• Fröken Emma

    Vilket färgtema har du och varför?

    Hur kom du/ni fram till just dom färgerna?
    Har du bilder?

    Följer du färgtemat från inbjudan-dekoration-brudbukett-program-tackkort?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-28 22:19
    Grönt är ju en ganska genusneutral färg. Därför ganska vanlig tyvärr.

    Vadsäger respektive om färgvalet om ex rosa o lila mm?

  • Svar på tråden Vilket färgtema har du och varför?
  • Fröken Söt

    Vi har svart, vitt och rött som temafärger. Vi vill ha en modern men ändå klassisk känsla, och inget överdrivet romantiskt.

    Jag har svårt att tänka mig en planering utan färgtema, jag skulle helt enkelt inte klara av att blanda färger hejvilt. Att ha ett genomgående färgtema underlättade planeringen enormt, bland annat genom att jag kunde släppa allt lantligt romantiskt (tennpryttlar, udda porslin, duka med veteax, ljuslyktor i burkar osv).


  • chesa
    hedvig007 skrev 2011-08-28 22:25:17 följande:
    Så spännande, förresten med lila klänning! Som den här?
    ja, den var fin men lite för mörk lila för mig, hade det varit vinter när vi gifter oss så hade jag kunnat ha den men ska jag ha lila så får det gå åt lavendel hållet men  jag har sett endel fina vita, korta klänningar också och ha lite lila inslag isf..=)
  • knyttan

    Vi har creme, choklad och gammeldags rosa, för det ger en varm romantisk känsla, lite vintageaktigt utan att bli för gulligt som en ljusare rosa lätt skulle bli. Men sedan kommer inte färgtemat att vara helt genomgående, jag vill bla ha in vinrött och oblekt linne (evt ska dukarna vara sådana) vilket helt enkelt passar in i känslan vi vill ha. Herr brudgum ska skaffa en chokladbrun kostym, det kan man bla hitta på Suitopia, för er som undrade, och min klänning kommer vara cremefärgad. Buketten kommer innehålla mörkrosa rosor och murgröna. F.ö så gillar min blivande make rosa mer än vad jag gör, så för oss är inte det något problem!!

  • fruhgan
    SannaV skrev 2011-09-20 21:01:31 följande:
    Min fästman sa nog mera på skämt; "Ska vi ha rött, blått, vitt som tema? Kroatiens tre färger och dessutom Finlands två färger" och jag tittade på honom som att han var tokig..
    Men ju mer jag tänkt på saken så är ju färgerna perfekta!  Skrattande Färgerna kommer att gå igenom hela bröllopet, alltså inbjudningar, dukning, klänningar, slipsar, brudbukett.. jag/vi har bara inte bestämt hur. Vi har inte kommit så långt i planeringen än, men det känns bra att man börjat någonstans i alla fall.

    Min fästman är rätt duktig på sånt här.. fast han vet inte riktigt om det alltid. ;)
    Precis samma fäger som vi hade! Mitt inlägg är inlägg nr 43, se sidan 5 i tråden, kanske kan ni få lite tips från mitt inlägg?
  • SannaV

    fruhgan: Tack för tipsen. :) Det lät verkligen jättefint.

  • SaraJoakim

    Vit/grön 

    Min blivande jobbar i skogen så det är passande med grönt. Vi har även planerat för ett augustibröllop på landet. Grönt och vitt gör sig dessutom himla snyggt ihop! ;)
     

  • SaraJoakim
    KakanMackan skrev 2011-09-13 10:18:57 följande:
    Jag satt och funderade... Måste man verkligen ha ett färgtema? Eller ja, jag vet ju att man inte måste, men jag känner mig lite kluven.. Är det för att jag/vi verkligen vill ha ex. röd eller för att man SKA ha en viss färg?? Man "låser" sig ju lite. Jag kan inte bestämma mig.. Jaja, bara satt och funderade som sagt.. Ni andra, är ni bombsäkra på era färger??
    Vi är nog ganska "bomb säkra" haha :) Klart man inte måste ha färger, de kan ju ställa till det totalt faktiskt! Vi ska försöka låta det gröna gå igenom som en "röd tråd" men inte till the extend av att det är det som är de viktigaste - skiter de sig så skiter de sig. Andra färger är ju också snygga och jag tror inte vår familj och vänner kommer ta illa vid sig om vi inte har samma tema på inbjudningskorten som på dukarna ! haha :) 
  • Rosendal22

    För oss blir det som det blir - inget tema valt. Vi lutade åt lila först men nu svänger det åt guld. Vita dukar och vita servetter. "Diamanter på borden som speglar ljusen, guldfärgade rosenblad mellan diamanterna, det borde på ett enkelt sätt ge en känsla av lyx! Guldfärgade presentaskar som även håller placeringskorten, inga blommor - är mest bara i vägen. Men vi vill ha ett så stilrent bröllop som möjligt. Vi vill att det är Brudparet, maten och gästerna som hamnar i centrum.

Svar på tråden Vilket färgtema har du och varför?