• Anonym
    Äldre 8 Dec 12:10
    4345 visningar
    22 svar
    22
    4345

    När är det dags att gå?

    Se till att han får veta hur du känner! Och jag menar inte att du ska skälla och vara arg på honom, utan sätt er ner lugnt och sansat och berätta att du är jätteledsen för hur relationen har utvecklats. Berätta att han är din bästa vän och att du älskar honom men att du känner dig sårad och rentav olycklig. Berätta hur ofta du gråter och säg att du vill att ni ska vara varandras stöd, inte problem. I ett äktenskap ska man kunna hålla ihop, de flesta får sina upp och ner-gångar, men det är de som inte försöker tillräckligt som skiljer sig. (självklart inte i alla fall...)

  • Anonym
    Äldre 12 Dec 10:35
    #15

    Jag känner också igen mig i vad du skriver. Jag och min blivande man har också haft sjukt svårt att kommunicera.
    Jag satt också och tittade på eget boende på nätet, allt kändes helt hopplöst och jag trodde aldrig att vi skulle kunna prata med varann.

    Trodde aldrig att han skulle vilja följa med på familjerådgivning men det gjorde han. Han sa själv att hade han inte gjort det hade det ju varit att ta ställning till att inte försöka lösa våra problem. Familjerådgivningen hjälpte oss otroligt mycket, men det tog ett tag innan vi båda vågade/lärde oss att öppna oss där. Vi gick ganska många gånger, även när förhållandet kändes bra igen. Till slut kände vi att vi inte hade något mer att ta upp, men jag tror ändå att det kan vara bra att att gå på "underhåll" typ en gång per år eller så.

    Jag skulle absolut rekommendera det, och det vet jag att min sambo också gör till sina kompisar när dom haft problem. I vår kommun är det gratis, vet ju inte hur det är där du bor men det kan lätt vara värt det! Dock tror jag att det har ganska stor betydelse vem man går till, att personkemin stämmer. Testa!

    Man behöver ju faktiskt inte vilja samma saker som den andre, huvudsaken är att man kan respektera och stötta varandras drömmar. Det låter ändå som att ni har något värt att bevara och kämpa för, jag tycker inte du ska ge upp än, men håller med vad andra skrivit här om att du måste prata med honom, kanske skriva ett brev.

    Kärlek och monogami är fan inte lätt alltså! :) Lycka till och kram!

Svar på tråden När är det dags att gå?