• Tveket
    Äldre 27 Jan 08:05
    54614 visningar
    175 svar
    175
    54614

    Idag har min ring från England kommit!!! (bild)

    Jättefina ringar!! Jag har inte börjat kolla på ringar än men tänkte ta tag i det snart. Priserna på hemsidan verkade väl rätt bra, eller? Jag har ju som sagt inte så stor koll än, nån annan kanske vet om det var prisvärda ringar på hemsidan eller inte? =)

  • Tveket
    Äldre 29 Jan 07:24
    #15

    Oj vad fina de var!!! Har letat runt på hemsidan och hittat en ring jag gillar men jag har inte fått kläm på det här med karaten. Ringen jag gillar har 3 stenar, en lite större i mitten och två lite mindre på var sin sida om den stora. I tabellen till höger kan man ju välja antal karat, men är det den totala karatsumman så att säga? Hittar ingen info om det på deras sida. Om det är den totala karatsumman, hur vet man då fördelningen stenarna emellan?

  • Tveket
    Äldre 25 Apr 11:00
    #41

    Grattis! Gud vilka fina ringar! Hur hög är vigselringen?

  • Tveket
    Äldre 25 Apr 11:14
    #43

    Ok, är det "svårt" att bära en så hög ring? Fastnar man i allt? Är sugen på en liknande tre stens ring som är 6 mm hög men är orolig att det skulle kännas svårt att bära den... Kan ju inte titta på ringen live heller tyvärr. (den är från samma företag som du beställt från)

  • Tveket
    Äldre 25 Apr 11:24
    #45

    Åhhhh jag är så sugen!! Men det stör mig lite att man inte kan se ringen live. Men tror nog ändå att det lutar åt just den ringen. Måste bara vela lite till innan jag beställer. =P

  • Tveket
    Äldre 25 Apr 12:47
    #47

    Lillis82: Nä det är sant, tyvärr känns det som att alla extra pengar borde gå till bröllopet och bröllopsresan så vi får se. Lite sugen är jag dock på att åka, så hiskeligt dyrt är det ju ändå inte...

  • Tveket
    Äldre 19 Jun 18:10
    #80

    Jättefina ringar! Har gått och velat fram och tillbaka i flera veckor nu om jag ska slå till på en ring från 77D eller om jag ska leta vidare. Tycker det är så vansinnigt svårt att bestämma sig!! Jag är sugen på denna: www.77diamonds.com/trilogy_rings.html med en mittsten på 0,43, Colour H, excellent symmetry, excellent polish, none flouresence, clarity VS1, Cut excellent, certifikat HRD... Sidostenarna är baguette slipade på totalt 0,15 carat. Pris bör landa på 15000:- Vad tror ni, är det ett bra köp?? Är så vansinnigt dålig på sånt här så jag behöver nog lite input och pep innan jag vågar slå till...

  • Tveket
    Äldre 19 Jun 18:11
    #81

    Ledsen att hela texten blev ihoptryckt. Skriver från mobilen. :/

  • Tveket
    Äldre 20 Jun 07:54
    #83

    Jag mailade tidigare och bad dem rekommendera en sten. De skickade över ett förslag på en sten med färgen I. Jag skrev tillbaka och undrade om en I sten inte skulle se gul ut men de menade på att är ringen i gult guld kommer stenen att se vit ut. Jag blir bara så osäker. Jag var och tittade på ringar på ett annat ställe för nån dag sen och den säljaren påstod att en viss ring var i färgen I och jag tyckte att man såg väldigt tydligt att stenen hade en gul ton. Nu var visserligen den ringen i nåt matt silver liknande material så jag vet ju inte om det var det som gjorde att stenen såg så väldigt gul ut. Vet ju heller inte om säljaren talade sanning eller inte. Tyckte inte han gav ett jätte seriöst intryck tyvärr.

    Ang certifikaten så har jag hört att GIA ska vara bäst men att AGS och HRD ska också vara ok. Har precis som du hört att EGL certifikat ska man hålla sig borta från.

    Lilis82: Vad har du för färg etc på din sten?

    Nån som vet om det är nån markant skillnad på en I och en H sten i en ring av gult guld?

  • Tveket
    Äldre 20 Jun 11:00
    #86

    Tack KhiraLii, känner mig nog lite lugnare ang en I färgad diamant. Säljaren som sa sig ha en I känndes verkligen inte seriös så jag kan nog inte lita på att det var en I då jag tror att han även ljög om caraten. Hur som helst, jag är ute efter en briljantslipad diamant, tyvärr verkar just den jag hittat vara såld redan. Du som verkar kunnig på diamanter, vad tror du om följande:

    Färg I
    Carat 0,43
    Clarity VS2
    Cut Excellent
    Cert GIA
    Polish Very good
    Symmetry Excellent
    Flouresence none
    Deapth 62,5%
    Table 56,0%
    Mått 4,82 x 4,85 x 3,02

    Kan det vara en bra sten eller bör jag kolla efter nåt annat och i så fall vad??

  • Tveket
    Äldre 21 Jun 09:53
    #87

    puff puff... =)

  • Tveket
    Äldre 21 Jun 10:24
    #89

    Ok, jag vill nog bara ha en vacker sten som glittrar rejält. Det är väl det som är problemet, jag har inget konkret att gå på då jag inte har så stor erfarenhet av diamanter. Har en klocka med små briljanter i som glittrar otroligt vackert i solen och den beundrar jag varje dag. Vill att det ska vara samma med vigselringen. Sammtidigt vill jag ju ha en så stor sten som möjligt utan att kunna betala en hel förmögenhet.

    Har du (eller nån annan) nåt tips på vilka mått och kriterier man bör leta efter för att få ut så mycket som möjligt av stenen? Måste allt vara Excellent cut, polish, symmetry eller räcker det med Very good cut, polish, symmetry till exempel. Vilke kriterier bör man prioirtera och vilka behöver man inte vara lika petig med?

  • Tveket
    Äldre 21 Jun 11:38
    #91

    Jag vill nog ha en briljant. Jag gillar det runda som möter det lite kantiga i midjan på ringen eller vad man nu kan säga. (i slutet på sidostenarna)  Jag skulle i och för sig kunna tänka mig en Cushion cut också men storlektmässigt tycker jag inte det verkar vara så stor skillnad på en rund och en Cushion. Av vad jag läst så verkar den runda formen vara den som glittrar mest så därför har jag bara kollat på den...

  • Tveket
    Äldre 21 Jun 11:48
    #94

    Tack Lillis82, då kanske man vågar sig på en I sten trots allt... Jag har ju alltid trott att det var extremt svårt att se nån färg på en I sten men blev ju rätt chockad och förvånad när säljaren sa att den rätt rejält gula stenen var en I... Får vela över helgen för på måndag måste jag verkligen bestämma mig!!

  • Tveket
    Äldre 21 Jun 12:31
    #97

    Tack så jättemycket!! Ska kolla på videon lite nogrannare när jag kommer hem. Tycker spontant inte att det verkar vara nån jätteskillnad i färgerna tack och lov. =)

    Jättesnällt att ni tagit er tid att svara på mina dumma frågor! =) Det uppskattas verkligen!!

  • Tveket
    Äldre 11 Jul 21:08

    Jag har äntligen fått tummen ur och beställt min ring från 77D, om 2 veckor bör den komma! ska bli så spännande att se den i verkligheten!! =)

  • Tveket
    Äldre 3 Oct 07:47

     


     


     

  • Tveket
    Äldre 3 Oct 07:50

    Bättre sent än aldrig men här kommer min vigselring. Ni får ursäkte mina extremt torra och nariga händer... =)



     

Svar på tråden Idag har min ring från England kommit!!! (bild)