• skarab­org201­2
    Äldre 6 Mar 17:21
    8024 visningar
    38 svar
    38
    8024

    Släkting som bjuder in "nya" flickvännen fast vi inte vill...

    ElinFalk85 skrev 2012-03-06 14:14:21 följande:
    men detta ÄR ett bröllop långt bort och min tärna känner ingen. hon frågade väldigt förysnt och snällt, hon är en väldigt snäll människa min tärna (är ju därför hon är min tärna bland annat) =). hon åker ända fråm halmstad till sthlm för att medverka =).
    Förlåt, det här kanske inte är relevant. Men tycker du/ni att åka från Halmstad till Stockholm är långt att åka för ett bröllop? Jag tycker det är en ganska "normal" sträcka att åka...! Vem har alla sina släktingar och vänner inom samma stad?!?
  • skarab­org201­2
    Äldre 7 Mar 12:07
    #28
    Cissilli skrev 2012-03-07 10:09:44 följande:
    Dock förstår jag henne, 5t är ju faktiskt inte 30 min liksom! :) Vi har gäster från USA och Norge, men ändå.. 5t är myket för de som tycker det..hej åka åka 5 t framme till vigseln typ 14 sedan hem sentpå kvällen åka åka 5t.. I GET IT iaf;)
    Ja 5h är långt att åka om man ska åka hem på kvällen igen (dock måste man inte åka bil den sträckan, behöver det verkligen ta så lång tid?). Hur som, jag tog nästan för givet att man stannar över natten eller kommer dagen innan om man ska vara någons tärna. Alla våra gäster kommer att stanna över, de som har kortast sträcka att åka har 20mil, (en person som har 3mil att åka dock) men mest långväga kommer från Finland, Norge och England.
  • skarab­org201­2
    Äldre 7 Mar 12:18
    #29
    Just Me skrev 2012-03-06 18:26:40 följande:
    MIna släktingar åker 180 mil Men så har jag lovat att det ska bli värt det ha haa 

    Åter till ämnet Kom på att det här är nog rätt vanligt. Min svärmor har oxå "name droppat" folk "Jo men ni MÅSTE ju bjuda X, visst ska ni det, för jag tycker ju sååå mycket om X!" Eh nej det hade vi inte alls tänkt och göra.... och kommer inte göra. Det är vårt bröllop och vi ska ha med folk som VI tycker om. Om vi ska börja bjuda med allas ex och varenda en som NÅGON på bröllopet tycker om så kommer vi inte få plats i någon lokal överhuvudtaget.... Så nä, än en gång: Stå på er!! Det är ERT bröllop och han borde veta bättre än och ringa och tigga "fribilljetter" till någon brud han råkar vara ihop med just nu...  
    Haha, ja vi har med väldigt långväga så man får verkligen anstränga sig så de tycker det är värt det! =)

    Jag har inte riktigt tänkt på det förrän du nämnde det, men vi har upplevt exakt samma sak med svärmor. Egentligen har jag inte något emot det då hon erbjudit sig att ge ett ekonomiskt bidrag för att vi ska kunna bjuda fler släktingar till min sambo. Men när hon tyckte att vi skulle bjuda kusinernas barn med...då gick det för långt för mig. Då sa jag stop! Det är en sak att bjuda kusiner som är barn, men när det kommer till kusinernas barn då tycker jag det går för långt. (kan tillägga att jag varken träffat denna kusinen, dennas hustru eller barn, min sambo har inte heller träffat frugan och barnen!)
    Sen blir det lite konstigt att han har mostrar och fastrar och kusiner när jag inte har bjudit en enda sådan, men han umgås med en del av sina, det gör inte jag. Jag har kompenserat med att bjuda fler vänner istället!
Svar på tråden Släkting som bjuder in "nya" flickvännen fast vi inte vill...