• polkapinne

    Har någon av er gjort en fuling?

    Är igång med att kolla priser på hår och smink.


    Som med allt annat höjs priserna rejält i bröllopssammanhang. Såg att en frisör tog 500 kr/h för en uppsättning men en bruduppsättning + smink skulle kosta 3500! Sjukt mycket extra tycker jag.


    Ringde en annan och sa att jag skulle vara gäst på ett bröllop och hon gav mig då ett pris för håruppsättning på 500 kr/h. Smink vet jag inte.


    Min fråga är då om någon av er gjort en fuling och sagt att ni bara ska vara gäst, brudtärna eller något annat och då fått ett billigare pris? Jag har lust att göra det men det skulle vara hemskt pinsamt om man blev påkommen.

  • Svar på tråden Har någon av er gjort en fuling?
  • AnnMurr

    Jag sa att det var bröllop, men ville ha en vanlig uppsättning. Där ingår inte konsultation och fick ner priset. Så dår behöver jag inte hymla med någonting och får njuta ändå. :)

  • lilly7

    Min frisör är även bjuden på bröllopet så lite svårt för mig att göra en fuling . Å andra sidan har jag tillgång till honom hela dagen och kvällen om det skulle behövas

  • Lenblo

    Det som är så tråkigt är att bara för att man råkar nämna b-ordet så är man automatiskt instoppad i det allra dyraste kvalitetsfacket med provuppsättningar, och super-extra-duper-hållfast-perfekt. Många brudar kräver inte alls perfektion framemot 22-tiden. Och håller inte en vanlig festfrisyr för att gå några meter fram i kyrkan plus en middag skulle i alla fall jag klaga.

    Själv lyckades jag övertala en frisör att göra en ganska avancerad frisyr på mig som "festfrisyr" för 1100:- trots att han mycket väl visste att jag skulle stå brud. Sedan verkade det som om han inte kunde låta bli att fästa allt tillräckligt hårt för bungyumping ändå, men det tar jag som ren bonus.Flört

    Tårtan inköptes naturligtvis som festtårta på ICA Maxi. De har massor av fyllningar så man måste inte gilla prinsesstårta. Med en vit marsipanyta fixade jag själv dekorerandet (färska rosor/rosenblad) dagen innan.

  • BlackWIngedAngel
    Blingbling skrev 2012-03-08 15:26:00 följande:
    Jag skulle absolut köra en fuling och be om en "festfrisyr"!
    Köper inte argumentet att man betalar för att brudfrisyren ska hålla hela kvällen så därför kostar den 1500 kr mer... Ska man på en bröllopsfest så förväntar man sig väl att den ska hålla lika länge och inte rasa ihop efter 1 timme...
    Lunch och ett glas bubbel för 1500 kr...

    Jag gick själv i fällan med brudfrisyren men har en ganska rolig historia på min bröllops sida om hur jag fyndade bröllopstårtan genom att kalla den "festtårta" =)

    Kika här:
    bröllopscoachen.hemsida24.se/start-allt-f%C3%...
    Såg din hemsida, tänkte bara säga att mannens blomma på kavajen heter corsage. Kravatt är ju istället för slips.

    Hursomhelst så kan det ju vara värt att tänka på att ska man ha slöja så blir det ju svårt att göra en s.k. fuling. Dels för att det är uppenbart att man är brud och dels för att priset kommer gå upp av att frisören ska lägga tid på att fästa in den i frisyren. Likadant med tiara/krona. 

    Över lag tror jag att båda sorterna förekommer, dvs både de som passar på att ta överpriser pga att man säger bröllop, men även de som gör erbjuder mer för en brud och hos de sistnämnda bör man alltså kunna diskutera priset om man inte vill ha det så avancerat. Jag har varit öppen med att jag ska gifta mig när jag bokar saker och tårtorna kostade inte mer för det, då jag ville ha vanliga tårtor. Blommorna kommer däremot bli dyrare än vanliga buketter som man ger bort, men det beror på att jag vill ha en droppformad bukett med särskilt utvalda blomsorter mm, alltså innebär det ett merjobb för den som gör det.
  • Zima

    Är frisyren väldigt viktig för dig och du vill att varenda hårstrå ska ligga rätt kan det kännas tryggare att välja bröllopsuppsättningen om det ingår en konsultation. Annars kör på vanlig festuppsättning.

    Jag var med om något tråkigt tidigare i veckan. Ska gifta mig om en vecka och hade bokat in festuppsättning (timpris 900 kr) hos en frisör. I fredags skulle jag även klippa och färga håret hos samma frisör. Var inne i butiken i torsdags och ville se färgerna och även kolla att min önskade håruppsättning (lockligt hår med liten uppsättning) skulle ta cirka 1 h. Jag hade en liknande frisyr på min examensbal och då tog det cirka 1h och den frisyren höll från kl 12 till sent på natten.

    Jag råkade nämna att det var min bröllopsdag och då blev frisören genast osäker och var tvungen att prata med chefen som även han var på plats. Chefen sa att om det var min bröllopsdag var jag tvungen att välja deras bröllopspaket (3000 kr) där det ingick konsultation och provuppsättning. Jag sa att jag ej var intresserad av en provuppsättning eftersom min önskade håruppsättning är enkel och att frisyren inte är så viktig för mig. Men han fortsatte att argumentera för att när deras kunder har en bröllopsdag så vill de göra på ett visst sätt, hålla en hög standard och han påpekade även att de lägger ner mer arbete i jämförelse med en vanlig festuppsättning. Jag hävdade att det var upp till mig som kund vilken tjänst jag ville köpa och i mitt fall ville jag tillbringa max 1.5 h (helst 1h) hos frisören eftersom jag har annat inbokat under dagen. Men de vägrade ändå att utföra en festuppsättning på mig eftersom det var min bröllopsdag. Det slutade med att jag bokade av festuppsättningen, klippningen och hårfärgningen hos dem. Får det verkligen gå till så här?

    Jag har nu bokat in en festuppsättning hos en annan frisör och kommer inte att nämna att det är min bröllopsdag.

  • say yes

    ser det inte som en "fuling", isf är det väl fulare att ljuga/luras...Man skall väl alltid göra sitt bästa!

  • Chicita
    Zima skrev 2012-03-11 12:42:37 följande:
    Det slutade med att jag bokade av festuppsättningen, klippningen och hårfärgningen hos dem. Får det verkligen gå till så här?
    Klart att det inte får gå till så. Jag skulle ha kollat med en konsumentvägledare i din kommun.
    Om du inte vill ha något annat än en enkel festuppsättning så ska du inte behöva betala för mer heller.
    Däremot om du hade försökt smyga undan en "avancerad bröllopsuppsättning" genom att försöka få en gratiskonsultation "när du ändå var där" osv så skulle jag förstått om dom ville ha betalt för det. (du förstår hur jag tänker kanske? Och jag säger inte att det var det du gjorde, tvärt om). 

    Det är ju som att vägra att sälja en begagnad bil till någon som talar om att dom ska använda den till sitt nystartade företag *typ*.
    Eller att tvinga brudpar att boka sviten på hotell oavsett om dom vill ha den eller inte... 
  • Zima

    Jag ringde konsumentvägledaren i min kommun och dett finns ingen svensk lag som stöder kunden i detta avseende. Frisören har rätt att själv välja deras tjänster. Sen kan man tycka att det är felbehandling men det hjälper ju inte kunden.

    Vad hände med "Kunden har alltid rätt?"? :)

    Jag kommer aldrig att gå till den frisören igen och kommer att berätta denna lilla historia till kollegor och bekanta så att de förhoppningsvis ej går dit.

    Dock har jag ingen aning om hur den nya frisören jag har bokat in för festuppsättning står i frågan. Tänker inte riskera något inför lördagens bröllop. :)

  • Chicita
    Zima skrev 2012-03-13 11:05:18 följande:
    Frisören har rätt att själv välja deras tjänster. Sen kan man tycka att det är felbehandling men det hjälper ju inte kunden.
    Hmm... så i teorin så skulle dom kunna vägra att bara klippa topparna om man inte bokar ett paket med schampoonering, toning mm också? 
    Låter skumt tycker jag Tungan ute 
Svar på tråden Har någon av er gjort en fuling?