• Äldre 6 Mar 10:04
    8021 visningar
    38 svar
    38
    8021

    Släkting som bjuder in "nya" flickvännen fast vi inte vill...

    Det är inte upp till honom att bjuda in folk. Det är upp till er.

    Sen brukar man bjuda "med respektive" och om han och den här tjejen är tillsammans igen så är det ju kutym att man bjuder dom som ett par. Men bara för att det "brukar vara så" betyder inte att ni måste följa den etikettregeln.
    Dessutom brukar det gälla etablerade par som är tillsammans när inbjudan skickas ut. Inte om dom tillkommer i efterhand. Oavsett om dom varit tillsammans förut eller inte.

    När inbjudan gick ut så var han singel om jag förstod trådstarten rätt, han frågade då om han kunde få bjuda ett ex som ni tycker om och ni gick gärna med på det. Det är hans "plus en". Och det är generöst av er eftersom det inte är en svensk sedvänja att bjuda så.
    Men +2 existerar inte Tungan ute 

    Sätt hårt mot hårt. Han ville bjuda den här första tjejen och hon har fått sin inbjudan. Han får inte ta med någon annan. Så antingen kommer han själv eller så får han också stanna hemma med #2.
    Men håll i minnet att om det kommer att hålla med #2 denna gång så kanske ni har förstört möjligheterna till en bra relation med dom i framtiden... 

  • Äldre 6 Mar 18:43
    #18
    Sia skrev 2012-03-06 16:30:56 följande:

    Vill bara klargöra att vi INTE skickat ut "plus en"-inbjudan till släktingen, utan vi har bjudit honom specifikt och den första kvinnan var för sig. Vi skulle bjudit den första kvinnan även om han inte bett oss, men vi har låtit honom tro att det var för hans skull mest för att han ska fatta att han beter sig illa som vill ha med sig ännu ett ex. Den strategin har ju visserligen inte funkat än så länge.


     


    Det var ju jag som skrev +1.

    Och jag menade inte att ni hade bjudit honom med +1 utan som du skriver - han ville att ni skulle bjuda henne och det gjorde ni (oavsett om ni skulle bjudit henne ändå eller inte). Alltså har ni varit mer än tillmötesgående.
    Han har redan fått er att bjuda in en extra (eller tja... Men det behöver han ju inte veta Tungan ute ).
    Och nu kräver han att ni ska bjuda in en till, eller byta ut den han först bjöd in mot en annan. Hur oförskämt är det inte att ta tillbaka en inbjudan?

    Förklara för honom att ni gärna skulle bjudit in hans nya också. Men han bad er att bjuda den andra först. Och nu är det lite sent att ta tillbaka inbjudan. Att hon inte vill komma om ni bjuder in den andra kvinnan också har inget med saken att göra. Utan principen att ta tillbaka en inbjudan för att bjuda någon annan är ytterst oförskämt, och ni vill inte vara oförskämda. Och att ni vet att han inte vill att ni ska vara det heller...
    Fråga om ni kan kompromissa lite... Kanske bjuda in bara dom två på en fika / enkare middag någon kväll efter bröllopet. Förklara att ni inte vill ta avstånd från henne, men att nu är inbjudningarna skickade och ni vill och kan inte ändra dom.

    Tryck på de punkter där ni vet att han är lite känslig (om det är vett och ettikett eller något annat). Prata gärna med hon som ni vill ha där också och berätta att ni inte kommer att ge er när det gäller den här andra kvinnan, att ni inte heller vill ha henne där. Så att hon kan känna sig trygg och säga att hon minsann inte kommer att tacka nej till bröllopet.

    Lycka till.
    Det finns många sätt att stå på sig utan att vara dum, elak eller oförskämd. Så det fixar ni säkert galant Solig 
  • Äldre 7 Mar 11:07
    #25
    pulmonate skrev 2012-03-07 09:35:23 följande:
    Skönt att veta att det inte bara är vårt bröllop som alla verkar vilja komma till. Jag blev rätt paff när folk började bjuda in sig som man verkligen inte alls hade tänkt bjuda. Vi är redan tok för många! 
    Jag pratade med en kompis i helgen som sa att 10 personer kom till deras bröllopsmiddag utan att dom ens var bjudna! Och en annan sa att 3 familjer tog med sina barn trots att det var ett barnfritt bröllop och det hade framgått klart i texten, sen hade övriga gäster blivit sura för att inte deras barn hade blivit bjudna. Så fel det kan bli. Jag vet inte vad jag gör om extrapersoner kommer. Det blir även en svår situation om någon svarar på OSA och säger "vi kommer" även om inbjudan bara varit till en person. Men det kanske är onödigt att oroa sig för det förräns det händer
    Tja, vi höll på att få ett gäng gäster som skulle på bröllopet efter oss i kyrkan. Dom traskade in i församlingshemmet där mina kollegor som skulle servera höll på och dukade och fixade, och började bläddra i våra program mm...
    Några uttryckte att det verkade roligare att stanna på vårt bröllop än att åka på det dom skulle på Tungan ute 
  • Äldre 7 Mar 12:03
    #27
    pulmonate skrev 2012-03-07 11:32:52 följande:
    Nemmen sluta! Man kan crasha andra event men inte bröllop! Jag är den första som går in på t.ex. Operan eller en konstutställning när de har vernisage och äter mig mätt..ahah, men INTE bröllop (eller begravningar) där får väl gränsen gå! haaha. Så fräkt!
    Skrev den här tråden efteråt... lite mer utförligt Flörtwww.brollopstorget.se/Forum-1-88/m4058852.html
Svar på tråden Släkting som bjuder in "nya" flickvännen fast vi inte vill...