• polkap­inne
    Äldre 5 Mar 17:21
    13478 visningar
    82 svar
    82
    13478

    Har någon av er gjort en fuling?

    Är igång med att kolla priser på hår och smink.


    Som med allt annat höjs priserna rejält i bröllopssammanhang. Såg att en frisör tog 500 kr/h för en uppsättning men en bruduppsättning + smink skulle kosta 3500! Sjukt mycket extra tycker jag.


    Ringde en annan och sa att jag skulle vara gäst på ett bröllop och hon gav mig då ett pris för håruppsättning på 500 kr/h. Smink vet jag inte.


    Min fråga är då om någon av er gjort en fuling och sagt att ni bara ska vara gäst, brudtärna eller något annat och då fått ett billigare pris? Jag har lust att göra det men det skulle vara hemskt pinsamt om man blev påkommen.

  • Svar på tråden Har någon av er gjort en fuling?
  • Äldre 7 Mar 14:21
    #23

    Prisskillnaden beror ju på att en festfrisyr ska hålla några timmar i alla fall. Inte hela världen om inte varje hårstrå ligger exakt 100% rätt.
    Ingen provuppsättning (vilket ju tar minst lika lång tid, om inte längre - som uppsättningen sen gör på dagen D) och en bruduppsättning lägger dom betydligt mer tid på.
    En festuppsättning kan gå på så kort tid som 15 minuter om det är väldigt enkelt gjort. En bruduppsättning tar sällan kortare tid än 1-2 timmar pga att dom vill vara säkra på att allt sitter där det ska hela kvällen. Och att varje slinga är perfekt slät / vågig / lockig...

    Så 15-30 minuters jobb 1 gång mot kanske 6-7 timmars jobb totalt uppdelat på 2-3 ggr.
    Tja... varför är det så stor prisskillnad tror ni Flört 

    Om det inte är viktigt att ha en perfekt frisyr som garanterat håller hela kvällen så kör man på en vanlig festuppsättning. Men då får man räkna med att någon slinga kanske lossnar, eller att håret inte blir helt perfekt i varje hårstrå...
    Precis som om man bara vill ha en bukett för att ha nåt att hålla i men att det inte är så viktigt hur den ser ut så går man till floristen på förmiddagen och säger att man vill ha en rosa/blå/grön/whatever bukett med lindade stjälkar. Då har inte floristen beställt hem extra blommor för att vara säker på att inte behöva använda skadade exemplar utan man får det som finns inne i butiken vid tillfället.

    En bröllopstårta kan man jobba på i flera veckor (alltså förbereda blommor, dekorationer osv. En vanlig födelsedagstårta kan man slänga ihop på några timmar (eller tja man ska ju baka bottnarna, fyllningen ska sätta sig osv. Det är bara tid för dekorationerna som jag menar nu) 

    TS: Jag skulle valt nr 2 om du vill ha provuppsättning och kolla att du kommer bli nöjd. Och alltså deras erbjudande med smink, lunch och bubbel

    Om du vill chansa och bara få hjälp med håret och fixa sminket själv så skulle jag valt nr1 och 500:- alternativet.
     
    Det är absolut inget fel i att välja budgetaltenativen. Och visst finns det vissa som lägger på extra kostnader i onödan.
    Men i de flesta fall så kostar det mer för att man får mer för pengarna helt enkelt... 

  • Äldre 7 Mar 14:23
    #24
    polkapinne skrev 2012-03-07 14:02:31 följande:

    Okej nu har jag pratat med de båda salongerna som jag hittills ringt till. De är lite billigare än i det första exemplet jag gav.


     


    Salong 1: Bruduppsättning + smink från 2700 kr. Vanlig uppsättning från 500 kr.


     


    Salong 2: Bruduppsättning + smink 2500 kr. Då ingick också lunch och bubbel på salongen. Vanlig uppsättning + smink 1500 kr.


     


    Har då sagt till båda att det ska vara en enkel knut med lite löshår i kanske. På salong 2 sa de då att det var svårt att säga om det blev billigare de ville gärna träffa mig och diskutera. På salong 1 sa att det kanske blev lite billigare men inte mycket eftersom de lägger ner mer tid på håret och allt förarbete med konsultationer.


     


    Men en "enkel" knut ska ju fortfarande se bra ut och hålla. Inte vara den knut man sätter upp vid t.ex. matlagning... ;) Tycker inte dessa priser är farliga alls. Jag betalade 3200:- tror jag...det var inte mer är 3500:- iaf och sen betalade vi för min systers, tärna, hårfix.
  • polkap­inne
    Äldre 7 Mar 14:50
    #25

    Nej, det är egentligen inte orimliga summor. Jag förstår mycket väl att det krävs extra jobb för frisörerna och vill man ha det får man betala för det.


     


    Men det är först nu jag tänkt att jag skulle gå till en salong och fixa mig. Hade innan tänkt att min bästa vän som är tärna skulle båda sminka och fixa mitt hår eftersom hon är duktig på det. Men hon bor i usa och pga olika omständigheter vet hon inte nu om hon ens kan komma hit och gå på mitt bröllop... Vilket då har satt mig i en sits där kontrollfreaket i mig vill få det gjort på salong så jag vet att det håller hela dagen och natten.


    Och eftersom jag inte haft en tanke på vad det skulle kosta innan så är det ett par tusenlappar som jag inte räknat med:) Sen att jag inte heller kan gå till min vanliga frisör stör mig lite.

  • 090208
    Äldre 8 Mar 14:26
    #26

    Jag sa inte att jag skulle gifta mig. De frågade inte ens, annars hade jag bara sagt att jag varit gäst eller nåt.

  • Charli­e13
    Äldre 8 Mar 18:58
    #30

    Där jag ska göra uppsättningen till bröllopet kostar det 300 kr /halvtimme. Oavsett om du klipper dig /slingar/färgar håret /bal/brud/festuppsättning. Så när jag klipper mig där kostar det ca 600 kr.

  • JuliBr­ud89
    Äldre 8 Mar 19:11
    #31

    Haha! Det dær har jag aldrig tænkt på!! Jag jobbar sjælv på en frisørsalong, och anledningen till att det ær så dyrt ær før att en brud tar otroligt lång tid. Det ska va perfekt, och en speciell dag før bruden utan stress! Så vi sætter av næstan hela dagen før bruden, (dvs att før att vi ska gå med vinst før alla kunder vi kunde haft den dagen) så højs priset tyvær.I tillægg tar håruppsættning mycket længre tid æn mycket annat, och hos många ær ju tyvær tid pengar :/ Så dærfør kostar det mer :( Och så har du væl en provtimme inkluderat i priset? (hoppas jag?) Dær dom sætter upp håret som du vill och provsminkar dig så det inte blir missførstånd på sjælvaste dagen.

    Men det ær ju smart det du tænkt gøra, men jag som frisør skulle ju såklart inte bli spec glad om du blev påkommen ;P

    Men om du vågar, kan du ju bestælla hos en lærling eller något (!?) dom flesta ær vældigt duktiga och tar halva priset. (Beror på hur långt dom kommit i utbildningen dock.) Men då antar jag att sminket gørs av en proff.. Mitt tips ær att ringa och fråga, och fråga om du kan ev få en "prov, provtimme" før att se om lærlingen fyller dina krav? :) Det ær absolut lov att fråga :) Lycka till!

  • Theres­ebride
    Äldre 8 Mar 21:01
    #32

    Jag gick i luleå och frågade en frisör och där tog dom 720 kr för festuppsättning och 1440 kr för bröllopsuppsättningen, där ingick konsultation, men det innebar inte att man skulle få prova fixa håret utan helt enkelt bara prata och kanske visa någon bild för frisören om hur man ville ha det. Ville jag få provfixa håret så skulle jag då behöva betala för en festuppsättning. Förstod inte varför det skulle vara så stor skillnad. Kommer nog köra en fuling skulle jag tro och inte säga att det är jag som gifter mig.

  • Äldre 8 Mar 21:24
    #33
    Theresebride skrev 2012-03-08 21:01:55 följande:

    Jag gick i luleå och frågade en frisör och där tog dom 720 kr för festuppsättning och 1440 kr för bröllopsuppsättningen, där ingick konsultation, men det innebar inte att man skulle få prova fixa håret utan helt enkelt bara prata och kanske visa någon bild för frisören om hur man ville ha det. Ville jag få provfixa håret så skulle jag då behöva betala för en festuppsättning. Förstod inte varför det skulle vara så stor skillnad. Kommer nog köra en fuling skulle jag tro och inte säga att det är jag som gifter mig.


    Dom flesta konsultationer innebär att dom i alla fall hafsar ihop håret lite i en liknande frisyr som man vill ha, bara för att se om man passar i den. Även om dom inte gör en ordentlig uppsättning liksom. 
    Så det var dålig stil.
    Samma med provsminkning. Även om dom inte gör allt så brukar dom prova ut vilken bas/ foundation man ska ha och sen sminka ena ögat så man får ett hum om hur det kan bli och säga om man gillar det eller inte...

    Det är ju därför det kostar extra. För att det tar extra tid och att man ska få en känsla för om det är rätt eller om man vill ändra sig. Lite svårt att hinna ändra sig på dagen D liksom... 
  • august­esen
    Äldre 8 Mar 21:35
    #34

    Jag bokade först ett paket för 2500:- med provuppsättning, håruppsättning, skumpa, lunch och snacks.

    Men blir för dyrt så jag ska byta ner mig och göra en vanlig uppsättning som kostar mellan 800-1300:- och då ingår en provuppsättningen och beräknad tid är 1-3h så det är ju perfekt. Sminkningen gör en utifrån som tar 800:- med testsminkning eller 500:- om man inte vill testa (vilket man såklart vill).

    Känns ju dock lite snålt att ta med sig egen skumpa och lunch men blir fööör dyrt annars. Vi kommer vara 4 pers som ska fixa håret så de får dom ta..dom tjänar ju pengar på det!

  • theged­instud­io
    Äldre 9 Mar 00:05
    #35

    Det verkar inte vara så kul att göra sig iordning i "smyg"... På bröllopsdagen ska man bara njuta och vara den som står i centrum!

    Försök att hitta någon som inte tar överpriser bara för att det är bröllop! Som bas, kan du räkna på att det kostar mellan 400-500 kr i timmen för hår/smink gjort av en professionell. Oavsett vad det är för tillfälle det skall vara till..
     

Svar på tråden Har någon av er gjort en fuling?