• Carrolainen

    Var köpte ni material till era egengjorda kort?

    Nu är det dags för mig att beställa material till inbjudningskorten. Var har ni beställt ert material? Är ni nöjda? Och jag vill gärna ha inspiration i form av bilder. Något som är bra att tänka på?
    Tacksam för alla svar!

  • Svar på tråden Var köpte ni material till era egengjorda kort?
  • sagoprinsessa

    Jag beställde mycket från pyhobby. Bra priser, hyfsat utbud och snabb leverans. Är nöjd och inbjudningskorten är snart klara. Något jag gjorde var dock att beställa alledles för mycket, ha en idé om hur korten ska se ut och beställ material efter den idén är mitt tips.

  • Misswert

    Jag köpte mitt material på bokia, röda avlånga kort och så hittade jag ett sprey som var guldglittrit. Sedan köpte jag vanliga kuvert som passade korten (kuverten slänger man ju ändå!) Sedan hade jag en mall som jag la på framsidan innan jag spreyade, själv är jag helt nöjd med korten. Sist ska vi skriva ut texten på ett creamfärgat papper och klistra in på insidan.


    Har dock problem med uppladdning av bilder, men skall göra ett försök till.


     


     


     


     

  • Carrolainen

    Planera innan köp, ska göras! :)
    Smart idé att inte lägga för mycket ambition på korten! Ska jag helt klart ta efter.
    pyhobby och bokia ska jag kika på. Stort utbud på bokia?

  • Misswert

    Bokia i varberg har tycker jag i alla fall ett bra utbud. Alltid trevliga och beställer hem om de inte har, men kan få tag på det man söker.
    Jag gjorde så att jag köpte några extra (på vår gästlista är det räknat till 34 inbjudningskort,jag köpte 40), tur var väl det, för när jag spreyade, så blev jag missnöjd med två!


    Jag ville har kort som var hemgjorda men inte övergjorda, om du förstår vad jag menar. Jag försökte hålla det på en ganska enkel nivå! Vilket det var, spreyade alla korten på ca 40 minuter. Sedan är det ju texten som skall skrivas ut, vilket min m2b skall göra på jobbet i veckan.


     

  • Carrolainen

    Då borde det ju inte vara sämre här i Sth, med utbudet alltså! Får ta mig en sväng på stan och se vad som finns. Tack!

  • MrsSilfverblad2b

    Ursäkta för extremt dålig kvalitet på bilderna! Jag köpte papper i en liten pappersbutik i Gbg som heter Rum för papper. Man ser inte så bra men det är vitt med små små prickar i. Trycket gjorde vi på Staples efter min "design". Sidenbandet är från Åhlens, hålen har vi gjort med en liten tång från Fiskars som jag köpte på Scrapbook etc i gbg (www.scrapbook.se) Där är även embrossingpulver, stämpelfärg och den lilla "aparaten" som jag gjort de runda urklippen med. Även köpt fästkuddar där som gör att det runda monogrammet står lite högre upp. Stämpel Kärlek är köpt på Papeterie i Gbg, monogramstämpeln har jag beställt på Laserfrossa efter en design från en tjej här på BT. Det gröna pappret är från Matton, där stod jag även en hel lunch och skar i rätt storlek. De små kristallerna är köpta på Panduro. Fjärilarna är beställda på Etsy.com.

    Oj, märker nu att jag visst varit runt en del! Håller med Sagoprinsessa att det är lätt att beställa för mycket olika grejer innan man vet hur man vill ha det. För mig var det dock en nödvändighet för det var så svårt att tänka sig i huvudet hur de skulle se ut.





     


    12-05-12
  • sannasofia

    Jag har också gjort egna inbjudningar och vigselprogram, tackkort och festhäften skall göras så snart jag vet hur många gäster som kommer. Jag använde ett lite grövre cremefärgat papper som själva kortet och som framsida har jag använt mig av tapet. På detta sätt så hänger alla trycksakerna samman till en enhet tycker jag och dessutom blir det väldigt billigt, man får ju ut hur många framsidor som helst på en hel rulle.

  • Carrolainen

    Mrs Silfverblad2b. Fantastiskt fina kort! Har tänkt mig något liknande fast vitt /lila, men samma format på korten och texten på liknande sätt. Dock kommer jag nog inte vara lika ambitiös och handla på många olika ställen utan vill hitta så mycket som möjligt på en plats! :)
    sannasofia, smart med tapet!
    Tack för tipsen!

  • aniara

    Vi har køpt det mesta av vårt material på Panduro och Gallerix. Panduro hade de papper vi ville ha till "stommen" i korten (Bazzill Canvas). Vi hittade samma papper billigare på nätet i flera olika butiker men eftersom frakt tillkom så blev priset ungefär samma ändå. Texten i korten ska skrivas på ett ivoryfärgat papper. Dessa papper (A4-format, går att stoppa i skrivaren men kraftigare än vanligt skrivarpapper) + matchande eleganta kuvert i passande format (E65) køpte jag på Gallerix. Vi har också køpt lite sidenband och annat pysselmaterial på Panduro. Korten är inte klara än så kanske kommer køpa hem ännu mer saker. Jag är lite inne på att dekorera korten med ett spetsband men har inte hittat rätt band ännu.

Svar på tråden Var köpte ni material till era egengjorda kort?