• polkap­inne
    Äldre 5 Mar 17:21
    13616 visningar
    82 svar
    82
    13616

    Har någon av er gjort en fuling?

    Är igång med att kolla priser på hår och smink.


    Som med allt annat höjs priserna rejält i bröllopssammanhang. Såg att en frisör tog 500 kr/h för en uppsättning men en bruduppsättning + smink skulle kosta 3500! Sjukt mycket extra tycker jag.


    Ringde en annan och sa att jag skulle vara gäst på ett bröllop och hon gav mig då ett pris för håruppsättning på 500 kr/h. Smink vet jag inte.


    Min fråga är då om någon av er gjort en fuling och sagt att ni bara ska vara gäst, brudtärna eller något annat och då fått ett billigare pris? Jag har lust att göra det men det skulle vara hemskt pinsamt om man blev påkommen.

  • Svar på tråden Har någon av er gjort en fuling?
  • polkap­inne
    Äldre 5 Mar 18:01
    #12

    Jag vill också bara ha en enkel knut fast kanske med lite löshår i så den blir stor och inte bara ser ut som en ballerinaknut.


    Sminket är viktigare för mig så att det håller hela dagen genom allt, även om man såklart får bättre på lite så ska det ju hålla i det stora hela.


    Ja, det bästa är väl att prata med dem då och se om man kan förhandla om priset :P

  • polkap­inne
    Äldre 5 Mar 18:17
    #14

    Precis, tycker det gäller på allt. Men visst jag vill ju vara säker på att det blir bra så det blir väl till att betala för det hela. Får man då både provuppsättning och provsminkning innan så kan det vara värt det. Vet dock inte vad priset blir hos just dessa då. Får ringa dig igen imorgon och fråga:)


    På tal om att priserna höjs på allt, ett tårtställe vi tittade på listade de sina olika tårter på hemsidan och en prislista efter antal bitar man ville ha. Längst ner stod det bröllopstårta 45 kr biten. Så då dubblades nästan priserna för samma tårta...

  • polkap­inne
    Äldre 7 Mar 14:02
    #22

    Okej nu har jag pratat med de båda salongerna som jag hittills ringt till. De är lite billigare än i det första exemplet jag gav.


     


    Salong 1: Bruduppsättning + smink från 2700 kr. Vanlig uppsättning från 500 kr.


     


    Salong 2: Bruduppsättning + smink 2500 kr. Då ingick också lunch och bubbel på salongen. Vanlig uppsättning + smink 1500 kr.


     


    Har då sagt till båda att det ska vara en enkel knut med lite löshår i kanske. På salong 2 sa de då att det var svårt att säga om det blev billigare de ville gärna träffa mig och diskutera. På salong 1 sa att det kanske blev lite billigare men inte mycket eftersom de lägger ner mer tid på håret och allt förarbete med konsultationer.


     

  • polkap­inne
    Äldre 7 Mar 14:50
    #25

    Nej, det är egentligen inte orimliga summor. Jag förstår mycket väl att det krävs extra jobb för frisörerna och vill man ha det får man betala för det.


     


    Men det är först nu jag tänkt att jag skulle gå till en salong och fixa mig. Hade innan tänkt att min bästa vän som är tärna skulle båda sminka och fixa mitt hår eftersom hon är duktig på det. Men hon bor i usa och pga olika omständigheter vet hon inte nu om hon ens kan komma hit och gå på mitt bröllop... Vilket då har satt mig i en sits där kontrollfreaket i mig vill få det gjort på salong så jag vet att det håller hela dagen och natten.


    Och eftersom jag inte haft en tanke på vad det skulle kosta innan så är det ett par tusenlappar som jag inte räknat med:) Sen att jag inte heller kan gå till min vanliga frisör stör mig lite.

Svar på tråden Har någon av er gjort en fuling?