• Äldre 25 Oct 20:53
    18157 visningar
    45 svar
    45
    18157

    Brudar i Italien??

    Hej!
    Vi gifter oss i Castello Scaligero di Malcesine vid Lago di Garda den 18/8. För mig är det mitt drömbröllop! Ska bli jätte kul!
    Finns det fler italienska brudar där ute? Hade varit bra o utbyta tips om vad vi måste tänka på och utbyta ideer!
    Temat för bröllopsmiddagen kommer vara ekologisk, lantligt fast med lyx känsla. Restaurangen är i ett gammalt fort.
    Fler som ska gifta sig i Italien??


  • Svar på tråden Brudar i Italien??
  • Äldre 8 Nov 14:14
    #21

    Man tar lapparna från önsketrädet efter att festen är slut och gör sedan en tavla.
    http://www.memento-designs.com/interiors/diy-shadow-box-master-bedroom-follow-up-part-i

    Vi vet inte rikigt hur vi ska göra med musiken, vi funderar på att fråga en gäst om han kan spela gitarr på vigseln. Vår dans kommer absolut inte vara en vals utan mer en tryckare till någon låt från 50 eller 60 talet

    Vem vet din fästman, kanske skriver en jätte fin kärlekslåt till er :)

    Idag har jag suttit och kollat på vigselprogram som solfjädrar och blomsterblad i koner som man hänger på stolarna:
    [petal+cones+closeup.jpg]

  • Äldre 8 Nov 14:26
    #22

    Har du förresten funderat på inbjudningar och ska ni skicka ut save the date?

    Jag hittade den här på sidan som du tipsade om och älskar idén, hur söt som helst:
    http://www.sparkleandhay.com/our-save-dates

  • Äldre 8 Nov 15:52
    #23

    Sparkleandhay har såå fina saker! Vilken söt idé som save the date! Egentligen hade jag tänkt skicka ut inbjudningskorten direkt. Har aldrig förstått skillnaden!? Alla vet redan om att vi ska gifta oss, annars kanske save the date är ett kul sätt att berätta det?
    Vi verkar ju ha samma smak i många grejor! Tittade på vigselprogram som solfjädrar jag med! Tycker att det är en toppen ide för ett varmt italien bröllop! Eller hur!?
    Jag tänkte att jag skulle klistra olika tapeter på baksidan med fina mönstren och vigselprogrammet på andra sidan. På måleributiken.se kan man beställa gratis tapetprover som är 1m x tapetens bredd (vanligtvis 52cm). Med en sån rulle kan man göra ca 20 solfjädrar (storlek 13,5 x 20cm). Första rullen är helt gratis, och andra kostar 29kr inkl frakt.  Så som översta bilden har jag tänkt att det ska se ut (fast med "mina färger").

    haha, självklart har jag koner också! Tänkte kanske ha torkad lavender i dom som inte är skadligt för fåglar (vet inte helt klart om det bara är en rön att ris är farligt, men ändå). Tycker lavender är fint i vilket fall som helst. 
    Vi får inte lov att slänga konfetti precis där vi gifter oss, utan man måste gå ner för trapporna först. Så jag tänkte ha dem i en korg när man kommer ner istället för att hänga dom på stolen. 
    Konen tänkte jag man kunde göra av en favorit bok. Kanske en fin poesibok. Lite cliché kanske, men typ "Romeo & Giulietta". 

    Här kommer lite av mina solfjäder vigselprogram och blomkoner!





     
  • Äldre 8 Nov 16:00
    #24

    Inbjudningar...
    Håller på att göra dom nu. Lite svårt att förklara men den är vikt i 3 delar. Först ser man mig (brud) som drar i ett snöre... öppnar man den halvt ser man fortsättningen av snöret och hur snöret egentligen är spaghetti som min kille håller på att äta. Vi är teknade. Min kille är bara halvt färdig till att gifta sig, typ bara i kallingar med jackan eller liknande (en tärna håller på att rita dem nu). 
    Öppnar man kortet helt så ser man inte oss längre (vi är då på baksidan) och man har: 1a delen till vänster: karta över Lago di Garda med vägbeskrivningar till ceremoniplats och restaurang. 2) själva inbjudan 3) RSVP kortet som man kan riva av och skicka tillbaka. Det finns redan vår adress och rutor som man kan bocka i om man kommer och / eller om man är allergisk mot något.

    Karta tycker jag är en jätte söt idé. Det blir rätt bra och personligt! 

  • Äldre 8 Nov 16:04
    #25


    Åh nu bara öser jag på med ideer här.. 
    En annan bra idé är "pass.." eller etiketter till reseväskan. 





     kolla dessa!  
  • Äldre 9 Nov 08:08
    #26

    Godmorgon,
    Vi funderar faktiskt på att göra pass som inbjudan. Och ha en liknande karta...haha, vi har verkligen bra smak :)

    Sen så hittade jag save the date kort som boardingpass och tänkte att det kunde vara skoj att skicka ut tidigt så har man mer tid på sig till inbjudan.

    Jag älskar lavendel, så det är ju en bra idé man kanske skulle ta hälftenrosblad och hälften lavendel.
    Man kan ju duka med lavendel ockxå gillar det här:
     

      Kan ju även pynta vigselplatsen med lavendel eller andra kryddor.
    Kolla här:
    http://blog.kennykim.com/2010/06/tuscany-wedding-montepulciano-italy/

    Visade min prins solfjädrarna och han gillade mer den där man fäller ut....

  • LindaP­87
    Äldre 30 Apr 12:43
    #27

    Hejsan!


     


    Har ni redan gift er nu? Eller hur går det med planeringen?


    Jag är i början utav att planera ett bröllop i Italien.


     

  • Äldre 9 May 12:47
    #28
    LindaP87 skrev 2012-04-30 12:43:44 följande:
    Hejsan!   Har ni redan gift er nu? Eller hur går det med planeringen? Jag är i början utav att planera ett bröllop i Italien.  



    Hej Linda,
    Vi gifter oss den 8:e september i Toscana. Vår planering har legat lite på is, då jag har arbetat super mycket den sista tiden. Va roligt att du också ska gifta dig i Italien. Vet du var någonstans?
  • LindaP­87
    Äldre 12 May 01:04
    #29

    Hej Linda, Vi gifter oss den 8:e september i Toscana. Vår planering har legat lite på is, då jag har arbetat super mycket den sista tiden. Va roligt att du också ska gifta dig i Italien. Vet du var någonstans? Vad spännande och så himla roligt! Det är ju inte allt för långt kvar! Vart i Toscana sska ni vara? Vi har väl funerat på all möjliga ställen, Rom, Sicilien, eller runt Verona trakten eller Como sjön... Haha, så med andra ord, nej vi vet inte vart.! :P Dock har den butiken som jag jobbar i gått i konkurs idag så det blir nog att ta det lite lugnt o se vad som händer...

  • Äldre 12 May 08:19
    #30
    LindaP87 skrev 2012-05-12 01:04:08 följande:
    Hej Linda, Vi gifter oss den 8:e september i Toscana. Vår planering har legat lite på is, då jag har arbetat super mycket den sista tiden. Va roligt att du också ska gifta dig i Italien. Vet du var någonstans? Vad spännande och så himla roligt! Det är ju inte allt för långt kvar! Vart i Toscana sska ni vara? Vi har väl funerat på all möjliga ställen, Rom, Sicilien, eller runt Verona trakten eller Como sjön... Haha, så med andra ord, nej vi vet inte vart.! :P Dock har den butiken som jag jobbar i gått i konkurs idag så det blir nog att ta det lite lugnt o se vad som händer...
    Vi ska vara mellan Sienna och Cortona ungefär. Vi valde Toscana då vi verkligen älskar det området, tycker det är super romantiskt där. 

    Rom har ju fantastiska byggnader, så vill man gifta sig i en storstad, så är det helt klart den vackraste tycker jag :)

    Como är också himla fint. De har ju en liten söt ö där i mitten, med en stor festlokal. Har varit på en stor middag där och fick super god mat. Dock var det ca 12 år sedan så det kan ju ha ändrat sig. 

    Lycka till med att välja plats.

    Va tråkigt med ditt jobb, jag hoppas att det ordnar sig.  
Svar på tråden Brudar i Italien??