• Äldre 1 Jun 08:16
    3805 visningar
    32 svar
    32
    3805

    känner blä om min klänning

    Kan du inte visa bilder då du har klänningen på dig? :) Det är svårt att komma med goda råd och pepp om man inte vet vad det handlar om.

    Och kan du inte be henne byta tillbaka till snörning då?


  • Äldre 1 Jun 08:44
    #5

    Jag håller med om att den var finare utan axelbanden faktiskt. De såg inte riktigt ut att passa ihop med klänningen i övrigt, modellen osv. Hm. Det ser ju faktiskt ut att vara ganska stor skillnad på före och efter, jag tycker nästan att det ser ut som två olika klänningar. Har du samma underkjol på sista bilden och bilden med axelbanden? Ändrade hon något annat än att sy ut den lite och sätta dit dragkedja? Går dragkedjan lika långt ner som snörningen gjorde?


  • Äldre 1 Jun 10:02
    #11

    Sista bilden, är det innan hon sydde om klänningen till dragkedja? För jag tänker verkligen då att du ska be henne byta tillbaka till snörning i ryggen och använda underkjolen, så kanske det känns bättre. Det är ju lättare med snörning att justera så att den sitter åt på rätt ställen och lagom mkt.


  • Äldre 1 Jun 10:06
    #12

    Du skulle ju också kunna pröva sätta ett band (inte jättesmalt) över där skarven är, dels för att dölja att det är en rätt skarp skarv där och dels för att platta ner klänningen lite precis nedanför på höften. Ni kanske har någon annan temafärg?, så du skulle kunna sätta ett band i den färgen. Eller be sömmerskan sy ett band i matchande färg och limma sedan dit lite bling på det så det matchar klänningen i övrigt. Ja, samt att använda en underkjol som ger kjolen lite vidd nertill och på så sätt balanserar ut att det ser brett ut över höfterna.


  • Äldre 1 Jun 10:11
    #13

    Jag menar alltså att man sätter det såhär, precis i skarven mellan överdelen och kjolen.



     


    Men att du använder ett bredare bälte, likt detta.



Svar på tråden känner blä om min klänning