• Troll
    Äldre 8 Jan 18:46
    18429 visningar
    67 svar
    67
    18429

    Betalade bruden eller brudtärnan?

    Jag undrar hur ni gjorde när de gällde vem som betalde brudtärnans/tärnornas klänningar? Om brudtärnan själv fick betala, fick hon ha på sig vad hon ville då?

  • Svar på tråden Betalade bruden eller brudtärnan?
  • blonda häxan
    Äldre 8 Jan 19:08
    #1

    Mina tärnor fick en gemensam färg att hålla sig till men fick välja vilken klänning de ville ha från ett kinaföretag. Jag betalar. Vi väntar på klänningarna nu, spännande... Fem klänningar och lite annat ca 6000:-


     

  • Äldre 8 Jan 19:16
    #2

    Mina tärnor falde modell fritt (eller tja det skulle vara en 1300-talsklänning, men det finns en uppsjö av modeller att välja på ändå Flört) och det skulle vara något grönt, även om inte hela klänningen behövde vara grön. Det räckte med typ gröna knappar, eller ett grönt dekorband eller liknande...)
    Dom sydde själva, så vi erbjöd ett bidrag på 500:- per person, vilket dom inte ville ha.

  • sofi 88
    Äldre 8 Jan 19:25
    #3

    Min syster som ska vara tärna sydde själv en klänning och betalade mönstret och fodret själv. Själva klänningstyget hade mamma redan hemma så det behövde hon inte betala. Jag betalade ingenting och vi hade inga krav på färg eller modell utan det fick hon välja själv. 

  • SannaV
    Äldre 8 Jan 19:46
    #4

    Jag har lovat mina tre tärnor att jag kommer att lägga upp till 100kr var för de. Jag har en speciell färg jag vill att de ska ha och vill vara lite delaktig i deras val.
    Men det viktigaste är att de känner sig bekväma i det de ska ha på sig. Jag har också sagt att om klänningen kostar mindre så blir det mer pengar över till annat, ex. make-up eller hår.
    Vi kommer också att lägga bidrag till bestman och de två marskalker vi ska ha.
    Det blir ett litet tecken på vår uppskattning för att de vill vara delaktiga i vår stora dag. :)

  • Äldre 8 Jan 19:48
    #5

    Vi tyckte det var självklart att stå för tärnans (och marsalkens) kläder. Syrran fick se på de modeller på klänning vi hade godkänt och sen skulle den vara lila. Min syster hittade en frågade om den okej, gällande modell och färg :)

  • AndroS­id
    Äldre 8 Jan 20:10
    #6

    Vi ger ett bidrag på 500:- per person till alla i brudföljet, sedan får de välja själva om de syr eller om de köper kläderna.

    De "måste" följa temat (Sagan om ringen) men i övrigt väljer de modell och färger själva.

  • sollan
    Äldre 8 Jan 20:19
    #7

    Vi har valt att betala hela brudföljets kläder.Då vi trots allt hade specifika önskemål ang tex färg/modell  :)  Tärnorna har tillsammans med mig fått välja ut en klänning som de gillar och som passade våran budget.


    Blivande vårbrud
  • Guffi
    Äldre 8 Jan 20:28
    #8

    Tanken från början var att tärnan skulle betala klänningen själv och vi skulle stå för håruppsättning. Men nu blir det tvärtom :) Vi sprang på klänningen - hon hade ont om pengar och så gjorde vi så :) hennes klänning gick på 1600kr.

  • Äldre 8 Jan 20:46
    #9

    Tärnorna betalade klänningen själva, den kostade 300kr/st. Jag valde klänning, men visade bilder innan som de fick godkänna. Vi betalade dock smycken, skor, bolero och såklart buketter till tärnorna :)

  • Äldre 8 Jan 20:50
    #10

    Och vi betalade för tärnas besök till frissan & bukett. Skor hade hon redan som passade. Armbandet fick hon i födelsedagspresent men örhängena och hårsmycket var hennes egna.

Svar på tråden Betalade bruden eller brudtärnan?