• Sia
    Äldre 6 Mar 00:14
    8075 visningar
    38 svar
    38
    8075

    Släkting som bjuder in "nya" flickvännen fast vi inte vill...

    Min blivande har en släkting som han står ganska nära. Denne släkting har ett ganska struligt kärleksliv. Till i somras var han tillsammans med en underbar kvinna, de var tillsammans i flera år och vi umgicks med dem så ofta vi kunde. Efter att det tog slut mellan dem träffade han ganska snart en ny kvinna som vi inte tyckte särskilt bra om. Vi träffade dock bara henne en gång, för det tog snart slut mellan dem också. Min blivandes släkting ringde då och berättade att de var för olika och att hon försökt lura honom. Skönt att hon är ute ur bilden, tyckte vi.


    När det började dra ihop sig för oss att skicka ut inbjudningar ringde släktingen och bad oss bjuda in hans ex (kvinnan vi tyckte mycket om) vilket vi gjorde eftersom vi själva också vill att hon ska närvara. Vi har behållt kontakten med henne efter att de gjorde slut. Vi skickade alltså en inbjudan till honom och en till henne.


    Nu är det en månad kvar till OSA och förra veckan ringde släktingen och sa att exet vi bjudit inte ville följa med på bröllopet för att han skulle ta med sig det andra exet också. De har nämligen blivit tillsammans igen fick vi veta. Min blivande gjorde då klart att det är det första exet som är bjuden och inte den andra kvinnan. Han sa till honom att vi ju faktiskt bjudit henne för att även han ville det. Men detta vägrar han acceptera. Han vill ha med sig båda kvinnorna, alternativt bara den han är tillsammans med nu (som vi inte tycker om).


     


    Snälla ge mig ett råd, hur ska vi hantera den här situationen? Vi vill verkligen att den första kvinnan ska komma och vi vill absolut inte att den andra kvinnan kommer. Det känns så löjligt alltihop. Förstår inte varför han absolut måste ha med sig kvinna #2, de har bara varit tillsammans en månad eller nåt sånt, och han vet hur mycket vi tycker om den första kvinnan.

  • Svar på tråden Släkting som bjuder in "nya" flickvännen fast vi inte vill...
  • Sia
    Äldre 6 Mar 16:30
    #15

    Gud så skönt att se att det finns så många vettiga människor här... ! Vi tycker själva att vi har rätt att avgöra vem som får och inte får komma på vårt bröllop, men efter allt strulande började vi tvivla. Så himla skönt att se att det inte är vi som resonerar konstigt runt det här.


     


    Vill bara klargöra att vi INTE skickat ut "plus en"-inbjudan till släktingen, utan vi har bjudit honom specifikt och den första kvinnan var för sig. Vi skulle bjudit den första kvinnan även om han inte bett oss, men vi har låtit honom tro att det var för hans skull mest för att han ska fatta att han beter sig illa som vill ha med sig ännu ett ex. Den strategin har ju visserligen inte funkat än så länge.


     


    Så som han beter sig skulle det inte göra mig något om han inte kom på bröllopet, men han är väldigt viktig för min blivande. Han har blivit som en extrapappa efter att blivandes pappa gick bort hastigt. Släktingen är ganska lättstött av sig och blivande är lite rädd att förlora honom om han inte får göra som han vill, men samtidigt är vi båda överens om att det är småbarnsfasoner han håller på med och han är ändå 60 år. Man tycker ju att han borde fatta?! Vi får väl se hur det går med det hela. Som det ser ut nu så kommer vi stå på oss!

  • Sia
    Äldre 12 Jun 12:09
    #37

    Tack Diphylla för ditt svar! Nu är det drygt en månad sen vårt bröllop var, men jag tänkte berätta hur vi gjorde. Vi stod på oss. Sa till släktingen att vi inte har något emot hans nya (som vi knappt träffat), men de var inte tillsammans när vi skickade ut inbjudningarna och att vi då bjöd hans före detta efter hans önskemål. Till slut förstod han och kom till bröllopet tillsammans med sitt ex. Hans nya kände sig kanske snuvad på sin inbjudan, men eftersom det var han och inte vi som hade bjudit henne var det något han fick stå för. Hon verkade inte ha nåt agg mot oss. Och nu är det ändå slut mellan dem igen, så ingen skada skedd inför framtiden. ;)

Svar på tråden Släkting som bjuder in "nya" flickvännen fast vi inte vill...