• Daludd

    Friar om en månad och är så nervös för hur jag ska göra!

    I november är det min och min sambos treårsdag... Vi har känt varandra i fem år nu och har haft tre underbara år hittills.

    Hon har ingen aning om att jag ska fria nu, hon tror att jag inte är redo och att det kommer att hända någon gång nästa år, till sommaren kanske. Så jag har ett bra tillfälle nu att överraska henne, och vet ändå att hon är redo och vill gifta sig med mig. :)

    Vi kommer vara i Stockholm under tiden treårsdagen infaller och jag tänkte att jag skulle fria till henne på något sätt där. Helst på själva treårsdagen, eventuellt någon dag omkring.
    Ringarna hämtar jag ut i morgon!

    Men nu är jag så nervös för hur jag ska göra... Jag funderar ibland på att bara låta det vara vi två, på en promenad kring Hagaviken, där vi promenerade och hade en jättefin stund tillsammans hösten innan vi blev ett par - när vi började förstå att det var meningen att vi skulle vara tillsammans.

    Men så vill jag kanske göra något lite mer klassiskt romantiskt. Vi tänkte äta på något fine dining-ställe i Sthlm på treårsdagen och då har jag funderat på att göra det där. (Eftersom jag är helt säker på att hon säger ja så hamnar hon inte i något tvångsläge där.) Jag funderar på att låta henne läsa ett brev jag skriver till henne, som kanske slutar med att jag vill dela livet med henne - något som insinuerar att jag friar men hon kommer inte tro att jag gör det ändå. Sen när hon läst klart helt enkelt fråga henne och ta fram ringarna... ?

    Jag är lite rädd att det ska bli "bara" fria över bordet på en restaurang och att hon ska undra om det kommer mer. Men jag kommer inte på något sätt att göra det lite mer utan att det blir för långt ifrån oss - att begrava ringen i mat eller lägga den i ett glas champagne är inte alternativ t.ex. 

    Fördelen med restaurangen är att vi får skjuts dit av hennes pappa och han hämtar oss också efteråt (är vår chaufför för kvällen) och jag vet att det skulle betyda väldigt mycket för henne att bli hämtad av honom efteråt och få berätta och krama honom och sådär.. Det blir kanske inte samma sak efter en promenad, där jag inte ens är säker på att jag lyckas se till så att vi kommer iväg utan pappan. :)

    Vad tänker ni? 

  • Svar på tråden Friar om en månad och är så nervös för hur jag ska göra!
  • Trivia

    Restaurangbesök brukar ju alltid uppskattas och ett (gärna handskrivet) brev är ju otroligt romantiskt. Låt det inte bli för klyschigt det du skriver bara...

  • annapanna88

    Jag tycker att båda alternativen låter väldigt romantiska!
    Ett frieri kan aldrig bli "bara", så länge man visar sin kärlek!
    Min blivande friade i hallen hemma hos mig med en bukett rosor och jag blev överlycklig! Så var inte rädd att hon ska tycka att du anstränger dig för lite, det märks verkligen att detta är något du tänkt på och planerat länge!

  • Daludd

    Handskrivet brev såklart! Jag tror inte det blir för klyschigt. Vi har gått igenom både bra och dåligt och vet att inget är perfekt men kärleken är vacker ändå s.a.s. Men visst blir det vackert ändå, det blir det om jag bara skriver som jag känner. :)

    Det är sant att det aldrig kan bli bara... vill bara göra henne sååå lycklig den dagen och är orolig att det är något jag missar!
    Kanske är det precis lagom på middagen, med ett brev... Kanske kan jag få personalen förberedda på att komma ut med champagne när hon säger ja. :) 

  • Daludd


    Här är dom!

    Och tjejen har fortfarande ingen aning. Några av mina vänner vet nu om planerna. Är lite rädd att någon ska försäga sig, men det går nog bra...

    Har bestämt mig för ett brev och att fria på restaurangen. Ser mycket fram emot det här, ser så mycket fram emot hur lycklig hon kommer bli och att hon får berätta för sin pappa först av alla efter.
    Känner mig mindre nervös! :) 
  • Miss L

    Åååh vad romantiskt! Jättefina ringar och superbra upplägg tycker jag. Hon kommer bli så överraskad och glad, det är jag övertygad om.Glad

  • Styrka

    Sååå fina ringar!

    Datumet börjar närma sig, förstår om du börjar bli nervös!

    Har du kontaktat restaurangpersonalen än? Kommer de ut med champagne när ögonblicket är inne? Kanske kan de se till att er låt spelas i bakgrunden? Förbered en skiva tex.

    Åh, så spännande!

  • Daludd

    Tack!
    Ja jag är jättenervös :)

    Tyvärr har hon bestämt en annan restaurang än den jag tänkt (där jag känner en i personalen) och har bokat själv och ska bjuda på detta eftersom det är vår treårsdag, och vill inte berätta för mkt. Ska försöka få reda på när och vilken tid vi ska äta ordentligt men vi får se!

    Hon förstör omedvetet mina planer :D 

  • Styrka

    Näjjä!

    Då får du kanske passa på att prata med personalen medans du kilar iväg för att "gå på toa" eller nåt och be dem komma med champagne!
    Försök i alla fall luska ut vilken restaurang det blir, så blir det lite lättare att planera! Fråga hennes pappa var han ska hämta er tex? Eller ring runt till potentiella restauranger och fråga om det finns nån reservation i hennes namn?

  • Daludd

    Ja jag får försöka fixa nåt! Det där med toaletten kanske är smidigast egentligen, så att man VET att de har koll för kvällen, även om någon blir sjuk eller liknande.

  • Yez

    Åh vad spännande!

    Jag funderar själv på att fråga min sambo om han vill bära min ring och det är två månader kvar
    till jag börjat fundera på att ställa frågan.. (Inte 100% säker att jag ska göra det då jag är lite för feg :P )

    Förstår att du är super nervös!

    Lycka till, och JÄTTE fina ringar!!!!

Svar på tråden Friar om en månad och är så nervös för hur jag ska göra!