• zero
    Äldre 5 Sep 12:59
    54451 visningar
    175 svar
    175
    54451

    Idag har min ring från England kommit!!! (bild)

    Ni som köpt ringar via 77 diamonds över nätet, Har ni begärt bilder och fått se er sten?
    Detta oroar väl mig mest eftersom jag kommer köpa en sten som inte är graderad i cut. Vet iof en kille som köpte en ögonren H sI2 brilliant med egl int. cert och han fick ju se stenen men det beror kanske på att den var 3+ ct också. 

  • zero
    Äldre 7 Sep 17:13

    Problemet är att jag helst vill se bild. Jag har ingen ångerrätt på mitt köp,därför är jag väldigt noggrann med vad jag köper. hade det varit en brilliant hade det varit en sak, men jag kommer köra på emerald cut och jag har förmodligen andra kriterier gällande just den cut:en än vad de har så att säga. Dvs när de självgraderar emerald i cut så håller jag i vissa fall inte med. Dvs vissa excellent graderade stenar är snarare very good eller dylikt. Fick en hel del förklarat för mig genom Mike på truth about diamonds. Blindköpa en sten som kan variera så mycket i utséende skrämmer mig på tok för mycket. Har ju hänt att folk blindköpt stenar därifrån och fått skit,sorgligt nog.

  • zero
    Äldre 7 Sep 17:14

    Oh just det,är det någon som betalat med banktransfer utan problem?

  • zero
    Äldre 17 Oct 20:16
    http://www.77diamonds.com/compare-diamond-certificates.html 
    Sen stämmer det ju inte till punkt och pricka och i alla fall.
    EGL är helt enkelt inte lika strikta som GIA eller AGS. Ingen av dem bedömmer cut gällande cushion dock och jag skulle inte lita på vad 77diamonds säger om det heller om man inte kan se stenen man ska köpa, men det skulle du väl så det är ju bra. Jag valde att avstå att köpa sten därifrån pga av det och köper hellre en cushion där jag iaf kan se aset samt hur den preseterar.
  • zero
    Äldre 17 Oct 23:25

    Dem bedömmer inte "cut" men de bedömmer color,clarity,polish och symmetry dvs allt du kan se på certificatet om du klickar på ett. Dock är Gia mer strikt (som man kan se i tablellen i länken ovan)

    När 77 diamonds tex säger att stenen har excellent cut så skulle förmodligen långt ifrån alla hålla med om det.
    De har ju inte alla stenar hemma liksom utan det är ju stenar som är tillgängliga att ta hem (fast det förstår jag att du kanske förstår hehe).

    Så! Vill man tex ha en (nu hittar jag på) 2 carat cushion så kanske de kan erbjuda dig som köpare att se de som finns i London tex 2 stycken stenar (som dessutom är dyrare än de du ser på hemsidan). Gillar du inte dem så får man köpa grisen i säcken och därför backar jag. Det finns definitivt bättre ställen, dock har de helt okej ringar och hela den biten och bra pris på dem men att köpa lös diamant som jag inte kan se innan-aldrig.

  • zero
    Äldre 18 Oct 18:38
    jools skrev 2013-10-18 17:10:22 följande:
    Hej!!

    Jag kollar också på diamant på 77diamonds...mest för att jag får mer bling för pengarna. Då jag redan har en förlovningsring från scahlins och jag vill att de ska sitta close an så funderar jag på att bara köpa diamanten och sedan få ringen tillverkad här hemma. Eller går det ange modell och de gör en likadan?
    Men jag blir så nojig. Dels säger ju de i guldsmedsaffären att de aldrig skulle lita på en ring köpt över nätet och att man får en bättre diamant om  man köper via dem. Jag förstår ju att det är ett sälknep från deras sida men kjag blir ändå rädd. Å andra sidan så bryr jag mig inte riktigt om att stenen är 100% perfekt, hellre en lite större som inte är 100%...
    Men nu till mina problem. Jag vill ha en riktigt glittrig sten, vilken ska man välja då? Jag har hört att rund glittrar mer än princess. Jag trodde att rund var brilliant, men idag när jag var inne i en guldaffär sa hon att en princess kan vara en briliant också men missförstod jag henne då? Och cushion, var kommer den in i bilden?

    Hoppas vi kan hjälpas åt att få lite koll :)
    Du kan beställa ringen utifrån hur du vill ha den från 77diamonds. Men det kostar extra, hur mycket de tar får du höra med dem, jag har beställt båda mina ringar därifrån och fått dem skräddarsydda utifrån mina önskemål men då utgick jag från modeller de hade, dock har jag som sagt inte köpt någon sten därifrån för det finns bättre ställen att köpa lösa stenar ifrån.
    Om du vill ta risken att köpa en brilliant från dem så använd dig av: http://www.pricescope.com/tools/hca och hoppas på det bästa,det gäller då alltså bara för brilliantslipade runda stenar. Gällande "cut" finns det en uppsjö av olika sätt att göra det på och cushion är relativt förvirrande eftersom det finns lite att välja på. Finns olika typer av runda stenar också. Några exempel är tex: august vintage, old european cut, star 129 och blablabla . Allt utifrån kundernas önskemål. 

    blandat

    ">



    august vintage round

    ">

     
  • zero
    Äldre 18 Oct 19:54

    Jag vet inte hur det är med stenen, men ringen i sig kan du ju byta ut eller kräva pengarna tllbaka på såvida den inte blivit pillad med så att säga (för det mesta).

    Det handlar ju mest om hur man "får ut det bästa" för de pengar man betalar och där faller det ju om man inte kan se vad man köper.  I vissa fall har de inte bytat ut ringar också så man kan nog inte ta det helt för givet. För mig gick det bra dock, har skickat tillbaka ringen 2 gånger innan  jag sa "nej tack, så här vill jag ha det istället så jag slipper tappa stenar hela tiden" Jag blev dock aldrig erbjuden att få pengarna tillbaka trots att de hade slarvat med ringen men tredje gången kom den tillbaka i bra kvalitet utifrån mina önskemål.

    Kanske ska säga också att om ni designar er ring via dem har ni ingen bytesrätt och jag vetifarao om det inte gäller valet av diamanter också.  Man kan uppgradera för ett relativt förnedande pris dock om de köper tillbaka stenen. Som sagt,det finns bättre ställen. Men ringar med småsten och sånt funkar ju. (detta är ju mina åsikter dock förståss).

  • zero
    Äldre 19 Oct 00:01

    Det enda jag ser som "risk" är ju att du inte har någon aning om vad du köper i förhållande till att du kanske skulle fått något bättre någon annanstans eller pås samma ställe. Som sagt så sitter ju inte 77 diamonds på tusentals diamanter, de har bara tillgång till dem.
    Man vill ju helst se vad man köper, eller jag vill det. Det tillkommer tull att köpa från Usa (25% moms på lösa stenar och ca 27,5- 29,5% (inklusive tull ?? ) på en ring med sten i. från 77d betalar du ju istället 20% vat men ingen tull eller moms.

    Sidor som jag har hört gott om eller som iaf erbjuder tjänster som jag personligen är intresserad av är:

    www.goodoldgold.com
    www.briangavindiamonds.com
    www.whiteflash.com
    www.jamesallen.com 
     
    Kanske kommer på fler senare.
    Jag vill själv  köpa från good old gold. Deras August vintage är ju fantastiska och de har ju övriga runda cuts också.
    (Det är alltså samma företag som jag länkade videos ifrån). Man kan be om att få sin egen video på de stenar man är seriöst intresserad av.
    Dock kan man bara betala med banktrasfer och på jamesallen kan du använda kort.( vad jag vet iaf)

  • zero
    Äldre 9 Dec 10:24

    Det är bra om det går relativt smidigt att få av ringen. Det viktigaste är att det finns lite utrymme över knogen för knogarna blir verkligen större med åren påstår alla äldre ringgalningar jag pratat med.
    men ta något mellan 49 och 50 kanske? 

  • zero
    Äldre 9 Dec 15:23

    Men du skulle beställa från 77d? Är det vouge helallians eller bara med stenar runt halva?

    Antingen kan du ju chansa att beställa mellanstorlekar från 77d och i värsta fall storleksändra (om det går) eller så hade jag köpt den större storleken och köpt en billig slät ring som är riktigt smal och mindre i storlek samt knappt syns och satt den som lås ovanför de andra ringarna. Mina fingrar är helt mongo också så jag får göra det senare.Håller på att gå ner lite nu och droppar jag bara lite till i vikt nu så kommer nästan inga ringar passa längre.

  • zero
    Äldre 30 Dec 10:42

    Det är som sagt ganska svårt att blindköpa stenar. Undvik fluo i stenar ni inte kan se, för annars är det en risk att de kan se ganska dimmiga ut .
    Jackie: Det är omöjligt att bedömma utan att se dem. Cushions mf är ännu svårare eftersom de inte är bedömda i "cut". Men generellt sett så mindre bord  och djup under 70% (som den senaste).
     

Svar på tråden Idag har min ring från England kommit!!! (bild)