ekonomin och då var det någon som skrev att "man inte ska planera för ett bröllop man inte har råd med" eller något liknande drygt. Men jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle bli så här dyrt när jag började planera! Jag har också fått några "breakdowns" på vägen gällande ekonomin eftersom det mesta blev dyrare än vi föreställt oss. Dessutom kommer det ju alltid någon utgift vi inte räknat med varje månad och då känns det som att hela planeringen rasar samman.
    Men å andra sidan har vi fina föräldrar som säkert skulle stälal upp omdet fattas några tusenlappar, så jag vet ju att det lsöer sig på något sätt. Men hade önskar att vi började spara pengar tidigare så det inte skulle blivit sånt stressmoment som det är nu.
    För jag gifter mig ju (förhoppningsvis) bara EN gång och då vill jag ha en fin dag. Det är aboslut inte ett jätteflashigt bröllop, men lite guldkant vill vi ju ha :)
    Slutsumman kommer att gå på ca 130.000 för oss om vi räknat rätt! Hade nog också tänkt oss runt 80 från början.
  • jennif­erocha­ugust
    Äldre 2 Jul 18:16

    Ja ni... Var går pengarna egentligen? I stora drag så här: - Fotograf hela dagen 17.000 - Liveband 12.000 - Kläder 12.000 - Lokal 8000 - Mat 14.000 - Alkohol 12.000 - Serveringspersonal 9.000 - Hotell 4.000 - Transporter 6.000 - Blommor och dekorationer 6.000 - Kläder, skor, bröstnäsdukar, flugor till brudföljet 4.000 ... Och så rullar det på! Som sagt så vet jag ju att vi skulle ha kunnat nöja oss med fotograf i några timmar eller bett en vän, och vi hade kunnat ha Spotify istället för liveband. Men vi vill ha de gött och det dår vi betala för hehe...

Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!