• polkapinne

    Har någon av er gjort en fuling?

    Är igång med att kolla priser på hår och smink.


    Som med allt annat höjs priserna rejält i bröllopssammanhang. Såg att en frisör tog 500 kr/h för en uppsättning men en bruduppsättning + smink skulle kosta 3500! Sjukt mycket extra tycker jag.


    Ringde en annan och sa att jag skulle vara gäst på ett bröllop och hon gav mig då ett pris för håruppsättning på 500 kr/h. Smink vet jag inte.


    Min fråga är då om någon av er gjort en fuling och sagt att ni bara ska vara gäst, brudtärna eller något annat och då fått ett billigare pris? Jag har lust att göra det men det skulle vara hemskt pinsamt om man blev påkommen.

  • Svar på tråden Har någon av er gjort en fuling?
  • polkapinne

    Precis, tycker det gäller på allt. Men visst jag vill ju vara säker på att det blir bra så det blir väl till att betala för det hela. Får man då både provuppsättning och provsminkning innan så kan det vara värt det. Vet dock inte vad priset blir hos just dessa då. Får ringa dig igen imorgon och fråga:)


    På tal om att priserna höjs på allt, ett tårtställe vi tittade på listade de sina olika tårter på hemsidan och en prislista efter antal bitar man ville ha. Längst ner stod det bröllopstårta 45 kr biten. Så då dubblades nästan priserna för samma tårta...

  • SnuttisSessan

    Jag gick in till frisören, förklarade precis hur enkelt det skulle vara, att det ska vara bröllopshår men så här och så här inte värsta stylat och så och jag fick mitt för 300... Men då lockade hon det och satte i en hårkrans, för det betalade jag 300 kr och en annan ville ha 1000 kr för samma!


     


    Var ärlig, var rak, berätta precis hur enkelt du vill ha det.


    Jag betalade 300 för håret och 700 för make up, den var viktigare tyckte jag ;)

  • pulmonate

    Jag tänker INTE berätta att jag ska gifta mig. Jag har ringt runt till flera olika frisörsalonger och priset har gått upp rejält! Ibland 3x så mycket! Det är inte acceptabelt. För en fin festuppsättning tar de runt 30 euro och för bruduppsättning 150. Det är inte ok!
    Detsamma gäller
    * blommor: Blommorna har de förmodligen inne, eller så beställer jag in dem. Förmodligen binder jag dem själv.
    * hotell : först sa vi att det var bröllop då höjde dom alla priserna + 30% trots att vi skulle boka 50 rum. Några veckor senare ringde jag och sa att jag arangerar resor ifrån Sverige till Gardasjön, med samma antal rum så var det helt plötsligt -30 euro /rum. 
    * bilen + buss för gästerna. Stor prisskillnad även här. Vi hyrde bara en fin bil som vi själva kör (eller ja, best man kör). 
    * Fotograf... ja tyvärr går det ju inte o ljuga för dem. För samma antal timmar för ett dop, fest, mm tar de endast 1100 kr / 4 timmar. För ett bröllop är det 12000kr. EHM?! Jag menar allvar... detta förslaget fick jag nyligen av en fotograf! 
    * Restaurangen, stör mig också på att samma meny till företagsmiddagar kostar hälften. 

    Ja jag kanske är fräck, men vem är det som egentligen är det? Jo, företagen som höjer sina priser rejält bara för att det är bröllop på g.  


  • Just Me

    Jag har sådan tur att jag bor precis vid gränsen till Finland. Här i stan skulle de ta 3000SEK för min håruppsättning (enkel knut bara) I Finland ca 80-100 Euro.... 

    Nu hjälper det nog inte dig så mycket

    MEN som någon skrev, var rak och ärlig. När jag pratade med en frisör i Finland så sade hon först ca 110euro och när jag förklarade och visade bilder sänkte hon priset till ca 90 euro ("För en sådan enkel uppsättning..")  

  • Erin

    Hej!

    Svar på din fråga, yes min kusin gjorde en " fuling " på sitt bröllop, hon
    bokade tid hos frissan men sa att hon skulle ha förlovningsfest och ville
    ha en fin elegant spansk knut, och dem gjorde det för bara 450 kr.
    Dem räknade det som en " vanlig " uppsättning.

    Jag skulle gjort samma sak om jag enbart skulle ha något enkelt.
    Tycker inte att det är fel om man gör så...

    Lycka till!  Solig

  • servetten

    Jag hittade ett ställe som skulle göra min frisyr (skickade bild), ena tärnans frisyr och tre sminkningar väldigt billigt. Eftersom jag tror att det är för bra för att vara sant så gör vi ett "test" och går dit nu om några veckor. Blir det bra får hon göra inför bröllopet också =) Nämnde inte ordet brud vid bokningen..

  • Margaux

    Jag gjorde en "festuppsättning" och betalde för det...
    Men sa heller inte att jag var brud men det gjorde min kompis, då när de fick höra att det var en bruduppsättning som de skulle göra så blev det plötsligt tre gånger så dyrt...... fast min kaxiga kompis som också är advokat sa mer eller mindre: "snicksnack, jag bad om priset på en festfrisyr och det är den frisyren som jag vill ha, sen att jag ska ha brudklänning på mig har inte ni med att göra!" Hon betalade för en festuppsättning......

  • Juni2012

    Jag som själv jobbar med skönhet skulle inte drömma om att ta extra betalt för att det är till bröllop. ALLA som kommer och gör en behandling hos mig ska känna sig fina nog att gifta sig i det. En annan här i stan lägger på 200 kr att göra "bröllopsnaglar". Dom tydligen vara "perfekta"....Ja, men alla andras naglar då?

  • Want to

    Ett tips för en fin knut är en sk "sock bun" tror jag det heter.
    Blir stor och fin untan extra hår och kör man sprej eller nåt fixerade håller den länge.
    Googla så kommer det upp bland annat youtube filmer på hur man gör en själv ;)

    Sen håller jag med om att det är hut lösa priser så fort man nämner bröllop/brud osv.
    Men som en vännina sa till mig ang håruppsättningar så är det ett stort ansvar för personen som utför det.
    Vare sig det gäller mat, lokal, hår smink eller what ever.
    På en vanlig fest är det inte hela världen om en slinga råkar lossna men på en brud kan hela dagen bli förstörd.
    Tror det handlar lite om förväntningarna man har på sin STORA dag.
    Vet många som blir minitiösa perfektionister när det gäller just bröllopsdagen.

    Jag själv skulle nog välja att betala lite mer med förväntning att allt blir tipp topp.
    Skulle bli tok ledsen om jag betalde bra och så blir det fel eller att nått inte håller.
    Kommer nog iofs göra en hel del själv men då också inte förvänta mig det bästa bästa heller ;)

  • polkapinne

    Okej nu har jag pratat med de båda salongerna som jag hittills ringt till. De är lite billigare än i det första exemplet jag gav.


     


    Salong 1: Bruduppsättning + smink från 2700 kr. Vanlig uppsättning från 500 kr.


     


    Salong 2: Bruduppsättning + smink 2500 kr. Då ingick också lunch och bubbel på salongen. Vanlig uppsättning + smink 1500 kr.


     


    Har då sagt till båda att det ska vara en enkel knut med lite löshår i kanske. På salong 2 sa de då att det var svårt att säga om det blev billigare de ville gärna träffa mig och diskutera. På salong 1 sa att det kanske blev lite billigare men inte mycket eftersom de lägger ner mer tid på håret och allt förarbete med konsultationer.


     

Svar på tråden Har någon av er gjort en fuling?