• Äldre 29 Dec 14:18
    54273 visningar
    175 svar
    175
    54273

    Idag har min ring från England kommit!!! (bild)

    Hej!

    Hoppas på lite hjälp från er som redan hittat era drömringar! Jag har bokat tid för att titta på vigselring på 77 diamonds i London i mars och sitter nu och letar efter en sten så att jag kan meddela dem mina önskemål inför visningen. Har försökt läsa på och avgöra vad jag tycker känns viktigast (har inte hunnit prova några andra ringar här i Sverige än). Det jag tänkt mig är en brilljantslipad omkring 0,5 carat (eller större) med contourskena. Vågar inte chansa på slipningen så vill ha Excellent cut och hittade en sten med följande:

    Carat: 0,53
    Colour: F
    Clarity: VS1
    Cut: excellent
    Cert: GIA

    Diamond information Code: RBCFQUMDDXED
    Cert. Number 2167206940
    Depth: 59.80%
    Table: 59.00%
    Pol: VG / Symm: VG
    Fluorescence: Strong
    Meas: 5.26x5.28x3.15(mm)

    Men nu blir jag fundersam på "Flourescence". Är det bra eller dåligt? Det är strong på den här stenen... har inte lyckats googla mig till om man vill ha det eller inte?

    Min budget är 25 000 för hela kalaset (sten, skena + vat). Man vill ju gärna ha så stor sten som möjligt, men jag vill inte tumma för mycket på kvalitén. Har jag tagit i onödigt mycket på något kriterie som egentligen inte ger så mycket för utseendet? Jag vill ju såklart ha mest "bling for the buck" Flört

    Tacksam för er input!

  • Äldre 30 Dec 19:06
    Tack snälla pinkflesh och elijongbg för era svar!

    Var nere på stan idag och letade bröllopskostym till m2b, när vi slank in på en guldsmedsaffär för att kika på vad som fanns och prova lite inför londonresan (som han inte vet om än eftersom det är en födelsedagspresent *tss*). Visade sig att de hade 25% på alla vigselringar med sista dagen idag, så jag provade en Schalins Gnistra.

    Killen tyckte ABSOLUT att jag skulle köpa den och inte en från england eller USA som jag pratat om tidigare eftersom priset blev nästan samma, så vi slog till (han vet ju som sagt inte om att vi ska åka dit och att jag hade kunnat kolla på ringarna personligen...). Känns på ett sätt skönt att vi köpt den i en butik i staden där vi bor OM det mot förmodan skulle hända något med den. Men nu har jag jätteångest också att jag bestämde mig så snabbt! Skenan är lite bredare än jag tänkt mig, och hade helst velat ha 6 klor i fattningen så att man verkligen ser att stenen är rund.. Det gick att göra om fattningen men inte till samma pris. Skenan måste tydligen vara så bred för att ringen ska ligga tätt emot min förlovningsring (vet ej om det stämmer?).

    Hade tänkt mig att ha något mer unikt, inte en färdig ring från butik... Men det kommer säkert kännas bra när jag väl får den i min storlek och inte en som är flera nummer för stor som den jag provade i butiken :)

    Ååååh det är så stora och så roliga beslut men när det väl gäller blir man ju supernervös!! Tur att man kan skriva av sig lite här Glad
Svar på tråden Idag har min ring från England kommit!!! (bild)